mehmet0305
Aktif Üye
Sınavın bir analizini yaptım arkadaşlar:
Uzmanlık Kazanan=422.368
Baş Öğrt. Kazanan=66.422
422.368 + 66.422 = 488.790 kişi toplamda sınavı kazanmış.
595.598-488.790 = 106.808 kişi başarısız olmuş.
105.808 / 595.598 = 0.179 (yaklaşık) Bu da demek oluyor ki yaklaşık %18 oranında kazanamayan var. Kazananların oranı ise yaklaşık %82 yapıyor.
Ne diyeyim herkese hayırlı olsun
Girmeyenlerin sayısını çıkarmadım. Belli mi?Girmeyenleri ve muaf olanları çıkardınız mı?
Girmeyenlerin sayısını çıkarmadım. Belli mi?
Toplam sınav başvurusundan sınavı kazananların toplam sayısını çıkardım.
evet hocam söylemiştiniz ben hatırlıyorum oldukça fazla bulmuştum yok artık demiştim. tebrik ediyorum tahmininiz haklı çıktıburada binlerce barajı aşamayan çıkar yazmıştım hatırlayanınız var mı?
Sınavada galiba 145000 kişi başvurmuş birinci basamak veya son safha sonrasını getirmemiş
onlarda eklenseydi en az 20Bin i bulacaktı barajı aşamayan ..
hocam bölümünüzün sonucunu 100 le çarpmanız lazım sonuç yanlış. giren vs sayılarıda yanlış ama işlem hatalı.Sınavın bir analizini yaptım arkadaşlar:
Uzmanlık Kazanan=422.368
Baş Öğrt. Kazanan=66.422
Sınav başvuru say=595.598
Lisansüstü eğitim yapmış olan 94 bin 863 öğretmenimiz ise sınavdan muaf tutulmuştur.
257 uzman öğretmenimiz ise doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf olmuşlardı.
Toplam Muafiyet Sayısı= 94.863 + 257 = 95.120
595.598 - 95.120 = 500.478 kişi yazılı sınava başvurmuş.
422.368 + 66.422 = 488.790 kişi toplamda sınavı kazanmış.
500.478-488.790 = 11.688 kişi başarısız olmuş.
11.688 / 500.478 = 0,023 (yaklaşık) Bu da demek oluyor ki yaklaşık %0.23 oranında kazanamayan var. Kazananların oranı ise yaklaşık %99.77 yapıyor.
KABACA BÖYLE HESAPLADIM. Ama tabi sınava geç kalıp da giremeyen de olmuştur muhakkak. Onlar rakamları çok az da olsa değiştirebilir. Ama %99 üzeri başarı olması çok güzel. En azından milletin diline düşmekten kurtulduk diyebiliriz. Konuşan gene konuşacaktır ama milletin ağzı torba değil ki büzesin.
Ne diyeyim herkese hayırlı olsun
Haklısınız hocam. Matematik hatası yapmışım. Teşekkür ederim. Düzelttim.hocam bölümünüzün sonucunu 100 le çarpmanız lazım sonuç yanlış. giren vs sayılarıda yanlış ama işlem hatalı.
sizin verdiğiniz sayılara göre %2.34 yaklaşık yapıyor.
sorular kolay değildi alanımızdan ve gereksiz bilgiler sorulmamıştı o yüzden öğretmenlerin yapabileceği türdendi, hangi soru bizim uygulama alanımızdan veya okullarda karşılaştığımız mevzulardan değildi mesela.Sınavlar bile seçime göre şekilleniyor.
Tepki gelmesin diye kolay sorup herkesi başarılı ilan etmek.
Her neyse ben bu sınavı mantıklı buluyorum ilerleyen yıllarda daha zor olacağını düşünüyorum. Öğretmenler bu sınav sayesinde kendilerini geliştireceklerdir. ?
Bu yıl sınava girenler seçim torpilinden yararlandı.
Seçim ayağına gecekondu dikmek gibi bir şey oldu.
Katılıyorum hocam. Kesinlikle hepsi eğitim öğretim ile ilgili idi.sorular kolay değildi alanımızdan ve gereksiz bilgiler sorulmamıştı o yüzden öğretmenlerin yapabileceği türdendi, hangi soru bizim uygulama alanımızdan veya okullarda karşılaştığımız mevzulardan değildi mesela.
Bakanlık işgüzarlık yapıyor aslında. Aralıkta uzman öğretmen farkını vermemek için aralık 20 de sertifika hazırlıyor. 5 günde sınav sonuçlarını açıklayan bakanlık 20 günde itiraz ve sertifikaları halledemiyor.bakanlık çalışıyor, tebrik ederim.
İnşallah 25 günlük fark verilir hocam ama hiç umudum yok.20 Aralıkta sertifikalar düzenlenecekse, o günden itibaren bir derece ve tazminat alma hakkı doğar aslında. Ocak aynda ayrıca 25 günlük tazminat farkı (şu anki mevcut mevzuata göre) ve derece farkı verilmeli.