Uzmanlık Sorusu "Spoolsv.exe hatası"

Kodla Büyü

balance

Aktif Üye
BT sınıfımızda kullandığımız yazıcıda büyük boyutlu dosyaları yazdırmaya çalıştığımda Spoolsv.exe hatası veriyor.
Ne yaptımsa bu hatayı düzeltemedim.
Yazdırma biriktircisini kapatıp tekrar çalıştırıyorum ama sorun devam ediyor.
Yazıcı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurdum hatta bilgisayarı tekrar kurdum, Yazıcı paylaşımını kapattım
Yazıcı ayarlarını sıfırladım,Yazıcının teknik servisini aradım sürücülerle ilgili bir problem olduğunu söyledi ama yeni sürücü indirip kurdum sorun devam ediyor. Yardımlarınzı bekliyorum arkadaşlar, bu sorunla karşılaşan var mı?

Yazıcı (Panasonic 1520 P Fotokopi makinesi)

Spoolsv.exe bir windows hizmeti. Yazıcıyla iligili, yazdırma biriktiricisi de denilebilir.
Ancak bu hizmet backdoor olarak ta kullanılabiliyor.
Backdoor.Ciadoor.B Trojan. Bunu kaldırmak içine önce sistem geri yüklemeyi kapat.
Bilgisayarım sağ tıkla->Sistem geri yüklemeyi kapat. Sonra güncel bir antivirüs programı ile (Norton, McAfee vs.) bilgisayarı tarattır.
Antivirüsle trojan dosyalarını sildikten sonra, registry'den calıştır->regedit. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run anahtarını etkinleştir ve sağ taraftan "Print Spooler"="%windir%\spoolsv.exe" değerini sil.
Ardından tekrar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersionRunServices anahtarını etkinleştir ve tekrar biraz önceki aynı değeri sil.
Son olarak HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\PoliciesExplorer\Run anahtarına da aynı şeyi uygula ve çık.
Antivirüs programı aslında temizlemesi gerekir ama bazen registry den de bunları yapmak gerekiyor.
Daha fazla bilgi için ingilizcen varsa
http://www.symantec.com/security_respon ... 15-1255-99
adresine bir bak istersen.
Aynı derdi ben de yaşamıştım. Antivirüsle taratmak yeterli olmuştu.

Geri