usb hdd

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saidtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

saidtr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar
elimizde usb hdd var. klasörler win nt de sanırım şifrelenmiş.(ntfs)
şimdi başka bir pc de dosya ve klasörleri açamıyoruz. sertifikasyon istiyor deniliyor...
buna benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu ? çözüm için ne önerirsiniz..
yoksa klasör ve dosyalar virüs yemiş olabilir mi? az bana öyle geldi de.... tşkr.....

hocam 2 şey deneyebilirsin:
1.si cmd konsolunu aç, usb sürücü harfi g olsun

cd g:
g:\attrib /s /d -a -h -r -s

komutlarını gir.

daha sonra tavsiye edeceğim işlem ise dosya sahipliği ile alakalı.
sürücüya sağ tıklayıp özellikler dediğinizde güvenlik sekmesi olması lazım (güvenlik sekmesi görünmüyorsa, klasör seçeneklerinden basit dosya paylaşımını kullan demeniz gerekiyor)
güvenlik sekmesinden gelişmiş ayarlara girip dosya sahipliğini ve denetimleri değiştirerek sonuç alabilirsiniz diye umuyorum..

bir 3. yöntemi yıllar önce xp de denemiştim. şifreli dosya ve klasörleri windows backup ile yedekledim; daha sonra yedeği geri açarken, seçeneklerden " dosya güvenliğini/korumasını kaldır" seçeneğini işaretledim. ve backup içersinden çıkan dosyalar şifresiz di ;)

ademola' Alıntı:
hocam 2 şey deneyebilirsin:
1.si cmd konsolunu aç, usb sürücü harfi g olsun

cd g:
g:\attrib /s /d -a -h -r -s

komutlarını gir.

daha sonra tavsiye edeceğim işlem ise dosya sahipliği ile alakalı.
sürücüya sağ tıklayıp özellikler dediğinizde güvenlik sekmesi olması lazım (güvenlik sekmesi görünmüyorsa, klasör seçeneklerinden basit dosya paylaşımını kullan demeniz gerekiyor)
güvenlik sekmesinden gelişmiş ayarlara girip dosya sahipliğini ve denetimleri değiştirerek sonuç alabilirsiniz diye umuyorum..

bir 3. yöntemi yıllar önce xp de denemiştim. şifreli dosya ve klasörleri windows backup ile yedekledim; daha sonra yedeği geri açarken, seçeneklerden " dosya güvenliğini/korumasını kaldır" seçeneğini işaretledim. ve backup içersinden çıkan dosyalar şifresiz di ;)

:+1:

Geri