usb sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yokki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yokki

Site Gezgini
arkadaşlar öncelikle merhaba... okuldaki bir bilgisayar usb ile alakalı hiçbir aygıtı görmüyor...hata da vermiyor(tanınmadı hatası).. mouse undan klavyesine, belleğinden yazıcısına hiçbir aygıtı görmüyor!.. 2 sefer format attım, anakartını, sürücülerini yükledim, ama bana mısın demiyor... (ne öndeki girişler, ne de arkadaki anakartaki onboard girişlerin hiçbirisi çalışmıyor) anakarttaki tüm bağlantıları söktüm, bir daha taktım , kontrol ettim yine de bulamadım sorun ne! artık aklıma herhangi bir neden gelmiyor! sorun ne olabilir? aklınıza gelen çözüm önerilerini paylaşırsanız sevinirim... şimdiden teşekkürler...

Bir aralar kullandığım dizüstünde vardı aynı sorun, USB'lerin yandığını öğrendik sonradan. Olmazsa AVOmetre ile kontrol edin hocam.

usb, ide, psi slotları gibi birimlerin veri akışını kontrol eden güney köprüsünde bir arıza olabilir.

keplir' Alıntı:
Bir aralar kullandığım dizüstünde vardı aynı sorun, USB'lerin yandığını öğrendik sonradan. Olmazsa AVOmetre ile kontrol edin hocam.

hocam o konudan emin olmak istiyorum.. anakarttaki tüm birimler çalışıp, sadece USB ler yanabiliyo mu? Aklıma gelen seçeneklerden biriydi o, ama birine danıştığımda üstünkörü olarak "sadece onlar mı yandı, diğerleri çalışıyo ya" gibi bir cvp aldım..

Sadece USB'ler de yanabilir diye düşünüyorum hocam. Bizim bilgisayarda o şekilde olmuştu. Usb içerisinde 2 data 2 de güç konektörleri var. Kontrol etmekte fayda olabilir.

Geri