"UYARMA" aldım. Kaldırtmak için ne yapmalıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar; çifte kurumda BTR görevlendirmesi taleplerini kabul etmediğim için kurs dosyalarımda ayrıntılı inceleme yapılıp eften püften 2 mesele bulunmuş ve bununla ilgili UYARMA cezası verildi.

2 mesele de iptal ettirebileceğimi düşündüğüm şeyler aslında.

Sendikanın avukatına mı gidip "mobbing ve uyarmayı kaldırma" davası açmalıyım yoksa öncesinde idari mercileri sonuna kadar kullanmış olmak için ilçe ya da il düzeyinde iptal makamı falan var mı?

Dava açacaksın , eğer haklılığına inanıyorsan affetme ;) Sen ne uğraşcan ver hangi sendika olursa onlar geri alıyorlar hakkını

Hocam EBS'ye geç EBS avukatı aracılığıyla mahkemeye başvur. Cezanı kesin kaldırırlar. Ondan sonra da sendikadan istifa et.

ilk olarak sendikaya üye ol ama en kuvvetlisine üye ol.Sonra mevzuata aykırı çifte görevlendirme yapmak isteyip kabul etmediğim için sadece şahsıma ait inceleme yapıp şahsıma mobbing uygulanmıştır diğer btr'ler böyle bir incelemeye tabi tutulmamıştır de bunu ispatla sonra onları bi köşeye geçip çayını al seyret

halk' Alıntı:
Arkadaşlar; çifte kurumda BTR görevlendirmesi taleplerini kabul etmediğim için kurs dosyalarımda ayrıntılı inceleme yapılıp eften püften 2 mesele bulunmuş ve bununla ilgili UYARMA cezası verildi.

Sendikanın avukatına mı gidip "mobbing ve uyarmayı kaldırma" davası açmalıyım yoksa öncesinde idari mercileri sonuna kadar kullanmış olmak için ilçe ya da il düzeyinde iptal makamı falan var mı?

Senin idarecilerle aran iyiydi n'oldu hocam? Kurum mu değiştirdin?

omd' Alıntı:
halk' Alıntı:

Senin idarecilerle aran iyiydi n'oldu hocam? Kurum mu değiştirdin?

Başka kurumda BTR olarak görevlendirildim. papaz olduk. Arkadaş zaten orada görevlendirilmeseydim HEM'de istesemde görevlendirilemezdim ki.

Geçmiş olsun :) Ben sıkıntı yaşamamak için önce kurumları gezip idareci ve öğretmenlerle ön görüşme yapmıştım :D

AKADEMİA' Alıntı:
hamur07' Alıntı:
Hocam EBS'ye geç EBS avukatı aracılığıyla mahkemeye başvur. Cezanı kesin kaldırırlar. Ondan sonra da sendikadan istifa et.

:+1: :+1: :puhaha:

Zaten EBS'deyim ama merak ettiğim konu ilgili kişi ile aynı sendikadayız. Sendika benim hakkımı gözetmez bu durumda. Aranızda anlaşın, koklaşın, barışın der. Ama koklaşıp barışacak bir durum yok. Çünkü ortada sicile işleme durumu var.

Türk-Eğitim-Sen'in avukatı oluyor mu? Geçiş yapayım.

Durum bu noktaya gelmeden önce İlçe Başkanları bu işi çözerdi... :wink:

noktanet' Alıntı:
versinler hocam yaf ne olcak 3 5 sene sonra kalkar :mrgreen:
"3-5 sene sonra kalkar" değil. Zaten o cezanın hiç bir hükmü de yok. Uyarı, kınama falan yaptırımsız şeyler. Sorun bile değil. Amaç sosyal etkinlik olsun ve bilgisayar öğretmenlerinin kolay lokma olmadığını öğrensin. :puhaha:

hiç takma bu olayı, devam et aynen. onlarda senin sarı zarfa yan etki göstermediğini anlasınlar..

Uyarma.

eften büften dediğiniz olaylar nelerdir?

size soruşturmamı açıldı, yoksa, okul müdürü zarf mı verdi?

cezayı veren kim, (Kaymakam neden onaylamış) genelde gereksiz konuları ciddiye almazlar,
çünkü eğer tüm ıvır zıvırları kabul ederlerse, millet birbirini rahat bırakmaz.

"uyarmayı kaldırma" dava açamazsın, torba yasayla bu kaktı.
"mobbing" , yani "yıldırma" işçin açabilirsin, ancak 2-3 şahit ve idareci vasıflı birilerinin arkanda durması lazım.
Yoksa olmaz.

Zaten 5 yıl içinde aynı sebepten bir daha ceza almazsan, kalkıyor.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/12056_657.html

Acaba buradaki cezalardan hangisini hangi fiili gerçekleştirmek suretiyle işlediniz?

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/12056_657.html
Madde 125

A - Uyarma : Memura, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir.

Uyarma cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:

a) Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kayıtsızlık göstermek veya düzensiz davranmak,

b) Özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahallini terketmek,

c) Kurumca belirlenen tasurruf tedbirlerine riayet etmemek,

d) Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak,

e) Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak,

f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak,

g) Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak,

h) Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.

Geri