USB'den boot-Bios Ayarı

Kodla Büyü

dereli_oglu

Aktif Üye
Arkadaşlar, YUMİ sayesinde oluşturduğum bootable USB(card okuyucu) EXPER bilgisayarlarda (hepsi aynı olmasına rağmen bazılarında oluyor, bazılarında olmuyor.) boot edemiyorum.

Phonexis-Award Bios->Main Sekmesi->Boot Sequences->Hard Drives Sekmesi altında gözükmüyor (Bazı bilgisayarlarda, üstelik aynı özellikli MMC card Redaer diye gözüküyor.) Aynı zamanda açılışta f12 tuşuyla boot menu den yükleme yapıyorum, gene çalışmıyor.

Nedir acaba sorun?

Fikri olan yok mu arkadaşlar?

Internette araştırdım:

2.Didn't find a "USB Device" boot order listing in BIOS? If your computer was manufactured around 2001 or before, it may not have this ability. If your computer is newer, check for some other ways that the USB option might be worded. In some BIOS versions, it's called "Removable Devices" or "External Devices".
Bu olamaz çünkü, diğer PC de aynı.

Olay çözülmüştür.

Bios->Advanced->Peripheral Confugüration->Alt Menülerin hepsini Enable yada Auto yapıp Paralel Mode Seçeneğini=ECP yapmak

Hocam usb yi tak pc yi aç
bios da advanced sekmesinden usb yi enable yapıyorsun. Exit sekmesinden kaydet ve çık diye çıkıyorsun.
Yeniden başlattığında biosa girip main sekmesinde boot seçenekleri HDD altından usb diski ilk sıraya alıyorsun ve hdd ı ilk sıraya alıyorsun. exit sekmesinden kaydedip çıkıyorsun.
Yeniden başlatıyorsun Yalnız boot ekranı güvenlik kartı ekranından sonra gelecek olmadı sanmayın.

Geri