uzak masaüstü format??

Kodla Büyü

lalelale

Üye
öncelikle merhabalar...
doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama sorucam :)
uzak masaüstü bağlantısı yaparak format atmak mümkün mü ? ya da uzak masaüstü bağlantısıyla ghhost tarzı bir programı kullanmak mümkün mü ? yani ghostu alınmış bir bilgisayara (d de ghost dosyası mevcut) geri yükleme yapmak mümkün mü dür?

Bence mümkün değildir;çünkü uzak masaüstü Windows ile gelen bir özellik bilgisayarda Windows kurulu olmadan bu özelliği nasıl kullanabilirsiniz?

ghostu eğer boot cd ile uygulamak değil de windowsta çalışan program vasıtasıyla başlatmak isterseniz, yeniden başlatma ekranına kadar uzak masaüstü ile yaparsını ve yeniden başlatmadan sonra kendiliğinden ilerleyecektir ve tekrar yeniden başlatıp Windowsu açacaktır. Ben uzun süredir ghost kullanmıyor, acronis kullanıyorum ama hatırladığım kadarıyla dos ekranında 1. seçenek birkaç saniye beklemeden sonra otomatik seçilerek ghost alma işlemi yapılıyordu... Tam emin olmamakla birlikte bu şekilde uygulayabileceğinizi düşünüyorum. Ayrıca herhangi birine uzaktaki bilgisayarın başına geçmesini telefonla söyleyerek işlemi takip etmesini de söyleyebilirsiniz... Bence olur :) Ama riskli :)

Hocam uzak masaüstü bağlantısıyla format atmak mümkün fakat kişisel kullanım bilgisayarına bu uygulamayı yapamazsınız. Uzak masaüstünde sanal pc ye kurulmuş bir bilgisayar bulunuyorsa yapılır ancak ( server , vps mantığı)

sadece kurulum başlatılabilir. sonrasında uzak bilgisayar kendisini resetleyeceğinden iki pc arasındaki bağlantı kopar.

denizlerb' Alıntı:
sadece kurulum başlatılabilir. sonrasında uzak bilgisayar kendisini resetleyeceğinden iki pc arasındaki bağlantı kopar.
işte uzak bilgisayar kendini resetledikten sonrasını kendiliğinden devam ettiriyor ve hatta ghost yazılımı işlem bittikten sonra da bilgisayarı yeniden başlatarak windowsun açılmasını sağlıyor. Ghost programı ile yedekleme yaptıysa arkadaşımız sorunsuz şekilde sonradan tekrar uzak masaüstü bağlantısı oluşturabilir :)

Denemedim ama şöyle bir yöntem denenebilir. (İşlerimi toparlayıp boş vaktim olursa kendimde deneyeceğim.) denemeyi öncelikle lokal'de yapmak lazım tabi.
Pardus'un cd'den çalışanı var. Pc onunla açılır. Ayrıca bir belleğe linux altında çalışan uzak masaüstü programı ve aynı şekilde linux ghost önceden koyulur. KArşıdaki kişiden pardus cd sini koyup pc yi başlatması istenir. açılınca bellekteki uzak masa üstü programını çalıştırması istenir. Sonra biz ghost'u çalıştırıp imajı c'ye açarız. karşıdaki kişiden cd yi çıkarıp restart yapması istenir.

BBNET
Geri