usbmdeki klasörler gözükmüyor ama varlar..

Kodla Büyü

umaykut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar merhaba..
işletim sistemim win 7..
geçen gün avira ile usb diskimi tarattım..
470e yakın worm,trojan dropper vs sildi..
silindikten sonra usbdeki klasörler gözükmüyor..
10-15 dosya gözüküyor ama klasörler yok..
klasör seçeneklerinden gizli klasörleri göster seçeneği aktif..
ayrıca tarama yaparken klasörlerini içini görüyor ve tarıyor ama klasörler yok..
nod32 ve avira ile tarattım virüs bulamadı..
yardım lütfen çıldırmak üzereyim..

üstüne soğuk su ya da yurtdışına veri kurtarmaya :wink:
:idea: ha şimdi aklıma geldi korunan sistem dosyalarını gizleyi kaldırın düzelir. yaf bi konu açmadan bi arayın forumda bu konu 1000000 kere geçiyor

hem44 hocam kusura bakma rahatsız ettiysek..
düşünemedik arama yapmayı can havliyle..
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum..

Aynısı başıma geldi. Okulumuza gelen müfettişlerin usbsinden benim usbye geçti.
Hocam sırf bunun için pardus kurdum.
Pardus ile virüslü usbnin içindeki herşeyi görüyorum.(virüsleri exeleride)
onları harddiske atıyorum.
Sonra win de usbyi yeniden biçimlendirip içine harddiskten tekrar dosyaları attım.
Tavsiye ederim.

attrib -h -s dos komutuyla kolayca hallettim..
ilginize ve yardımlarınıza teşekkürler..
bu arada win 7 için sormuştum hem 44..

altap salamander isimli bir program var. Dosya düzenleme amaçlı bir program ancak dosya özelliklerini değiştirebiliyor. Ben bu program ile görünmeyen klasörleri tekrar görünür hale getirdim.

Başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) Entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın. İşe yarayabilir..

hem 44 o dediğinizi yaptığınızda sadece gizli klasörleri görüyorsunuz,
ancak gizliliği ve sistem dosyası olma özelliğini değiştiremiyorsunuz..
denemediğimi nereden biliyorsunuz?
dediğim gibi cmd den attrib -h -s yapıldığında sorun çözülüyor..
yani yurtdışına gitmenize gerek yok!

Arkadaşlar bir problemin birden fazla çözümü vardır. Bir çözüm de benden. Nero yada power to go gibi bir programı açarsınız, belleğinizdeki klasör ve dosyalar gizli de olsa orada görünecektir. Hepsini bir dvd'ye basarsınız, hem yedeğiniz olur, hem de yazma işlemi bittikten sonra belleği biçimlendirip tekrar dosyalarınızı yüklersiniz. Geçmiş olsun.

varsa linux ubuntu vs kurulu bi bilgisayar yada bu tarz linux sürümlerinin live cdleri linux ile açınız bilgisayarı.
sonra usb diskinizi takınız bütün klasörlerinizi göreceksiniz.klasörlerinizi sabit diskinize yedekleyiniz.windowsa dönünüz. usbnizi biçimlendiriniz.sonra sabit diskinizden yedeklediğiniz klasörlerinizi usb ye atınız.
programla temizleme zahmetli geliyosa benim gibi, ubuntu çok kolay oluyor.(bana göre)
6-7 kere tecrübe ettim zaman kaybetmek istemeyenler deneyebilir.

Geri