V For Vandetta

Kodla Büyü

mert_aylan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bu maske nedir niye her toplumsal olayda var niye özellikle ünlüler bu maskeyi giyip duruyor niye biz bilmeden araştırmadan yapılanı taklit edip dururuz

Hocam filmi izlediniz sanırım ama konunun özünü kavrasanız bunu sormazdınız bence :)

ben özünü falan kavradım filmi de izledim ama gene de birileri taktı diye maske falan takmam o birilerinin niyetlerinin tertemiz mis gibi dünya kurmak olduğuna da inanmam özellikle bu filmlerin hepsi geleceğe dönük projedir bence biz kendi projelerimizi kendimiz üretmeliyiz

açtım photoshopu simdi üreticem hocam ama isim de lazım
hem bi tartışma açalım dedik insanı niye tes köşe yapıyorsunuz daha 4. cevapta şimdi ne yazsak boş

mert_aylan' Alıntı:
açtım photoshopu simdi üreticem hocam ama isim de lazım
hem bi tartışma açalım dedik insanı niye tes köşe yapıyorsunuz daha 4. cevapta şimdi ne yazsak boş
:) sen üret söz ben seni takip edip kullanacam. :)

200px-V_mask.PNG

V'nin film boyunca yüzünden hiç düşmeyen maskesi. Bir Guy Fawkes maskesi olarak tabir edildiği halde, David Lloyd V for Vendetta'yı çizerken yakınlarında hiç Guy maskesi bulamadığı için bu maskeyi kendisi tasarlamıştır.
Guy Fawkes Nedir?
http://tr.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes

Nacizane görüşüm
Sinema ve TV sektörünün gücü diyebiliriz. Filmi izleyipte etkilenmeyen insan yoktur herhalde. Sadece ülkemizde değil Dünya çapında kullanılan bir maske oldu.

Bu taklitçilikten ziyade en çok ilgi çeken, kitleleri sürükleyen projelerin etkisi.

Keşke bu projeler sadece Amerika'dan çıkmasa, Aslında bizim tarihimizde bunun gibi yüzlerce destan var ama ne beyazperdeye ne de TV ye aktarabildik.
Amerikalıların tarihi kızıldereli, ırak, vietnam, afganistan vsvs. katliamları ile dolu ama filmlerine baktığımızda %95 i propaganda ve ister istemez bilinçaltını çok iyi kullanıp sempati topluyorlar.

Ayrıca filmlerinde her zaman bayraklarını, kültürlerini, pederlerini, askerlerini vsvs. mükemmel işliyorlar.

Yiğidi öldür hakkını yeme diyeceğim ama Hollywood sektörü birçok ülkeden daha güçlü.

Selamlar

Önce filmi izleyin sonra eleştirin bence çünkü izlemeden eleştirmeyi anlamsız buluyorum. :)

İşin özü bu maske halk gücünün temsilidir. Son günlerdeki popülaritesi oldukça fazladır. Özellikle Anonymous gurubu bu maskeyi sıkça kullanmaktadır.

kafkas' Alıntı:
Nacizane görüşüm
Sinema ve TV sektörünün gücü diyebiliriz. Filmi izleyipte etkilenmeyen insan yoktur herhalde. Sadece ülkemizde değil Dünya çapında kullanılan bir maske oldu.

Bu taklitçilikten ziyade en çok ilgi çeken, kitleleri sürükleyen projelerin etkisi.

Keşke bu projeler sadece Amerika'dan çıkmasa, Aslında bizim tarihimizde bunun gibi yüzlerce destan var ama ne beyazperdeye ne de TV ye aktarabildik.
Amerikalıların tarihi kızıldereli, ırak, vietnam, afganistan vsvs. katliamları ile dolu ama filmlerine baktığımızda %95 i propaganda ve ister istemez bilinçaltını çok iyi kullanıp sempati topluyorlar.

Ayrıca filmlerinde her zaman bayraklarını, kültürlerini, pederlerini, askerlerini vsvs. mükemmel işliyorlar.

Yiğidi öldür hakkını yeme diyeceğim ama Hollywood sektörü birçok ülkeden daha güçlü.

Selamlar
katılıyorum hocam
filmlerde dünyayı hep amerikalılar kurtarır hep onlar sorunu çözer vs.
bayrakları özgürlük anıtları vs hep ön plandadır.
bu konuda oldukça başarılılar

V ise gerçekten bir sembol oldu.
Birde avatar vardı emperyalistlerin yenildiği

Geri