Uygulama sınavı yapan yok mu???

Kodla Büyü

zlatanibo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Uygulama sınavını hazırladım arkadaşlar, çalışma kağıtları, sayaçlar sunu hepsi içinde buyrun,

Sınavı da şöyle yapmayı düşünüyorum, sununun içindeki soruları perdeye yansıtacağım, her sorunun süresi bitince öğrencilerin bilgisayarlarını NSS ile kilitleyeceğim ve tek tek kilitleri açarak öğrenciyi değerlendireceğim, bulduğum en pratik yöntem böyle...

Ekli dosyalar

Hocam benimde planımda da uygulamalı olarak gözüküyor fakat dediğiniz gibi çizelgesi ya da soru tarzı vs nasıl yaparım işin içinden çıkabilmiş değilim.

Yardım edebilecek talipler aranıyor :)

bende böyle bir yapmayı düşünüyorum.Yapacaklarınıda madde madde çıkartıp ona göre hazırlamalarını isteyeceğim.İnşallah iyi bir uygulama sınavıdır.başka nasıl yapılır bilmiyorum

Ekli dosyalar

bilisimci_009' Alıntı:
bende böyle bir yapmayı düşünüyorum.Yapacaklarınıda madde madde çıkartıp ona göre hazırlamalarını isteyeceğim.İnşallah iyi bir uygulama sınavıdır.başka nasıl yapılır bilmiyorum
Hocam gayet güzel bende buna benzer bi sınav yapıcam, 40 dakikada benim öğrencilerde ancak bukadarını yapar.
yanlız bi sınıfı 3e bölmem gerekecek, lab uygulama sınav için pek uygun değil ama yinede yapıcam

ben 2 yazılı 2 performans veriyorum performanslar uygulamalı tamamen yazılılarda adı ustunde yazılı :)

mesela su sekilde ölçekler hazırladım.

örneğin sunu hazırlayacaklar konuyu veriyorum 1 ders saati süre çizelge yapıyorum

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    80.2 KB · Görüntüleme: 1,464
ben bir çizelge hazırlayıp, öğrencileri teker teker yanıma çağırarak uygulama sınavı yapmayı düşünüyorum ama nasıl olur bilemiyorum.

ben 2 sınafıda uygulamalı yaptım. ( 2 yazılıda konu sadece paint)
söyle 20 pc var.39 öğrenci olduğunu varsay.
sınıfı ikiye böldüm. 1 grubu sınıfın başka yerinde oturttum(sınıf biraz büyük)
sonra 2. grubu yaptım.
bi taraftan soruları tahtaya yansıttım. her soru için 2 dk. verdim.

ilk sınavda 10 ikincisinde 5 soru sordum. gayet güzel oldu.....

bilgisayar yokki..Word excele hala gecemdim ben sınıf berbat pcler bozuk,30 çocuk 8-9 pc yarım yamalaık çalışıyorken imkansız..

hazırlamış olduğum taslağı paylaşıyorum, içinde değerlendirme çizelgesi var, öğrenci bilgisayarında olacak belge ve ellerine vereceğim yönerge, taslaktır henüz ama kullanılabilir. :)

Ekli dosyalar

Uygulama sınavını hazırladım arkadaşlar, çalışma kağıtları, sayaçlar sunu hepsi içinde buyrun,

Sınavı da şöyle yapmayı düşünüyorum, sununun içindeki soruları perdeye yansıtacağım, her sorunun süresi bitince öğrencilerin bilgisayarlarını NSS ile kilitleyeceğim ve tek tek kilitleri açarak öğrenciyi değerlendireceğim, bulduğum en pratik yöntem böyle...

Ekli dosyalar

bilisimci61' Alıntı:
hazırlamış olduğum taslağı paylaşıyorum, içinde değerlendirme çizelgesi var, öğrenci bilgisayarında olacak belge ve ellerine vereceğim yönerge, taslaktır henüz ama kullanılabilir. :)

BUNU KULLANACAĞIM, TEŞEKKÜRLER.

Sargon' Alıntı:
ben bir çizelge hazırlayıp, öğrencileri teker teker yanıma çağırarak uygulama sınavı yapmayı düşünüyorum ama nasıl olur bilemiyorum.
Bende aynen öyle yapacağım hocam.. Bakam nasıl olcek.. :)

cumalisav02' Alıntı:
Yazılı yapmayıp sadece proje notu versek olur mu?

Yapacağınız değerlendirmeleri zümre toplantısında belirtmeniz lazım... Haftada 2 saat olan dersler için 2 sınav yapmanız gerekli proje ve performans ödevleri de verebilirsiniz. Kolay gelsin...

İşinize yararmı bilmiyorum.ben çocuklara ekteki gibi bir ölçek veriyorum ve daha sonra ödevleri netsupport ile topluyorum.ölçeğe görede değerlendirme yapıyorum.

Ekli dosyalar

cumalisav02' Alıntı:
Yazılı yapmayıp sadece proje notu versek olur mu?

Hocam proje ayrıdır. Öğrenci eğer dersinizden proje almıyorsa zorla proje yaptırmanız doğru olur mu bilemem. Bunun yerine performans ödevi verebilirsiniz.
Uygulamalı bir ödev verirsiniz. Performans kriterleri hazırlarsınız. Ne kadar uyduysa ona göre puanlama yaparsınız.

Ben 5 ve 6. sınıflara scratch öğretiyorum. O yüzden uygulama sınavını da scretch üzerinden yapmayı düşünüyorum.

Geri