Uygulama Kapatmayı Engelleme

Kodla Büyü

miraz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Atak programı başta olmak üzere; bilgisayarda sürekli çalışmasını istediğimiz programların öğrenci-öğretmen (Sınırlı) hesabından sonlandırılmasını nasıl engelleyebiliriz?
Ya da sonlandırılırken Yönetici şifresi istesin şeklinde ayarlamak mümkün mü? Birçok yol denedim, maalesef çözüm bulamadım. :?

administrator hesabında ise engeleyemezsin kapatır ama sınırlı hesap ise denetim masasından kullanıcı hesaplarına girip ayarlar yerinden kısıtlamaları yaparsın orası diye biliyorum.

Kullanıcı hesaplarında bununla alakalı olarak Ebeveyn denetimleri var. Fakat orada istenilen işlemi yapamıyorum.

programı sonladırmak için ctl+alt+delete 'i kullanıyorlarsa bu yol tanımını devre dışı bırakabilirsiniz. bunun için Win7'de klavyeden windows tuşu + r ile çalıştırı açıp "gpedit.msc" komutunu çalıştırıp gelen pencereden sol sütünda
Kullanıcı Yapılandırması --> Yönetim Şablonları --> Sistem --> Ctrl+Alt+Delete Seçeneklerini ne geliyoruz. Sağ pencerede ctl+alt+delete basınca gelen seçenekler var. Bunlardan "görev yöneticisi"ni devre dışı bırakmak istiyorsak "görev yöneticisi"ne çift tıklayıp gelen pencereden etkin diyoruz. böylece cltrl + alt + delete seçeneklerinde Görev yöneticisi gelmeyecek. Görev yöneticisini açamayacak. Bu ayarı geri döndürmek için aynı yolu takip edip "yapılanıdırılmadı" seçeneğini aktif ediyoruz. Bazı virüsler "Görev yöneticiniz devre dışı bırakıldı" diye mesaj verdirir. Bu yolla görev yöneticisini tekrar aktifleştirebiliriz. (Bildiğin şeyleri anlatmış olabilirim.)

Screenshot_43.png

6mb77mj9.png

Hocam detaylı cevabınız için teşekkürler.

Sınırlı hesap için aldığım önlemleri yazayım isterseniz;
-Görev yöneticisini anlattığınız gibi devre dışı bırakmıştım.
-Cmd komut istemcisi devre dışı bırakıldı
-Regedit erişimi kapatıldı
-.BAT ve .REG uzantılı dosyaların çalıştırılması engellendi

Yukarıda saydığım ayarlamaları yapmama rağmen hala devre dışı bırakılabiliyor ATAK. Nasıl yapıldığını burada yazmasam sanırım daha iyi olacak .
Bence kökten çözüm ATAK yazılımını Anti-virüs ya da sistem uygulaması şeklinde kapatılamayacak şekilde koruma altına alabilmek. Fakat çözüm bulamadım henüz. İngilizce yetersiz olduğu için yabancı kaynakları da verimli kullanamıyorum.

Çözüm için önerisi olan yok mu?
Şu durumda atak kurmamızın yakında pek bir faydası kalmayacak gibi.

miraz' Alıntı:
Hocam detaylı cevabınız için teşekkürler.

Sınırlı hesap için aldığım önlemleri yazayım isterseniz;
-Görev yöneticisini anlattığınız gibi devre dışı bırakmıştım.
-Cmd komut istemcisi devre dışı bırakıldı
-Regedit erişimi kapatıldı
-.BAT ve .REG uzantılı dosyaların çalıştırılması engellendi

Yukarıda saydığım ayarlamaları yapmama rağmen hala devre dışı bırakılabiliyor ATAK. Nasıl yapıldığını burada yazmasam sanırım daha iyi olacak .
Bence kökten çözüm ATAK yazılımını Anti-virüs ya da sistem uygulaması şeklinde kapatılamayacak şekilde koruma altına alabilmek. Fakat çözüm bulamadım henüz. İngilizce yetersiz olduğu için yabancı kaynakları da verimli kullanamıyorum.

Geri