USB3.0 PCI-Express Kart bütün anakartlar ile uyumlu mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhaba arkadaşlar, okuldaki eski P4 3.0 bilgisayarda USB 3.0 kullanarak daha hızlı veri transferi yapmak için USB3.0 PCI-Express Kart almayı düşünüyorum ama bu alacağım kart PC eski model bir anakarta sahip olduğu için uyum sorunu olur mu, eski model anakartlarda USB3.0 kartlar çalışır mı?

tabiki kartın geriye doğru uyumlu olması gerekir. sizin anakart socket 478 tip, muhtemelen pci express yoktur. Sadece pci 2.2 sürümü vardır. Şu anki pci exp. 2.0 ve 2.1 ile karıştırmayın.

PCI 2.2 66 MHz iletim hızını destekler.(3.3 volt sinyalleme gerektirir)(en fazla iletim hızı 533 MB/s)
PCI-X 2.0 266 MHz hızındadır (maksimum iletim 2133 MB/s de gerçekleşir), konfigürasyon alanı 4096 byte'a çıkmıştır. 16-bit veriyolu varyantına sahiptir ve 1.5 Volt sinyallemeye izin verir.

PCI Express, 8 GB/s hızlarına ulaşabilen yeni nesil PCI veriyolu türü.

"PCI Express (PCIe) 2.0, çoğu kullanıcının özellikle ekran kartlarıyla tanıdığı (ama diğer genişleme kartları için de kullanılabilen) bilgisayar genişleme kartı arabirimi çeşidi olan PCIe spesifikasyonunun 2. sürümüdür." PCIe 2.0, PCIe 1.1 ile geriye doğru uyumlu olacak şekilde tasarlanıyor.
yani usb 3.0 uyumlu bir pci kart bulmak çok zor.

wswswq' Alıntı:
tabiki kartın geriye doğru uyumlu olması gerekir. sizin anakart socket 478 tip, muhtemelen pci express yoktur. Sadece pci 2.2 sürümü vardır. Şu anki pci exp. 2.0 ve 2.1 ile karıştırmayın.

PCI 2.2 66 MHz iletim hızını destekler.(3.3 volt sinyalleme gerektirir)(en fazla iletim hızı 533 MB/s)
PCI-X 2.0 266 MHz hızındadır (maksimum iletim 2133 MB/s de gerçekleşir), konfigürasyon alanı 4096 byte'a çıkmıştır. 16-bit veriyolu varyantına sahiptir ve 1.5 Volt sinyallemeye izin verir.

Hocam leb demeden leblebiyi anladınız evet socket tip olarak 478, yani ben USB 3.0 kullanamazmıyım bu PC'de :(

Geri