Uzaktan Eğitim Sürecinde BTR Görevlendirilmesi

Kodla Büyü
Tabii Bakan Bey PDR Temel Eğitim GM pdr daha bircok ust duzey kademesinde pdr alanindan egitimciler olunca sorunlara önemine vakıflar. Yine de önerilen ile kabul edilen arasinda dağlar kadar fark var deniyor ama çok güzel gelişme basta çocuklarımız olmak üzere karlı çıkan eğitim sistemimiz olacaktır.

Bir de yaklaşık 33000 Rehber öğretmenin 30000 i PDR derneğine üye
Yönetmeliği 700 akademisyenle hazırlamışlar
Merak edenler PDR derneği sayfasına girip teşekkür mesajına bakarak kimlere teşekkür ettiklerini görebilir

https://pdr.org.tr/
 
Biz Twitter da organize bile olamıyoruz. Bizim dernek bile Yok
Dernek olmaz olur mu hocam, arkasında 500 üyesiyle şimdiye kadar eğitimciler arasında eşi benzeri görulmemis bir Dernek var. Eğitimciler arasinda 3 dernek vardir bahsi sözü geçen, öncesi "eğitimciler Derneklere üye olabiliyor mu" sorusuydu. BT Dersine ve öğretmenine gerek yoktur denilen günlerde, Bakanlık yetkililerince topu ağlardan cikardiniz diye tanımlanan, neler yaptığını içindekilerin bile saysa saysa bitiremeyecegi, her bir üyesiyle buyuk gurur duydugumuz, ulkenin icinde bulundugu şartlara rağmen derneklere uye olmaya, destek saglamaya, gönüllüsü olmaya hazır cesur arkadaslarin gururu olan Derneğimiz var. Doğrusu ülkede iyi olan itibarlı olan ne varsa eminim bizden birilerinin parmağı vardır. Siyasî kimlik yok, para yok, bakanlik kadrolarindan, sendika baskanlarindan baskanlari, birilerinin gölgesi üyeleri yok, tamamen gönüllülükle çalışan, ülkenin her kosesinde birbirinden kıymetli başarılara imza atan üyeleri ile güçlü 500 ogretmenin temsilcisi bir Derneğimiz var. Belki uye olmayanlar takip edemiyor, biz sosyal medyada reklam yapamıyor, kendimizi anlatamıyor olabiliriz ama bahsettiğiniz twitter etkinliklerinden bile 21 tanesi tt oldu diye hatırlıyorum. Doğrusu kadir kıymet bilinmesi beklenmiyor ama klavye kahramanligindan bahsetmiyorum, oradaki arkadaşların ismi cismi yaptıkları sadece bt öğretmenleri açısından değil memleket açısından çok onemli
 
Kesinlikle derneğimiz var ve diğer derneklerden farklı bir çalışma tarzı var hep aynı yüzler ve tipler var.Ankara da galiba. Bence her ilde bir dernek şubesi yani temsilcilikleri olmalı... Kısacası dernek tam anlamıyla dernek olarak çalışmıyor.

Bu başlık dernek başlığı olmuş ama Dernek bilmiyor. Dernek olarak çalışmak demek sivil toplum bilinciyle elini taşın altına koymak demek. Bu konuda da kimse ogretmenlerin eline su dökemez. Bu akşam saydım, Dernek çalışma gruplarında en az 113 egitimci gönüllü olarak calisyor. Sizin bizim gibi öğretmen arkadaşlar bunlar. Para, mevki, çıkar, kadro, itibar icin degil, birlik beraberlik, alana olan inançları için çalışıyorlar. Tabii sosyal medyada hak arayışı gibi mesajlar atma konusunda diğer Dernekler (!40tan fazla egitim Dernegi var hangi Dernekler emin degilim ama ) gibi değiliz çünkü herbirinden çok daha fazlasını dersine ve ogretmenine ihtiyac yoktur denilen bir alanin Dernegi olarak yapıyoruz.

Aynı yüzler ! Baktım da başkan ve başkan yardımcısı dışında 500 farklı yüz var. Üstelik her geçen gün güçlü isimlerle o sayı artıyor. Bu zamanlarda devam etmek, gecimlilik ve surdurebilirlik neredeyse imkansiz. Ayni yüzler her şeye ve herkese rağmen maddi, manevi tum sıkıntıları üstleniyor ve o surdurebilirligi sağlıyor ve çok da yorgun. Neyse ki güçlü isimler destekliyor bir işin ucundan tutuyor doğru yolda kararlı adımlarla yürümemişti sağlıyor
 
Kesinlikle derneğimiz var ve diğer derneklerden farklı bir çalışma tarzı var hep aynı yüzler ve tipler var.Ankara da galiba. Bence her ilde bir dernek şubesi yani temsilcilikleri olmalı... Kısacası dernek tam anlamıyla dernek olarak çalışmıyor.

Illerde temsilcilikler açtık. 70 kadar yemek ve buluşma organize etti arkadaşlar. Çoğu destek görmediklerinden dolayı biraz motivasyon kaybi yaşadı ama şu an mevcut temsilciler harika yapılanıyor. Üyeler arasındaki irtibat güçlü. Eh biz de sivil toplumcu olmayı birlik beraberliği zamanla daha iyi öğreniyoruz.
 
Dernek var ama güçlü değil diyelim. Neden güçlendiremediğimiz ayrı tartışma konusu.

Guc= kaç atama yapılacağını belirleme ise bu güç hangi dernekte var bilemiyorum. Ama güç yüzlerce öğretmeni kalkın gelin Alfyonda Ankarada toplanacağız paranızı cebinizden vereceksiniz üstelik sabahlara kadar çalışacaksınız demek ise onu yapabilen başka dernek var mı bilmiyorum
 
Burcu hocam çok çalışıyor, ailesinden zaman ayırıp dernek için birşeyler yapıyor AMA Bu yapıcı eleştirileri özümseyip bu konuda adım atmazsa böylece güçsüz kalır dernek.

Uzaktan eğitim süreci bizim için büyük fırsattı aslında. O fırsatı kaçırdık. Uzaktan eğitime yön verebilir, istediklerimizi yaptırabilir, görüşlerimiz toplumu ve bakanlığı yönlendirebilir, mecazi anlamda iyi kötü "reklam yapabilir"dik. Olmadı.

Çok kelimesi az kalır hocam insan üstü çaba gösteriyoruz. Ama tek başıma değil yüzlerce meslektaşımız var işin içinde ve geçenlerde arkadaşların yaptıklarını çalışma raporu özeti olarak yayınlayalım istedim 77.000 etkinlik fotoğrafı arasında kayboldum. Sosyal medya tt twetti demiyorum kongre, çalıştay, atölye, yemek, toplantı vb 77.000 etkinlik fotosundan bahsediyorum. Ama biz yogunluktan yaptık diyemiyor, reklam yapamiyorsak işte o kisimda uye olmasaniz da destek olmak tüm bt eğitimcilerine düşer. Etki alanimizdaki binlerce ogretmen olmak, yapilanlari paylasmak, etki alanini guclendirmek, Derneği daha etkilu kilmak uyeler kadar size düşer.
 
Her zman ki gibi insanımız hiçbir şey yapmadan yapanı da eleştiriyor yazık size. Samimiyet taklidi yapmaktan öteye gidemiyor bırak bişey yapmıyorsun hayatından ödün verip çalışan insanların şevkini kırma!!!

Bu sevkini kurmama mesajı bizimle alakaliysa teşekkür ediyorum. Ben belki çeliklendim ama hangi çalışma ekibinde olursa olsun üyeler bilir ki en çok "aman olumsuz görüşlere eleştirilere gönlünuzu kaptırıp uzulmeyin" derim. Her şeye rağmen uye olmuş, alana birlik beraberliğe inanarak gönüllü çalışmalara destek olmaya çalışan arkadaşlar motivasyon kaybına uğrayacak, bundan iki çocuk annesi olarak en basta ülkemiz çocuklarımız zarar görecek diye dertlendigim oluyor.
 
Hocam dernekleşme olayı faklı olay ya siz demek istediğimi anlamadınız ya da ben anlatamadım. Ben yakından takip eden biriyim. 20 tane il kordinatörü var 81 il içinde. Bu en temel gösterge ya diğer illerde ki bilişimciler bunları duymadı ya da dernek dediğimiz oluşum kendini duyurup anlatamadı. Sosyal medyadan da dernek başkanı olan hocamızı takip ediyorum özellikle twitterdan. Çalışmaları takdire şayan ona kimsenin lafı yok.

Hep aynı yüzler dememdeki kasıtta bir gelişme yok bir genişleme yok. Bakın basit bir örnek vereyim size Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği var adamlar bu süreçte bir çok il milli eğitim araçılığı ile zoom üzerinden idareciler ile toplantılar yaptılar seminerler verdiler. bunlara bende katıldım. Ve kendilerini iyi anlattıkları için bir hafta içinde farklı kademediki idarecilerden il koordinatörü olanlar oldu.

Uzun lafın kısası biz daha kendimize derdimizi anlatıp birlik olamıyoruz ki. Neyse ben bu tartışmadan usulca çekiliyorum. Bu başlığı daha fazla meşgul etmeyeyim. Buna özel başlık açılırsa yazarım yine.

Teşkilâtcilik ve sivil toplumculuk farklı değerli hocam. Hak arayışı sendikacılık üye toplamaya yöneliktir. Sivil toplumculuk ise hep beraber karar alma ve etkinlik yürütme, etki ve gücü arttırmak ile ilgilidir. Başkan temelli gitmek ya da eğitim yöneticileri gibi (ki eyuder de eğitim dernekleri arasında en başarılı olusumlardan biridir) bakan danismanlarindan, daire baskanlarindan, mem mudurlerinden yapılanmak ile dersi, üniversitede bolümü kalmayan bir alan ile yapılanmasi farklı olacaktır. Ama sonuc olarak biz derdimizi anlatıyoruz ve çok sağlam ilerliyoruz. Siz de işin içine girince anlayacaksınız ki stratejik planlamalar, yapılanmalar olması gereken en iyi şekilde gidiyor. Umarım birgün bizim de cevrimici cevrimdisi herhangi bir etkinligimize toplantılarımıza katılırsınız. (ilki 2015 yılında yapıldı) katildiginizda samimiyetle karşılaşacaksınız.
 
Geçenlerde yazı gelmişti okullarda EBA destek odası kurulacakmış. Hatta okullarda uzaktan eğitimden sorumlu koordinatör öğretmen/idareci olacakmış duyumları var.Bunun için de BTR görevlendirmeleri olur diye düşünüyorum.Hatta BTR yazısı uzaktan eğitimle alakalı değişiklikler olacak şekilde güncellenebilir.

Dernek meselesine gelince bir çok kez yorum yapıldı. Gidip personel müdürüyle görüşeceksin ama BT normunu halledemeyeceksin. Özverili arkadaşlar olabilir ama Branşın özlük haklarına dair bir şey yaptıklarına inanmıyorum.

Dernek ile başka oluşumları karıştırmayalım. Personel GM ile görüşmemiz olmadı ama çok görüşen oldu. Özlük hakları ile ilgili derslerden daha önemli ne olabilir bilemiyorum o da personelin gm yetki alanında değil.
 
Burcu hocam çok çalışıyor, ailesinden zaman ayırıp dernek için birşeyler yapıyor AMA Bu yapıcı eleştirileri özümseyip bu konuda adım atmazsa böylece güçsüz kalır dernek.

Uzaktan eğitim süreci bizim için büyük fırsattı aslında. O fırsatı kaçırdık. Uzaktan eğitime yön verebilir, istediklerimizi yaptırabilir, görüşlerimiz toplumu ve bakanlığı yönlendirebilir, mecazi anlamda iyi kötü "reklam yapabilir"dik. Olmadı.


Uzaktan eğitimle ilgili fırsatlar kaçmadı değerli hocam bilakis her şey yeni başlıyor... eğer ki bt öğretmenleri bu işte yetkinse (ki şüphem yok) Birileri dener, BT öğretmeni de neden olmadığını, nasıl olması gerektiğini söyler, daha da önemlisi ülke olarak bu zor zamanlarda cikis noktamiz olurlar.
 
Geçenlerde yazı gelmişti okullarda EBA destek odası kurulacakmış. Hatta okullarda uzaktan eğitimden sorumlu koordinatör öğretmen/idareci olacakmış duyumları var.Bunun için de BTR görevlendirmeleri olur diye düşünüyorum.Hatta BTR yazısı uzaktan eğitimle alakalı değişiklikler olacak şekilde güncellenebilir.

Dernek meselesine gelince bir çok kez yorum yapıldı. Gidip personel müdürüyle görüşeceksin ama BT normunu halledemeyeceksin. Özverili arkadaşlar olabilir ama Branşın özlük haklarına dair bir şey yaptıklarına inanmıyorum.

Dernek olarak hiç iletişimimiz olmadı, konuyu ilgili ve yetkili birimle görüşmekte fayda var. Özlük hakları konusu için avukatları, maaslardan kesintisi, ciddi devlet destegi ve geliri olan sendikalardan bile daha fazlasini yaptigimiza eminim. Dernek merkezi kirası yonetim kuru tarafından ödenen bir olusum inandırma konusunda ne yapabilir kestiremiyorum. Ama bilin ki "arkadaşlar bağış zamanı" dediğimizde destegini esirgemeyen 500 arkadaşın hatrina donuyor bu güzellikler.
 
Komik bir durum yok Hocam.Dediğiniz gibi MEB ve birçok bakanlığa gidip görüşebilme imkanınız varmış. BT öğretmenlerinin özlük haklarının düzeltilmesi için de 2 çift kelam ederseniz o toplantılarınızda memnun oluruz. Mesela Personel Genel müdürünün yanına gittiğinizde BT normu ile ilgili yıllardır çalışma yapılan düzenlemeyi sordunuz mu? BT öğretmeni olarak ben sorardım... Sizin böyle bir derdiniz yok sanırım?

Personel gm hic gitmedigimizi belirttim. Pgm e istek yapacak birimler belki bizim icin daha uygun kanallar.

Derdimiz normun çok ötesinde hocam. Bu is memleket meselesi biz bir kapidan girdiğimizde 500 ogretmenin desteğiyle giriyoruz. Kitap yazılacak, içerik geliştirecek, öğretim programı güncellenecek bundan cocuklarimiz memleketimiz faydalanacak nasıl destek olabiliriz diyoruz.

Bahsettiğiniz iki çift kelam var ya o iki çift kelam başkanın ya da üç beş adamın fikri olmasın diye 500 üyeye soruyoruz araştırmalar yapıyoruz karşımızdaki bizi, bt ogretmenlerini hafife almasın diye düşüncelerimizle değil raporlarımızi arastirmalarimizi alip gidiyoruz. O sordunuz mu dediginiz her seyin alt yapisini biz 500 ogretmen yapiyoruz. Sormak derken hocam? Artik karsimizda bt ogretmenlerinin onemli olmadigini dusunen bir kitle yok, neden çok kritik olduğumuzu anlatıyoruz.
 
Hocam BTR yönetmeliği diye birşey yok ki... 1 adet BTR tereddüt edilen hususlar diye resmi yazı var... Bütün işler o yazıya göre yarım yamalak yapılıyor... Rehberlikciler olan yönetmeliği kendi lehlerine düzenletirken biz daha yönetmelik çıkaramadık... Dernek sendika falan bu işe el atmalı, ses getirecek bir eylem yapılmalı mesela 1 gün iş bırakma gibi, 1 hafta 1 saat ise gitmeme gibi...
 
Hocam senin dünyadan haberin yok. Daha yıllardır çalışılıyor denilen norm olayını bilmiyorsun.
Atama yer değiştirme yönetmeliğinde BT normu ile ilgili olan yeri okumanı tavsiye ederim.
Başka da bir şey yazmayacağım. Derneğinize ve size iyi çalışmalar
Evet 67.000 okuldan 800 küsür okul için Yegitek istek yaptı 249 okul pgm tarafından norm için uygun bulundu. Çoğu zaten öğretmeni olup ders saati dolduramayan norm fazlası olarak bt öğretmeni bulunduran olan okullardı. Ayni köy.okularinds 6 derse norm benzeri bir uygulama.
 
Okuyabildiğim tüm basliklari cevapladım. Bundan sonraki cevapları okunabileceğimi garanti edemem.

Başlıktaki mesajların birçoğu 500den fazla üyesi olan, alanın en saygın öğretmenlerinin, karşılıksız çıkarsız çalıştığı, biraraya geldiği BTE DERNEĞİ ile ilgiliydi. Oluşumlara tepkil olmak, yaptiklarini bilmemek, temkinli yaklasmak, baskanlari elestirmek, yapilanlari gormemek unutmak ülkemizin bir gercegi ama biliniz ki bu alan her şeye rağmen çabalayan, biraraya gelen eğitimcilerin omuzlari üstünde yükseliyor.

Aklınızda bir şey kalmasın. En şeffaf en açık yönetim ve iletişim için tel verldi.

Ve her şeye rağmen devam ediyoruz, eğer siz de destek vermek isterseniz samimiyetle bekliyoruz.


Başkan Tel
5056746267
 
Okuyabildiğim tüm basliklari cevapladım. Bundan sonraki cevapları okunabileceğimi garanti edemem.

Başlıktaki mesajların birçoğu 500den fazla üyesi olan, alanın en saygın öğretmenlerinin, karşılıksız çıkarsız çalıştığı, biraraya geldiği BTE DERNEĞİ ile ilgiliydi. Oluşumlara tepkil olmak, yaptiklarini bilmemek, temkinli yaklasmak, baskanlari elestirmek, yapilanlari gormemek unutmak ülkemizin bir gercegi ama biliniz ki bu alan her şeye rağmen çabalayan, biraraya gelen eğitimcilerin omuzlari üstünde yükseliyor.

Aklınızda bir şey kalmasın. En şeffaf en açık yönetim ve iletişim için tel verldi.

Ve her şeye rağmen devam ediyoruz, eğer siz de destek vermek isterseniz samimiyetle bekliyoruz.


Başkan Tel
5056746267

Sayın Hocam,
Yazdıklarınızı okudum. BT öğretmeni kitlesini de tanıdığınızı düşünüyorum. Böyle bir kitleye sahip bir bölümün derneği var bu dernek tanınmıyor. 500 üyesi var. Dernke ve ne yaptığı yeteri kadar anlatılıyor mu? Dernek misyonunu vizyonunu anlatabilseydi burada arkadaşlar "bt derneği var mı" diye sorar mıydı? Bölüme dair Olan bitene vakıfsınız ve toplam 70 mesajınız var. BT öğretmenlerinin buluşma yeri bence burası...Daha aktif olsanız keşke. Hatta nasıl üye olunacağına, yapılan çalışmalara dair sürekli bilgilendirme yapılsa daha iyi olmaz mı?
 
BT öğretmenlerinin buluşma yeri bence burası...Daha aktif olsanız keşke.

BT öğretmenlerinin tam olarak buluşma yerinin burası olduğunu düşünmüyorum. Bir ara, yaklaşık 10 yıl önce diyebilirim, bahsettiğiniz gibi olmasına rağmen şu an günlerce girmediğim oluyor. Üye sayısının çok olması, Online üye sayısının çokluğu yanıltmasın... Sorunlarımızın çözümü için farklı alanlara kanalize olmamız sonrası burayı artık genelde teknik konular için kullanıyorum diyebilirim. Üzülerek söylüyorum, BBNET'i kastederek "Forumu biliyor musunuz?" diyerek sorduğumda "Orası neresi?" yanıtını almaktan korkarım. Çünkü zümre içinde beklentileri sizi şaşırtacak çok garip arkadaşlar var. BBNET, benim ve birçok arkadaşımın Türkiye'de kendi branşımız ile ilgili içerik kaynağı, teknik problemlerin çözümü ve özlük haklarıyla ilgili konularda(en önemlisi bence bu üç konu) okunabilirliği açısından tercih olarak iyi yerde. Ama bazı durumlarda; fazlası olamıyor -ki bahsettiğiniz mesaj sayısının azlığı da bence o nedenle. Sıkıntılarımızın tavan yaptığı yıllarda eğitimler düzenlenmesi, tepki hareketleri, oluşumlar ve nihayetinde bir STK'nın ortaya çıkmasında forumun çok önemli yere sahip olduğunu düşünüyorum. O Yıllarda durumdan haberdar olabildiğimiz yalnızca burası vardı,anlık mesajlaşma uygulamaları ve gruplar yoktu ve benim mesaj sayımın büyük bölümü de işte o dönemlerde çözümü buradan elde etmeye çalıştığımız mesajlara dayanır. Diğer taraftan arkadaşımızın dediği gibi Klavye ile halledilemeyen konular; bir Bakanlık görüşmesi gibi, koşturmacanın daha büyük bir bölümünü oluşturuyor ve sizler bu çabayı işte bu forum sayfasında göremezsiniz sadece SONUCUNU bir haber olarak duyabilirsiniz hocam.

Ben forum yöneticilerinden başta Selim hocamın,
Öğretmen eğitimleri, zaman zaman teknik materyal sağlanması,düzenlenen yarışmalara desteği ve sesimizin duyurulması için organizasyon desteğine kadar Çizgi'den sayın Niyazi SARAL'ın,
Belirli durumların ortaya konulması ve haber yapılması için bazı arkadaşlarımızın(isimlerini unutacağım kadar eskidi, özür diliyorum),
Üst kurumlara tavsiye verme niteliğinde özlük haklarımız,içerik eksikliği,mobbing,...vb durumlar için Akademik çalışma ve rapor hazırlayan arkadaşlarımızın,
ve sayamadığım tüm dostlarımızın ilk buluşma,toplanma,örgütlenme yeri burasıydı; net. Ancak zaman içinde -ki az önce dernek sayfamıza baktım yaklaşık 2012 yılından sonra- BBNET'e girişim başta Facebook sayfaları olmak üzere Online toplantılar, Online eğitimler, Yüzyüze faaliyetler ve kurumsal kimlikle halledilmesi gereken işler nedeniyle bence azalmış. Bizimle ilgili en iyi whatsapp gruplarımızdan durumu takip ediyorum.

Bizim ya da başka bir derneğin bünyesine katılım, aslında geçmiş deneyimim nedeniyle de söyleyebilirim ki ifade etmenizle değil bir süreç içinde sizleri gözlemleyip,tanıyıp derdinizi anlayan ve çözümlere, mutluluklara ortak olmak isteyen insanların kendi katılımları şeklinde oluyor...(Üye sayısının artması konusunda zamanında bende farklı düşünmekteydim ve bunu Burcu hocama ben de teklif ettim) Ben, Burcu hanım "Derneğimiz kuruluyor" şeklinde bir yazı yayınladığında yazının kalanını okumadan internette üyelik formunu aramıştım. Ancak bugün, bu yılda, bu çağda, meslektaşlarımız BTE'den bilgi sahibi olsalar dahi BİR DERNEĞE ÜYE OLABİLİYOR MUYUZ? şeklinde tereddüt içeren sorular sorabiliyorlar. Bence Üniversite sıralarında Akademisyenlerin öncelikle anlatması gereken konular arasında bu da olmalı. Aktif katılım ve Aidiyet mi yoksa bir STK'nın bünyesinde olmanın başkaları için kafalarda yarattığı soru işaretleri ve kişisel çıkarlar mı?

Akşam haberlerinde içimizi sızlatan acıları yaşamış ve bunların neticesinde bir dernek kurmuş insanların arasına yeni katılacakların "Dernek üyeniz olabiliyor muyuz?" şeklinde sorduklarını sanmıyorum. Çıkar dünyasındayız ancak bazen kendi katacaklarınızla sorunların daha hızlı ve iyi çözüme ulaşabileceğinin fazlasıyla farkında oluyorsunuz. Öncelik muhakkak birlikte hareket etmek için o insanların arasına katılmaktır. Daha fazlası için; -mesela organize olmayı kolaylaştırmak ve resmiyette her yere ulaşabilmek,kabul edilebilmek gibi- üyeliği düşünürsünüz. 2011'de farklı bir projede Bakanlığa ulaştığım günlerin sonrasında tavrım yüzünden ne zaman başıma bir iş gelecek korkusunu yaşadım. Ertesi günlerde stres yüzünden gereksiz bir Endoskopi olduğumu biliyorum. Kaale alınmak, Resmiyet kazanmak, Kurumsal Kimlik,... farklı bir güç ve Güven veriyor. Ama bugün bile ciddi bir çoğunluk "Çözüm için Mail atalım?" düşüncesini bir türlü yıkamıyor. Sizi rahatsız eden firmalar ya da duymaktan bıktıklarınız için kendi telefonunuzda ne tür tedbirler aldığınızı düşünün.Bir mesajın ya da binlercesinin etkisi nedir? Kısacası bazı eğilimler çocukca kalabilirken fark yaratmak için Kurumsallaşmak gerekiyor ama bunun yeri,kitlesi önemli. Ben elbette sizin "Dernek ya da kurumsallaşma gereksizdir" düşüncesinde olduğunuzu söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın.

Şehrimden yerel bir Eğitim derneğinde "Programımız, şu...şu...şu ..ve çiğköfte " dediğimde üye olmasına rağmen 5 yıldır görmediğim, şu an şehrimde milletvekili ve önemli kademelerde idareci olan insanlarla ilk kez tanıştığımızı ve neredeyse üye sayısını tam'a yakın toplayabildiğimizi biliyorum. Planladığınız salon yetersiz geliyor bazen, işi gücü olmayan takımı aranızda buluyorsunuz. En ufak bir fayda görmediğimizi ancak etiketimizi kullanarak çokça suistimal edildiğimizi biliyorum. Kullanılmışlık hissi doğuruyor gereksiz kitleler. Ve yine "Eğitim üzerine konuşacağız" dediğinizde bu kez kapı,duvar kalıyorsunuz. Bu noktada da diğer insanları bünyemize kim kattı, bu kadar niteliksizliğe ve gönülsüzlüğe ben nasıl müsade ettim ya da nasıl birlikte izin verdik diyorsunuz. 1 Başkan, 5-10 tane üye kalıyorsunuz bir Kongre'de. Yönetim toplantısı demiyorum dikkat edin... Gerçek üye sayınız kaç; 350! (Hepsi de aynı şehirden) Ne yaparsanız yapın, gönüllü olan 5-10 kişinin sayısı 11 oluyor ancak hemen 150 olmuyor ! Farklı methodlarla,vaadlerle,programlarla rakamsal olarak 5000 kişiye ulaşabilirsiniz ama ihtiyacınız olduğunda o sayıyı yanınızda göremeyince başta kurucu ve başkan, sonrasında ise üyeler sorgulamaya başlıyor varlık nedenini. Ben içine girdiğimden beri laf olsun diye konuştuğumuz bir konu pek göremedim BTE'de. -ki kendimi çok aktif bir üye konumuna da koymam imkansız.

Yazacak çok şey var ama bunları belki de farklı bir şekilde, farklı bir yerde siz kendiniz gözlemlemelisiniz sayın hocam. Zaten Burcu hocam çokça bilgi vermiş. Kendi adıma söyleyebilirim ki Şu an aktif olarak çalışan ve kendimi ait hissettiğim zümrenin toplanma yeri burası değil. Burada çok sevdiğim ve desteğini camiamız için gördüğüm çok arkadaşım var. Burada çokça BT Öğretmeninin, farklı konularda bilgi paylaşımı yaptığı doğrudur. Ancak söz konusu olan EYLEM ise şifayı aramaya ben buradan başlamazdım.Yani Dernek varken bu sayfalardan başlamazdım.(Yarın forum boşalmaz umarım :) )

İddialı olacak ancak Dernek bünyesindeki bazı arkadaşlarımın ekstra nitelikleri yüzünden depresyona girecek olmam dışında bir Eğitimci nasıl olmalı konusuna bakışım bile dün ile aynı değil. İnsanları bazen sadece takip etmeniz bile sizi hizaya sokabiliyor. Benim için dernekteki arkadaşların camiamız için yaptıklarını seyretmek, onların işbirliği öyle bir hal aldı ki artık whatsapp üzerinden görüşmek değil bu arkadaşlarla; en azından bazılarıyla aynı şehirde yaşamak istiyorum ama gerçekte ne bu mümkün ne de tayin ile başınızı alıp en azından orta anadoluya gitmek...

Bence siz 2 mesaj üstteki üyenin telefonunu bi arayın :) Fırsattan istifade o da biraz nefes alır :p
Saygı ve muhabbetle @specialist362
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhabalar. Yorumları okuyorum....okula gidecekmiyiz gitmeyecekmiyiz ....? Şimdi kendi düşüncemi yazıyorum..
1- Siz görevlendirmede olsanız kadronuz itibariyle öğretmensiniz.. Ve okula bir gün geleceksiniz yazısı varsa, bir gün gelirsiniz.
2- Ayrıca rehber öğretmeni ekini boşuna almadınız. Rehberlik öğretmenlerin Çalışma saatleri süreleri neyse, sizde ona göre çalışma saatinizi ayarlayın.. Ben dersle beraber toplamda 30 saati ayarlıyorum. Görevliyim diye 40-50-60 saatmi çalışıcam.. Kimse bunun saat hesabını yapamaz.30 saati geçersede resmi tebliğ edilmesini isteyip dava açın.. Beni 40 saat çalıştırıyolar ama 30 ödüyorlar diyee.. Benim fikrim kazanırsınız.
3- okulda öğrenci yok, öğretmen yok. Kovidimi beklicez? Destek noktaları bize ait değil... Birileri görevlerinize destek noktası ekledi diye onun başında durmucam.. Ben sadece destek noktasını oluştururum.. Bekleme işini tüm öğretmenler yapabilir. İdare görevlendirecek..ücretinide vercek bizahmet.. Bizim işimiz beklemek değil, oluşturmak... Mesala BTR olmayan okullar napıyor? Söyliyimm herhangi bir branş öğretmeni görevlendiriyor.ve ücretini ödüyor.Yada kimse yok başında...Yani illa bilgisayarcı olcak diye bi kaide yok..Siz sıkıntı olursa bilgisayarda yada bağlantıda, o zaman gider sorunu çözer, dönersiniz. Servis gibi düşünün.. anında gelip sorunu çözüyorlarmı..
4- Birde okul idarenizle nasıl gelip gidelim diye sormayın.. Herkes ne yapıyosa sizde ona göre hareket edin. 1gün mü.. ozaman gidin idareye herkes bir gün geliyor, bende bir gün gelicem hangi gün geliyim diye sorun...o kadar..
5- Arkadaşlar hepimiz aynı şeyi söylersek, konu karışmaz.. Söliceklerim bu kadar. Saygılarımı sunar. Sağlıklı günler dilerimm..
 
Son birşey daha söyliyeyim aklınıza dahada yatsın. Kimse işte şu kanun yok bize yönetmelik çıkmamış hadi toplanıp bastıralım çıkartalım diye uğraşmasına gerek yok. Kanun yönetmelik niye çıkar? Yapılacak işi düzene sokmak, yani sana iş yaptırmak için çıkar.. Eğer kanun yönetmelik yoksa kafana göre takılırsın. Çünkü sana yol çizilmemiştir. Bırakın onlar uğraşsın. Biz niye uğraşalım..Siz gereğini vicdanınıza ve hakkınız neyse ona göre yapın. 30 saatmi , bir günmü gidilcek bakın etrafınıza kim ne yapıyo,işinize ne geliyorsa , gerekli mantığı kurun ve yapın. Onlar uğraşsın yönetmelik çıkaralım diyee.. Çıkarsınlar işimize gelirse çalışırız,gelmezse çalışmayız...Baktınız vermiyorlar formatörlüğü hiçbir işe karışmayın. Dersinize girin çıkın.Kim yaparsa yapsın formatörlüğü.. Canımızı yoldamı bulduk arkadaş..Rehber öğretmenler bir gün geliyoda biz niye hergün gidicezki?? Ezdirmeyin kendinizi.. Hakkınız hukunuz neyse isteyin.Diğer branşlara hastalık bulaşıyoda, bilgisayarcılara bulaşmıyormu???
 
Son birşey daha söyliyeyim aklınıza dahada yatsın. Kimse işte şu kanun yok bize yönetmelik çıkmamış hadi toplanıp bastıralım çıkartalım diye uğraşmasına gerek yok. Kanun yönetmelik niye çıkar? Yapılacak işi düzene sokmak, yani sana iş yaptırmak için çıkar.. Eğer kanun yönetmelik yoksa kafana göre takılırsın. Çünkü sana yol çizilmemiştir. Bırakın onlar uğraşsın. Biz niye uğraşalım..Siz gereğini vicdanınıza ve hakkınız neyse ona göre yapın. 30 saatmi , bir günmü gidilcek bakın etrafınıza kim ne yapıyo,işinize ne geliyorsa , gerekli mantığı kurun ve yapın. Onlar uğraşsın yönetmelik çıkaralım diyee.. Çıkarsınlar işimize gelirse çalışırız,gelmezse çalışmayız...Baktınız vermiyorlar formatörlüğü hiçbir işe karışmayın. Dersinize girin çıkın.Kim yaparsa yapsın formatörlüğü.. Canımızı yoldamı bulduk arkadaş..Rehber öğretmenler bir gün geliyoda biz niye hergün gidicezki?? Ezdirmeyin kendinizi.. Hakkınız hukunuz neyse isteyin.Diğer branşlara hastalık bulaşıyoda, bilgisayarcılara bulaşmıyormu???
Hocam bizim sıkıntımız burada işte "kafana göre takılmak". Lisedeki ders saati 40, ortaokuldaki 35-36, hani adalet, hani eşitlik? BTR'de gördüğünüz gibi, yapılacak işte düzen yok. Dolayısıyla sizin dediğiniz gibi yönetmelikle düzen altına alınmalı. Ama bu yönetmelik çıkınca bazı arkadaşların keyfi kaçacak, bundan eminim. İsteyen olsun istemeyen btr olmasın diyorsunuz, doğru ama çoğu arkadaş maaş karşılığını bile dolduramıyor, yani istese de istemese de BT rehberliğini yapıyor. Biz niye bunun şartlarını iyileştirmek için uğraşmayalım?
 
Geri
Üst