VİRÜS PROGRAMI KURULMUYORRR....

Kodla Büyü

lenovo

Üye
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır bilgisayarıma virüs programı kuramıyorum..hangi virüs programını kurmaya çalıssam setup hemen kendini kapatıyorr..kaç kere format attım ..fdisk yaptım sorun çözülmüyor..vürüs programı kurmaya çalıştıpımda karşıma mavi ekran çıkıyor ve hata yazıları gösteriyor...farklı bir işletim sistemi kurayım dedim kurdum sonra virüs programı kurmaya çalıştım hayret ettim kurdu sonra aradan 20 dakika kaçti yine mavi ekran çıktı..vce virüs programları yine kurulamaz hale geldii...üstadlar yardımmmmmm

hocam bendede aynı problemler oluyordu.En son format attım ve internetten avira antivir indirdimve kurdum. Daha sonra C ve D'yi tarattım.D'deki virüsleri sildim.bu arada benim D'de virüs olduğundan D'deki antivirüsü kullanmadım.Aslında Fdisk ile problem çözülmesi gerekiyordu ama Antivirüsü Cd'Den kuruyorsan CD'De virüslü olabilir

lenovo' Alıntı:
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır bilgisayarıma virüs programı kuramıyorum..hangi virüs programını kurmaya çalıssam setup hemen kendini kapatıyorr..kaç kere format attım ..fdisk yaptım sorun çözülmüyor..vürüs programı kurmaya çalıştıpımda karşıma mavi ekran çıkıyor ve hata yazıları gösteriyor...farklı bir işletim sistemi kurayım dedim kurdum sonra virüs programı kurmaya çalıştım hayret ettim kurdu sonra aradan 20 dakika kaçti yine mavi ekran çıktı..vce virüs programları yine kurulamaz hale geldii...üstadlar yardımmmmmm
hocam aynı problem bende vardı combofix ile taradım kuruluma gerek yok tarama bitince hemen antivirüsü kurdum. bir deneyin..

Değerli lenovo hocam formattan sonra virüslü (formattan önceki) dosyaları tekrar yeni formatlanmış bilgisayarınıza koymuyorsunuz değilmi. bu işi yapan bir virüs. bende ve arkadaşlarımda da bir kaç sefer oldu.
ÇÖZÜM: Formatta orjinal CD kullanın. virüslü olabilecek bir dosyasyı bilgisayara kurmadan önce (driver CD'leri, office vb. dahil), güvenilir bir anti virüs prog. kurun. ben kaspersky internet security öneririm. yalnız onuda mümkünse kendi sitesinden indirin. kurun güncelleyin daha sonra atmak istediğiniz dosya ve programları atabilirsiniz.
kolay gelsin saygı ve sevgilerimle.

Bende bir türlü antivirüs programı kuramıyorum, flash diskten kurulumu yapmaya çalıştığımda setupu çalıştırmıyor veya tam setup çalıştı diyorken hemen kurulumu sonlandırıyor ve dahası falashtan antivirüsün setupını siliyor..ne yaptıysam çözüm bulamadım,sitede önerilen herşeyi denedim ama olmadı..Bir tek combofix programını kullanmadım çünkü bir kaç yerde kullanılmasının riskli olduğunu okudum..Ne gibi sakıncalar doğurur bu program birde farklı önerileriniz varsa acilen yardımlarınızı bekliyorum..

diğer arkdaşların da dedği gibi temiz bir sistem kurduktan sonra hiçbir driver veya program kurmadan önce antivirüs programını internetten indiriyoruz(ben antivir ve nod 32 denedim çalışıyor) ve kuruyoruz ve bütün sürücüleri taratıyoruz. virüs bulup siliyor zaten.
önemli uyarı sistem kurduktan sonra ne C ne D ne de E sürücüsünü açmayın. cd dahi takmayn programınız allahın iznyle kurulacaktır.

hocam antivir indirin, adını değişitirin ki aa, bb falan farketmez, sonra kurmayı deneyin. olması lazım.

Büyük olasılıkla win32.sality virüsü, işevi çalıştırılabilir dosyaları bozmaktır ve bunu çok seri bir şekilde yapar. Bunun yanında dikkatimi en çok çeken özelliği arama motorlarında "antivirüs" gibi anahtar kelimelerle arama yapmayı engellemesidir. Kurtulmanın garanti yolu format atmaktır. Ama büyük ihtimalle sabit diskin işletim sistemi yüklü olmayan bölümlerine de yayılmış olacağı için formatın ardından diğer sabit disk kısımlarından dosya alışverişi yapmadan mutlaka güncel bir antivirüs programı taratılmalıdır. Tavsiyem sabit diskin tüm bölümlerine format atman olacaktır.

teşekkürler tavsiyelerinz için..İmsiyat hocam bende antivir kullanıyorum ama ismini değiştirmek aklıma gelmemişti..

güncel bir antivirüs programı olan bir bilgisayara virüslü harddiski ikinci bir hdd olarak tak ve tarat sorun çözülecektir umarım..combofix gibi bir programla regeditide düzeltmeyi unutma...

Geri