Utanıyorum:( Format atamadım:(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mefete
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mefete

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar müdür yardımcımızın bilgisayarı yakalanmış..Bu durum üzerine bende Xp yüklü makinaya format çekeyim dedim..

Her zaman ki klasik işlemler

c: seç
Bölümü sil..Bölüm oluştur...(Ama kesin ve kesin C:'yı seçtiğime eminim)

İşlemler bitti ve bir baktım...
D: ya format çekmişim veeeeeeeeeeeeeee...Bütün bilgiler gitti...

Ayrıca c: ve d: yer değiştirmiş....

bilgileri kurtarmaya çalıştım ama...Yarım yamalak...

Benim sormak istediğim...Böyle birşey başına gelen var mı???
Gerçekten çok kötü duruma düştüm yaaa...:)

Hocam herkesin başına gelebilir, benimde başıma bazen gelir ancak
sürücü ismi yerine boyutuna bakarak format attığımız için bilgilerin kaybolması gibi bir durumla karşılaşmadım

dosya kurtarma programı olarak ne kullandınız ?

Hocam walla her bt öğretmeni gibi kurduğum windowsun sayısını bilmem ama başıma hiç böyle bişi gelmedi, ama bi an bizim müd yard. ın bilgisayarına böyle bişi olduğunu düşündüm de vay halime ki ne vay...

ghost' Alıntı:
Hocam herkesin başına gelebilir, benimde başıma bazen gelir ancak
sürücü ismi yerine boyutuna bakarak format attığımız için bilgilerin kaybolması gibi bir durumla karşılaşmadım

dosya kurtarma programı olarak ne kullandınız ?

Geçmiş olsun, biraz daha dikkat!

Değerli hocam formata hata sizde değil öncesinde, format tı kim atmışsa sorun onda. Peki bu nasıl oluyor dilimin döndüğünce anlatayım.
Sizden önce format atan kişinin nasıl bir hata yaptığını anlatıyorum. Format CD ni takmış C: bölümünü silmiş ve yeni bölüm oluşturmadan F3 tuşuna basıp çıkmış yani formatı tamamlamamış ikinci format girişiminde bölümleme ekranında D: olan bölüm C: görünür. Bu kimsede yeni bölüm oluşturmuş yani D: bölümünü oluşturuyor ve C: bölümünü seçip format işlemine başlıyor. İşte sorun bu aşamada başlıyor. Boot dosyaları cd ön yükleme yaparken D: yüklemişti peki o kişi sistemi nereye kurdu C: ye.
sözün kısası boot dosyarı D: yüklendi windows dosyarı ise C: ye yüklendi. :)
Bunu düzeltmenin yolu her iki bölümü silip yeniden bölüm oluşturmaktır.

Evet arakadaşlar bir bilgisayar öğretmeni için çok kötü bir durum...

Ghost hocam bende aslında boyutlarına bakardım ama..O an üşendim Windows ortamına dönmeye ve başıma bu geldi...
Dosya kurtama olarak en iyi verim aldığım program "Recuva" en azında bilgilerin yarısına kadar kurtarabildim...

Bencede her zaman sürücü boyutu önemli.On bakmak lazım.
ben bir defasında ilk denemesi idi oğlum bilgisayara katılımsız autorun ghost DVD si yapmıştı.
C vd D birleşti yani D uçtu
Ama dosya kurtarma yazılımım rescue sayesinde hepsini geri aldım 3-4 gün sürdü önce sürücü tarama daha sonra katman tarama toplam 1 saat sonra tüm D harddisk önimde idi.
Şimdi ise bu acı tecrübenin sonunda bilgisayarımın sorun çıkartmayan katılımsız autorun ghost DVD si var .
Recci bir durum vuku olduğunda hemen DVd yi takarım resete basarım çayımı içerim 10 dk sonra gıcır gıcır formatlanmış sisteme otururum.Nasılsa DVD virüsü icat edilmedi.

ewet güzel bi düsünce ama formati attiktan sora böle bi durum ile birdaha karsilasmamak için acronis ile yedeğini alirsaniz bu sorunlar ortadan kalkar die düsünüyorum :)

COBOL' Alıntı:
ben bir defasında ilk denemesi idi oğlum bilgisayara katılımsız autorun ghost DVD si yapmıştı.
Ama dosya kurtarma yazılımım rescue sayesinde hepsini geri aldım 3-4 gün sürdü önce sürücü tarama daha sonra katman tarama toplam 1 saat sonra tüm D harddisk önimde idi.
Şimdi ise bu acı tecrübenin sonunda bilgisayarımın sorun çıkartmayan katılımsız autorun ghost DVD si var .
Recci bir durum vuku olduğunda hemen DVd yi takarım resete basarım çayımı içerim 10 dk sonra gıcır gıcır formatlanmış sisteme otururum.Nasılsa DVD virüsü icat edilmedi.
valla hocam aynısı dün benim de başıma geldi c,d,e,f sürücülerim vardı ghostu kullanarak xp kurayım dedim bir baktım işletim sitemi gitmiş bütün sürücüler tek bir sürücü haline gelmiş nasıl becerdiyse şaşırdım kaldım sen hangi recovery programını kullandın hocam birde ben deniyeyim

mustafa431' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
valla hocam aynısı dün benim de başıma geldi c,d,e,f sürücülerim vardı ghostu kullanarak xp kurayım dedim bir baktım işletim sitemi gitmiş bütün sürücüler tek bir sürücü haline gelmiş nasıl becerdiyse şaşırdım kaldım sen hangi recovery programını kullandın hocam birde ben deniyeyim

Hocam O harddiski söküp başka bir bilgisyara bağlayacaksınız orada sürücü adı ötelenip değişir.
Ben Drive rescue yazılımını kullanırım. bu yazılım kullanımı oldukça zor diğerlerine benzemez.Şimdi burada katman ayırma işlemlerini yazmayayım ama en azından tüm hardiski taramanız 10 dk ve katman kaldırmanız 1 saat sürecek bunu Drive rescue yazılımının teknik detaylarını gözeterek yapmalısınız.
Drive rescue nin free ve türkçe bir yazılım olduğunu belirteyim.Kullanım için ekledim

Ekli dosyalar

alideniz2000' Alıntı:
asıl yapılması gereken 5-10 dakikalık bir yedekleme işlemidir.
al yedeğini.
format atarken ne olursa olsun.
sorun yaşamazsınız.

ben de oyle yaprim genelde ama gecenlerde soyle bişey geldi basima. bi ogretmen arkadasin laptobuna format atacaktim. içindekileri harici diskime kaydettim. sonra hariciyi usb den cikarmayi unutmusum. format atarken 4 bolum geldi karsima normalde pc 2 ye boluktu. hala işi uyanamadim. demekki dedim 4 e bolukmus laptobun hd ben gormemisim. :) velhasıl kelam butun suruculere atmısım formati xp yi de hariciye kurmusum. windows acilirken resetliyor surekli. gucu yetmiyor haricinn windowsu calistirmaya. daha sonra işi uyandim ama haricideki tum programlarım arkadasin yedekleri hepsi uctu :) sonra silinen dosyalari geri getirme programıyla arkadasin tum fotolarını kurtardım ama 2 gunumu aldi. boyle bi gaflette bulundum. yillar once de m_p3 lerimi shift+delete ile yanlislikla silmistim :)

aslında bu olay çok sık karşılaşılan bir yanılsama.
muhtemel 4 sebebi var 1 tanesini mod arkadaşımız açıklamış
diğer sebepler şunlar olabilir :
2-Eğer daha önce vista yüklenmeye çelışılmış ve sürücüler yeniden yapılandırılmışsa
3-önyükleme bilgiler c de değl d de ise(ki bu durumda daha öncede sistem zaten D de yüklüdür ama önceden bunu tesbit etmeniz gerekir)
4-diskte hiç ön yükleme bilgisi yoksa ve C diye belirtilen bölge mantıksal sürücü ise

D sürücüsünü C gibi görüp yanılabilirsiniz.Benzer durumlar DOS ta da sıkca görülür.

Yanılmamak için diskler ve partisyonlar mutlaka etiketlenmeli(C ye SYS ,D ye ARCHIVE gib) ve formatlarken disk boyutlarına ve etiketlere( Label) dikkat edilmeli.

Hocam herkesin başına gelebilecek bişey.Ben o yüzden format atmadan önce kesinlikle yedek alırım:)

Arkadaşlar
İlk sayfadaki verdiğim yazılım tecrübeli biri için denenmiş en iyisidir.Kullanması biraz zordur ama silinmişi geri alma yeteneği bence en iyisidir.
Yıllar önce bir bilgisayar dergi CD sinde vermişlerdi.3 Fonksiyonlu ve Türkçedir.
Ontrack vs kullandım ama kişisel tecrübem en iyisi bu.
Kullanması herkes kolay değil onu belirteyim.
1-Önce harddiski taratıyorsunuz sonra
2-alt clusterleri taratıp gireceksiniz
ama hemen değil
3-önizleme yapın öyle.girin
ÖNEMLİ AÇIKLAMA
İşin sırrı alttaki sürgü en sonda olacak.

Zaman zaman karşılaştığımız bir durum. Bu durumun nedenleri arasında vista temaları gibi 3.parti araçların yüklenmesi olabiliyor. Her zaman format atmadan önce kontrol etmekte fayda var. Disklere etiket vermek de bir diğer kontrol işlemi olarak kullanılabilir. Kapasitelerine bakmak da iyi bir yöntem aynı zamanda.

Veri kurtarma noktasında yüksek başarı sağlayan programlar mevcut , sisteme yeni veri yüklemeden veri kurtarma işlemini başlatırsanız daha yüksek başarılı olursunuz.

Demekki xp D ye kurulmuş senin yedekler C de imiş.
Boyutlarına bakmak lazım.
Geçmiş olsun...

sinaaat' Alıntı:
aslında bu olay çok sık karşılaşılan bir yanılsama.
muhtemel 4 sebebi var 1 tanesini mod arkadaşımız açıklamış
diğer sebepler şunlar olabilir :
2-Eğer daha önce vista yüklenmeye çelışılmış ve sürücüler yeniden yapılandırılmışsa
3-önyükleme bilgiler c de değl d de ise(ki bu durumda daha öncede sistem zaten D de yüklüdür ama önceden bunu tesbit etmeniz gerekir)
4-diskte hiç ön yükleme bilgisi yoksa ve C diye belirtilen bölge mantıksal sürücü ise

D sürücüsünü C gibi görüp yanılabilirsiniz.Benzer durumlar DOS ta da sıkca görülür.

Yanılmamak için diskler ve partisyonlar mutlaka etiketlenmeli(C ye SYS ,D ye ARCHIVE gib) ve formatlarken disk boyutlarına ve etiketlere( Label) dikkat edilmeli.

Hocam Etiketleme işinin önemi bu hatada ortaya çıkmıştır...Bundan sonra kesinlikle etiketleme yapacağım...
Bu arada teşekkür ederim Özgür...Uzun zaman oldu görüşemedik:)

Yaklaşık 150-200 kere format attım.Tek bozduğum bilgisayar kendi bilgisayarımdı ;)
ÜStelik te başıma gelen sorun arkadaşımzın sorunuyla aynı.Bende format için C yi seçtim.Entera bastığımda C,D,E yi tek bölüm haline getirdi.Bugün bile anlayamadım nasıl olduğunu.Nafile şekilde kurtarma programları denedim ama kaç senelk fotolarım gitti...

olur bazen boyle seyler ama bende daima surucu boyutuna dikkat ederim.

en iyi oyle anlasılır arkadasların da dedigi gibi.

Geri