Öncelikle hayırlı olsun.
Tabi ilk aklıma gelen soru şu, ingilizce bilmeden nasıl projeye başvurdunuz? çünkü başvuru formu ingilizce dolduruluyor.
Ben kendi tecrübemi paylaşayım, Proje başvurmu yaptığımda, ingilizce hazırlık okuyalı 10 yıl geçmişti ve kullanmadığım için çok büyük oranda unutmuştum. Mecburen eski kitapları açtım ve kısa bir tekrar yaptım. Ancak burada en büyük sorun kelime öğrenmekti. Bunun içinde ingiliz filmlerinden birisini beşer dakikalık periyotlar halinde defalarca izleyerek hem kelimeleri hemde nerede kullanıldıklarını öğrenmeye çalıştım ve çok faydasını gördüm. Bu şekilde iki filimden yaklaşık 1000 civarında kelime öğrendim. Son olarakta ingilizce haber sitelerinden sürekli makaleler okudum. Ve bunların sonunda projeyi rahatça bitirdim ve gittiğim ülkelerde sözlük kullanmadan toplantıları tamamladım. Proje koodinatörü olduğumuz için toplantıları yönettim ve birkaç televizyona da röportaj verdim. Geçen sene KPDS den 67 aldım. Belki biraz teknik çalışsaydım daha yüksek puanlarıda alabilirdim.
Yanlış anlaşılmasın bunları reklam olsun diye yazmıyorum. Bunlar bir süreç ve düzenli olarak ingilizce çalışırsanız sorunsuz projenizi yürütürsünüz.
Başarılar diliyorum