USB portlarına şifre koyma problemi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sas7979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sas7979

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar öğrencilerin artık ders anlatırken usbden gizli gizli oyun kurmalarından sıkıldım.Usbye şifre koyacak ama usb mouse klavye gibi yerlerin çalışmaya devam ettiği yada buralardan yine öğrencilerin usb kullanamadığı bir yazılım var mı şifre koyacak?

öyle bir yazılım varsa gerçekten iş görebilir ama deepfreeze falan kullansanız hocam ders süresi zaten bir saat o sürede öğrenci zaten birşey yapamaz

ucamus' Alıntı:
öyle bir yazılım varsa gerçekten iş görebilir ama deepfreeze falan kullansanız hocam ders süresi zaten bir saat o sürede öğrenci zaten birşey yapamaz
Hocam üst üste 5 saat deslerim var en az 2 saat dersim var bir sınıfa ki 1 saat bile olsa oyunu kurmak 1 dakikasını alıyor öğrencini sadece..

Hocam netsupport ile CD ve USB belleğe erişimi engelleyebiliyorsunuz. Bazı öğrenciler netsupportı devreden çıkarabiliyor. :verymad:
Öğrenci oturumunu XP de sınırlı hesap olarak ayarlarsanız o pc de ilk defa takılan belleği tanımayacak ve dosya kopyalamalarını engelleyecektir.

by_toredo hocamızın verdiği programı fırsat bulursam okulda deneyeyim.

group policy ayarlaryla kolaylıkla bu kısıtmalamayı yapabilirsiniz.

çalıştıra : gpedit.msc yazarak policy ayarlarına giriyorsunuz, kullanıcı yapılandırması-sistem-çıkarılabilir aygıt
gerisini halledersiniz sanırım, kolay gelsin

Ekli dosyalar

• gpedit.jpg
    gpedit.jpg
    224.4 KB · Görüntüleme: 2,409
the_korsan' Alıntı:
group policy ayarlaryla kolaylıkla bu kısıtmalamayı yapabilirsiniz.

çalıştıra : gpedit.msc yazarak policy ayarlarına giriyorsunuz, kullanıcı yapılandırması-sistem-çıkarılabilir aygıt
gerisini halledersiniz sanırım, kolay gelsin

hocam benim laptop xp pro sp3 ama resminizde gozuken cıkarılabilir disk kısmı benim ekranımda yok... tum menulere baktım hiçbirinde yok...

Konu biraz hortlamış ama olsun. USB LOCK programını kullandım. Gayet güzel çalışıyor. Sıkıntı flash bellek çıkarılmayınca bilgisayarı kapatıyor. Win7 uyumunu hatırlamıyorum. Şimdi labda Win7'lerde IntTouchLock isimli program kullanıyorum. USB portları ile beraber bazı engellemelerde yapıyorum. Örneğin Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni açamıyorlar. Tavsiye ederim...

HOCAM usb mananger adlı bir program var onu kullanabilirsin. yalnız kurarken xp uyumluluk modunda kurman gerekiyor.

Geri