Uzman Öğretmenlik Danıştay Temyiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan suckan10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

suckan10

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Uzman öğretmenlik davamı kaybettim, temyize gideceğim. Lütfen daha önceden yapan varsa bana temyiz dilekçesi lazım, paylaşırsanız yada özelden mesaj atarsanız sevinirim. ayrıca temyize gittiğimizde ne kadar mahkeme ücreti daha ödememiz gerekiyor. bilgi verirseniz sevinirim. bekliyorum.

arkadaşlar hiç yüksek lisans bitiren dava açan temyize giden yok mu?
hadi evrakları gönderemeye üşendiniz diyelim. en azından temyize gidenler ne aşamada bir bilgi verseniz.
kazandınızmı?????????????? kaybettinizmi?????????

Hocam ben ne yüksek lisansı bitirdim ne dava actım, merak ettiğim hangi alanda yaptınız yüksek lisansı da uzman öğretmen olamadınız?

arkadaşlar çok teşekkür ederim.
bu arada yüksek lisansımı böte de yaptım tezli-(keyloger sormuş.)

Ben de eylül gibi dava açtım sonuç bekleme aşamasındayım. Hiç beklemeyeyim o zaman red geliyosa :(

bende herkese red geliyor diye dava bile açmadım eski kazanılan davaların bile geri dönük iptali söz konusuymuş. Memurlar.nette okumuştum

fndgngr' Alıntı:
bende herkese red geliyor diye dava bile açmadım eski kazanılan davaların bile geri dönük iptali söz konusuymuş. Memurlar.nette okumuştum

evet maalesef durum su an için aynen öyle.

arkadaslar hiç ugrasmayın artık danıstay idare mahkemesi kararı sonucu alınan belgelerde geri iade edilecek(benim oldu).... su an bi de geriye dönük para isterlerse sasmam...düşünün burası türkiye... önce danıstay kararına istinaden dava acıp kazanıyosunuzz.... aradan 1-2 yıl geciyor aynı danıstay kendi kararını bozuyor... pes yanii......

Hocam sakın temyize gidipte daha fazla masraf yapma çünkü ben idare mahkemesinde davayı kazandım ama MEB danıştayda temyize gitti, Danıştay da yüksek idareler kurulu kararını göstererek davayı tekrar mahkemeye iade etti büyük ihtimalle davayı kaybedeceğim ve aldığım ücretleri faaziyle geri ödeyeceğim. Sendikalar falan uyarı yapmışlardı uzmanlık için dava açmayın tüm davalar kaybedilmeye başlandı diye.. O işe de ayarı verdiler eskiden alanlar aldıklarıyla kaldılar, yenilerin hepsi danıştaydan geri dönüyor.

MERHABA HOCAM,
2011 ekim gibi dava açtık sendika racılığı ile ben sadece emsal teşkil eden o zamana kadar kazanılmış 3-5 örneği avukata verdim ve 2012 temmuz gibi de davayı kazanıp uzman öğrt. unvanını aldım. Benle aynı dönemde başvuran başka bir arkadaşın 1,5 seneye yakın sürdü dava sonucu o dışarıdan bir avukata yaptırmıştı. 1200 tl avukata verdiğini söylemişti. Bu işleri sendika aracılığı ile yaptırırsanız sonucun daha iyi olacağını düşünüyorum..

Yukarıdaki arkadaşların mesajını okuyunca bilemiyorum ne yapmalısınız ama kazandığımız hakkımızı elimizden almamaları gerek diye düşünüyorum tabi ne olur bilinmez fazlasıyla da aldığımız paraları ödetir mi ödetirler..

Ben de alanımda yüksek lisans yapıp 2013 Ağustos ayında dava açmıştım. Az önce avukat davayı kaybettiğimi ve 660 tl tazmin edileceğini söyledi.

ben de aynı durumdayım. danıştaya gidip gitmemekte kararsız kaldım. Beni arayan avukat, danıştayın verdiği karar yüzünden red cevabı aldığımı söyledi. şimdi tekrar danıştaya gitmek ne kadar mantıklı olur bilmiyorum, durduk yere borçlu çıktık.

kendi alanınızda veya eğitim bilimlerinde tezli yapılınca sıkıntı olmuyor uzmanlığı kazanıyorsunuz diye biliyorum ama bu sizin yaptıklarınız tezli ve kendi alanınız oluyor mu?

Arkadaşlar sadece yüksek lisans dan dolayi verilen uzmanlik davalari mi iptal durumunda. Kontenjan dan dolayi sonradan uzmanlik akanlarida kapsiyormu

hkyazilim' Alıntı:
kendi alanınızda veya eğitim bilimlerinde tezli yapılınca sıkıntı olmuyor uzmanlığı kazanıyorsunuz diye biliyorum ama bu sizin yaptıklarınız tezli ve kendi alanınız oluyor mu?

yok işte su sıralar onu da kazanamıyorsunuz hocam.

evet kontenjan durumundan dava açanlarında davalarını kazandı meb. her öğretmen 12000 tl geri ödeme yapacakmış. dava masrafları, faiz ve ödenen paranın iadesi...

2012 yılında kazandığım uzman öğretmenlik davasını danıştay iptal etmiş geçmiş olsun. :x

merhabalar hocam benim de şu anda danıştay kararıyla uzman öğretmenliğim iptal edildi. Geriye dönük bir ödeme söz konusu değil yalnızca mahkeme masraflarını istiyolar. 750 tl.
temyize gitmeli miyim??? temyiz sonrası yeni masraflar çıkar mı?
yardımcı olursanız sevinirim.

biz okulda 2 arkadaş dava açtık. ikimizde kaybettik. ben başvuru süremi kaçırdığım için daha doğrusu kararsız kaldığım için temyize gitmedim. ama diğer arkadaşım temyize gitti. yanlış hatırlamıyorsam kasım aralık gibiydi. hala bir ses seda yok. açıkçası çokta umutlu değiliz. hayırlısı diyelim. sizde gidebilirsiniz temyize ama adamlar işi iddk ile bağlamış. Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın.
yanlış hatırlamıyorsam : tekrar avukat masrafı olayı yok ama bir miktar daha mahkeme masrafları ödüyorsun arkadaşıma sorar bilgi veririm. yaklaşık 200-300 arası birşeydi galiba

bu iş tamamen danışıklı dövüşe döndü. Mahkeme artık taraflı karar veriyor. Boşuna temyize felan gitmeyin, kaybeden yine siz olacaksınız.

Geri