USB'ler iptal oldu!!!

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Dün bilgisayarımda USB girişlerinin hepsi aniden iptal oldu, flashdisk taktığım zaman flashdisk'in ışığı yanıyor ama bilgisayar flashdisk'i algılamıyor yada takılan başka bir aygıtı algılamıyor... Aygıt yöneticisine baktığım "Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi" ve "Standart OpenHCD USB Ana Biligsayar Denetleyicisi" nin üzerinde ÜNLEM İŞARETİ olduğunu gördüm, sürücüleri kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattığımda Window7 sürücüleri tekrar tanıyamadı ve şöyle bir hata verdi;

hataeo.jpg

Sistemimde şu şekilde:

mainboardq.jpg

cpuhu.jpg

Sorunun çözümünü bilen yada fikri olan var mı acaba???

okula şimşek çaktıktan sonra bizim labdeki birkaç pc'nin usbsi çalışmaz olmuştu.
fiziksel bir sorun olabilir mi acaba?

Reyhanli' Alıntı:
okula şimşek çaktıktan sonra bizim labdeki birkaç pc'nin usbsi çalışmaz olmuştu.
fiziksel bir sorun olabilir mi acaba?

Bende anlamadım düne kadar bir sorun yoktu biranda oldu ne olduysa, bir problemde yaşamadım ama bir baktım ne öndeki ne arkadaki USBler çalışmıyor...
Sürücüleri otomatik güncelle dediğimde "Yazılımınızın güncel olduğu belirlendi" diyor...

Hocam öncelikle sıkıntı yazılımsal mı donanımsal mı ondan emin olmak lazım.
Bellek taktığınızda görmüyor ama klavye fareniz USB ise onları sorunsuz çalıştırıyor mu ?

Pardus ya da Hiren Boot CD içerisindeki mini windows ya da Linux gibi CD den çalışan bir işletim sistemi makinayı açtığınızda USB bellekleri görüyorsa windows kaynaklı bir sıkıntı var. Yine görmüyor ise anakart kaynaklı bir sıkıntı vardır. Bir ihtimal BIOS u Default ayarlara getirip denemenizde fayda var.

Bendekilerde çalışmıyordu.hata kod 43 veriyordu.Dün gece microsftun sitesindeki hata kodu çözümleriden sorunu hallettim.

Merhaba;

Fiziksel yada yazılımsal olabilir sorununuz.

Yazılımsal için
- Bios ayarlarınız kontrol edin
- Bir update yada program tetiklemiş olabilir. Eğer aktifse sistem geri yüklemeyi kullanın.
- Fiziksel bir sorun var mı anlamak için flash belleğinizi boot edilebilir hale getirin ve usb den boot edin bakalım tepkisi ne olacak. Ancak flashı başka çalışan bir pcde önce deneyin ki boş yere zamanınız gitmesin ve yanlış bilgi sahibi olmayın.
- Bunun dışında denebiecek tipik Türk çözümü ise bilgisayarı kapatın fişini çekin. Bir yarım saat kadar bekleyin açın bakalım ne olacak. Belki anlık bir elektriksel sorundan yapmış olabilir. İyi çalışmalar.

burhansenyuva' Alıntı:
- Bunun dışında denebiecek tipik Türk çözümü ise bilgisayarı kapatın fişini çekin. Bir yarım saat kadar bekleyin açın bakalım ne olacak. Belki anlık bir elektriksel sorundan yapmış olabilir. İyi çalışmalar.

TECRÜBEYLE SABİT. Bu çözüm yolu benim çok işime yaradı. Bir çok defa aynı sorunu bu şekilde çözdüm.

GRİNGO' Alıntı:
Bendekilerde çalışmıyordu.hata kod 43 veriyordu.Dün gece microsftun sitesindeki hata kodu çözümleriden sorunu hallettim.
Hocam usb2.0 drver araştır sürücüyü güncellemeye çalış, yada bilgisayarımda bul kısmında HATA KODU numarası çıkar.Bu hata kodu ile nette yada microsoft sitesinde araştır.Basit çözümler var.Ben servise gidecektim girişler yandı diye.Meğer araştırma fakiriymişim.Normal servis hata kodları bunlar. E yani bizde servis sayılırız.

Fikir veren arkadaşlara teşekkürler...
O kadar uğraşmama rağmen hiçbir çözüme ulaşamadım, taa ki her zamanki gibi en garanti çözüm yolunu uygulayana kadar :) Bastım formatı düzelti meret...

Geri