usb sürücülerine takılan bellekleri açamıyorum görünmüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sekan23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sekan23

Üye
Flaş belleği usb ye takıyorum, bilgisayardan donanım takıldığına dair uyarı sesi geliyor. Fakat Bilgisayarımı açtığımda flaş bellek takıldığına dair hiçbir simge belirti yok. Yönetten disk yönetimine girince flaş belleği görüyorum ve içindeki bilgilere ulaşıyorum. Sürücü adını değiştirmem işe yaramadı, Bilgisayarım otomatik belleği görüp açması lazım neden açmıyor acaba? ne yapmam lazım? (Not: Bilgisayarımda 2 işletim sistemi var bu sorunu xp de yaşıyorum. vindows 8 yüklü işletim sistemini açınca sorun yok, flaş bellekleri görüyor, açıyor. Ayrıca Flaş belleği bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlattığımda flaş belleği görüyor, açıyor. Çıkardığımda ise bilgisayarımda yenil seçeneğine basmadığım sürece bilgisayara takılı görünüyor. YANİ SORUN, WİNDOWS XP BAŞLADIKTAN SONRA TAKILAN FLAŞ BELLEĞİ AÇMIYOR. BU DONANIM HATASINI NASIL DÜZELTEBİLİRİM?)
cipset güncelledim işe yaramadı. Windows 8 işletim sisteminde flaş bellek çalıştığına göre windows xp işletim sisteminden kaynaklanan sorun olduğunu sanıyorum. inf dosyası silinmişti, eset virüs programını kaldırırken. Belki bu yüzdendir. Ayrıca bazen mausda kilitleniyor, yeni tıp usb mausu takınca çalışıyor. Virüs programım bir sorun bulmadı. ilginç olan virüs programı flaş belleği görüp tarama yapıyor ama yine bilgisayarımda belleği görüp açamıyorum.

Ekli dosyalar

• usb1.JPG
    usb1.JPG
    93.7 KB · Görüntüleme: 5,747
  • usb2.JPG
    usb2.JPG
    213.4 KB · Görüntüleme: 5,747
Flashın içindeki dosyaları yedekle sonra flashı biçimlendir sonra tekrar dosyalarını at. Düzgün çalıştığını göreceksin.

Flaş belleği biçimlendirmek işe yaramadı. Mausda bazen kilitlenip yok göründüğüne göre silinemeyen virüs olduğunu sanıyorum, belkide windows hatasıdır. Sorun devam ediyor

Chipset ve usb driverleri yeniden kur. Cmd komut sistemi ile belleğe gir. Chkdsk komutu ile tara

combofix programıyla tarama yaptım, değişen birşey yok, programın ne yaptığınıda anlamış değilim. ahmet27 arkadaşın dediği gibi dos rtamında chkdsk komutunu kullandım, orda sıradışı birşey görmedim, bu komutta gereksiz oldu. zaten cipset ve usb driverlerini tekrar kurmuştum, olmadı.

sekan23' Alıntı:
combofix programıyla tarama yaptım, değişen birşey yok, programın ne yaptığınıda anlamış değilim. ahmet27 arkadaşın dediği gibi dos rtamında chkdsk komutunu kullandım, orda sıradışı birşey görmedim, bu komutta gereksiz oldu. zaten cipset ve usb driverlerini tekrar kurmuştum, olmadı.
Hocam aygıt yöneticisine girip USB aygıtlarına baktığında devre dışı bırakılan hiç aygıt var mı?

Çaresini bulamadım. format attım. Fakat windowsun eksik dosyalarını bulan programlar var. Bu programla sorunu düzeltebilirdim. sorun windows dosyalarından bazılarının kaybolmasından.

Geri