USB Harddiskim açılmıyor içinde bisürü bilgi var :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

wp

Site Gezgini
arkadaşlar her zaman sorunsuz çalışan usb harddiskim bugün bilgisayara takınca 2-3 dosya adı verip veri kaybı hatası yazdı ve şu an takınca kablonun ışığı yanıyor ama ne simgesi görünüyor ne kendisi açılıyor H I Falan şeklinde görünmeyen diskte ne sorun olduğunu nerden anlayacağım.
ooof of bütün resimlerim programlarım videolarım hepsi içinde Arkadaşlar ne yapabilirim?

hocam heyecan yapma diskinde arıza yoktur... ben aynı sorunu 2 haftada 2 kez yaşadım :)...
sorun taşınabilir diskinizin içerisindeki satayı usb ye çeviren devre kartında... yeni bir taşınabilir disk kutusu alırsanız içerisinde bu devrede mevcuttur zaten, harddiski çıkarıp yeni kutuya takınca sorununuz düzelecektir...

eğer adana sınırları içerisindeyseniz birebir yardımcıda olabilirim :)...
hardiskinizin çalışıp çalışmadığınada bakmak için şunu yapabilirsiniz,
taşınabilir diskin içerisindeki harddiski çıkarın ve sata kabloları aracılığıyla bir masaüstü bilgisayarda kasa içerisine takın. bilgisayarı açtığınızda diskinizi görebiliyorsanız disk sağlam demektir...

bu arada bahsettiğim kutunun fiyarı 15 ila 20 TL arasındadır fazla ücret ödemeyin...

baynadir' Alıntı:
hocam heyecan yapma diskinde arıza yoktur... ben aynı sorunu 2 haftada 2 kez yaşadım :)...
sorun taşınabilir diskinizin içerisindeki satayı usb ye çeviren devre kartında... yeni bir taşınabilir disk kutusu alırsanız içerisinde bu devrede mevcuttur zaten, harddiski çıkarıp yeni kutuya takınca sorununuz düzelecektir...

taşınabilir diskin içerisindeki harddiski çıkarın ve sata kabloları aracılığıyla bir masaüstü bilgisayarda kasa içerisine takın. bilgisayarı açtığınızda diskinizi görebiliyorsanız disk sağlam demektir...

İnşallah dediğiniz gibidir hocam bi saat sonra deneyebilirim söylediğinizi
ama dediğim gibi ekranda simgesini hiç göstermiyor ayrıca adana da değilim kayserideyim yardımınız için çoook teşekkür ederim

rica ederim :)... aynen söylediğin hatayı yaşadım... kabloyu USB ye takıyorsunuz enerji geldiğini gösteren ışık yanıyor ama ne bilgisayarda nede diskte çalıştığını gösteren bir işaret alamıyorsunuz :)... dediğimi yapın allahın izniyle düzelir hocam :)...

baynadir' Alıntı:

Hocamında dediği gibi strese gerek yok hocam. İçindeki sabit diski çıkarıp kasaya direk beğlarsan sorunun nerde olduğunu anlarsın. Eğer kutusundaysa problem yeni bir kutu alırsın. Benimkinin kutusu bozuldu şu an yeni kutusuyla gayet güzel çalışmakta...

zulfikar1985' Alıntı:
baynadir' Alıntı:

Hocamında dediği gibi strese gerek yok hocam. İçindeki sabit diski çıkarıp kasaya direk beğlarsan sorunun nerde olduğunu anlarsın. Eğer kutusundaysa problem yeni bir kutu alırsın. Benimkinin kutusu bozuldu şu an yeni kutusuyla gayet güzel çalışmakta...

Hocam benimkinin kutusuna laptobun harddiskini taktım çalıştı benim USB Harddisk gitti galiba ooof of buna neden bu kadar güvenip yedek almadım acaba kendime inanamıyorum bide bilgisayara bağlayınca içnden şık şık ses geliyor daha önce başına gelen var mı? bu şekilde

ewet benım hard diskimde oyle olmuştu takıyosun ışığı yanıyor ama bilgisayar görmüyor artı ses gelıyordu. benım de senın gibi resimlerim vardı. hepsi gitti. adeta mazim yandı gitti

bosvernapcan' Alıntı:
ewet benım hard diskimde oyle olmuştu takıyosun ışığı yanıyor ama bilgisayar görmüyor artı ses gelıyordu. benım de senın gibi resimlerim vardı. hepsi gitti. adeta mazim yandı gitti

YAPMA YAA bilgisayarcıyada mı vermedin kurtarması için yoksa kurtaramadılar mı?

kardeş eğer hard diskinden dediğin gibi ses geliyorsa okuyucu kafa arızalanmıştır geçmiş olsun...

baynadir' Alıntı:
kardeş eğer hard diskinden dediğin gibi ses geliyorsa okuyucu kafa arızalanmıştır geçmiş olsun...

evet aynen öyle sanırım hiçbir şekilde açılmadı artık son çare veri kurtaran bilgisayarcılara vermek tabi kurtarabilirlerse...
eşime birisi 100$ demiş çok pahalı değil mi yoksa ancak mı bilemiyorum

Yapacak hiç bir şey kalmadı, her yolu denediysen, ancak hocam. Ancak.

Ankarada iseniz belki bir iki adres önerebilirim.

OKuma kafası gitmiş.. diski acmadan kurtarma yapılamaz, profesyonel veri kurtarma hizmetleri de çok pahalı :( gecmiş olsun hocam

ademola' Alıntı:
OKuma kafası gitmiş.. diski acmadan kurtarma yapılamaz, profesyonel veri kurtarma hizmetleri de çok pahalı :( gecmiş olsun hocam

evet aslında bende bir harddissk daha var okuyucu kafayı değiştirmek istesem ama sanırım tümleşik bir devredir bu konu benim boyumu aşar gibi sonra hiç kurtarılamaz hale gelir gibi geliyor bana

Geri