Vınlayan hoparlör sorunu nasıl çözülür?

Kodla Büyü

dervisahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzdaki bazı eski hoparlörlerden sürekli vınlama sesi geliyor.Sorun bilgisayarla ilgili değil.Kablosu bilgisayara takılı olmasada fişe taktığım anda vınlama başlıyor.Hoparlörün içini açtım baktım kondansatörlerde falan şişme yok.Bu sorunla karşılaşıp çözen varsa yardımcı olabilir mi?

hocam hoparlörü fişten çıkarıp üçlü vs bulunmayan tek bir prize tak vınlama kesildiyse hat üzerindeki cihazlardan biri dalga yayıyor mesela laptop şarjı
topraklamayı deneyebilirsin, kasayı bir yere toprakla.
pcye giren cakları da değiştirebilirsin. Ama senin vınlama sorunu ilk maddede söylediğim büyük ihtimal. arkadaşın birinin labtobunu takmıştım şarj için beni deli etti.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.Topraklı prize taksamda farketmiyor, zaten hoparlörlerin fişi topraksız en başta.Birkaç farklı yerde denedim hat üzerinde bir cihazın paraziti olsaydı birinde vınlama olmazdı en azından.

O hoparlörlerdeki vınlamanın nedenleri filtresiz devre, sabitlenmemiş transformatör ve kalitesiz entegre. Hoparlör ucuz olsun diye kalitesiz malzeme kullanılıyor.
Çok uğraşmayın. Creative SBS A50 - A60 gibi bir hoparlör alın.

Geri