Uyurken İngilizce Öğrenmek

Kodla Büyü

okyanus41

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. Comenius projemiz kabul edildi ve 6 ülke ziyaretinde bulunacağız. İrtibat kişisiyim yani hızlı bir şekilde ingilizce öğrenmem gerekiyor. Uyurken ingilizce diye birşey duydum ve yetkilisiyle de görüştüm. Adam çok iddialı. Sizce böyle birşey mümkün müdür? Seti alayım mı işe yarar mı sizce? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Sayın öğretmenim ekibinzde ingilizce öğretmeni yok mu? ya da gittiğiniz ülkede size rehberlik edecek proje ortağınız? bizim ekipte kimse dil bilmiyordu ancak Almanya'daki proje ortağımız bir rehber temin etti ve 3 ülkeyi o rehber arkadaşlar sayesinde gezdik. Bu arada proje koordinatörü arkadaşımız da dil bilmiyordu ;)

Öncelikle hayırlı olsun.

Tabi ilk aklıma gelen soru şu, ingilizce bilmeden nasıl projeye başvurdunuz? çünkü başvuru formu ingilizce dolduruluyor.

Ben kendi tecrübemi paylaşayım, Proje başvurmu yaptığımda, ingilizce hazırlık okuyalı 10 yıl geçmişti ve kullanmadığım için çok büyük oranda unutmuştum. Mecburen eski kitapları açtım ve kısa bir tekrar yaptım. Ancak burada en büyük sorun kelime öğrenmekti. Bunun içinde ingiliz filmlerinden birisini beşer dakikalık periyotlar halinde defalarca izleyerek hem kelimeleri hemde nerede kullanıldıklarını öğrenmeye çalıştım ve çok faydasını gördüm. Bu şekilde iki filimden yaklaşık 1000 civarında kelime öğrendim. Son olarakta ingilizce haber sitelerinden sürekli makaleler okudum. Ve bunların sonunda projeyi rahatça bitirdim ve gittiğim ülkelerde sözlük kullanmadan toplantıları tamamladım. Proje koodinatörü olduğumuz için toplantıları yönettim ve birkaç televizyona da röportaj verdim. Geçen sene KPDS den 67 aldım. Belki biraz teknik çalışsaydım daha yüksek puanlarıda alabilirdim.

Yanlış anlaşılmasın bunları reklam olsun diye yazmıyorum. Bunlar bir süreç ve düzenli olarak ingilizce çalışırsanız sorunsuz projenizi yürütürsünüz.

Başarılar diliyorum

4 yıl İngilizce ağırlıklı lise + 4 yıl Hacettepe İngiliz Dil Bilimi + 2 yıl özel sektörde tercümanlık + 10 yıl İngilizce öğretmenliği = halen bilmediğim kelime sayısı bildiklerimden fazladır diye düşünüyorum. Sizce mümkün mü???

Projemde ingilizce öğretmeni dahil kimsenin yardımı olmadı. Nasıl doldurdum derseniz koordinatör değilim o nedenle formu ben doldurmadım ama yazışmaları google translate ve başka şehirde çalışan bi arkadaşım vasıtasıyla hallettim. DENGEM hocam keşke bizde öyle bir rehber bulabilsek bizimle proje toplantılarına da katılmacak şekilde. Ama bbunu o ülkedeki ortağımıza söyleyemedim çünkü ingilizce öğretmeniniz yokda ne diye aramızdasınız demelerinden korktum

uyurken ingilizce falan diye bişey yok hocam... tutturabildiklerine s..maya çalışıyorlar.

etiket59' Alıntı:
yurt dışına çıkmaya ne kadar meraklı bir milletiz böyle, ayrani yok içmeye, .....
hocam uslup pek hoş olmamış sanki
yeni ülkeler, insanlar tanımak istemenin nesi kötü?
ben de AB projesiyle çıktım bi kez yurtdışına ,İngillzcem de eh idare eder ama keşke imkan olsa yeniden gitsem :)

hocam sakın inanmaaa. bir insanın uyurken bir şey öğrenmesi mümkün değildir. belki formasyon derslerinden hatırlarsınız...

BBNET
Geri