v2i imajını yüklemek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

Bilgisayarda , öğrenci bilgisayarlarına ait olduğunu düşündüğüm. v2i isimli imaj dosyası var. Bu dosyayı öğrenci bilgisayarlarına nasıl yükleyebilirim.

v2i dosyalarının ghost programına ait olduğunu biliyorum. Elimdeki ghost açılış cd si ile bilgisayarı başlattığım zaman gho haricindeki dosyaları imaj olarak kabul etmedi.

Ghost 9 ve ghost 14 versiyonları indirdim ancak bu programlarda bootable cd ya da usb hazırlama kısmını bulamadım maalesef.

hocam gohst banada karısık gelmişti bende onun yerine acronis kullanmıstım.

1 bilgisayara format atıp her seyi adam akıllı kurun işte ne gerekiyorsa. sonra acronisle yedegini alın. Eger makinalar aynı ise; diğer bilgisayarlarda acronis programını kurup yada boot cd ile o imajı diger bilgisayarlara yukleyebilirsiniz. Gohst kullanmadım mecbur kalmayınca da kullanmam gibi.Bu seye benziyor vista kullanmadım mecbur kalmayınca da kullanmam gibi :D

saygılarımla

Bir bilgisayarı maalesef adam akıllı kuramadım. Elimdeki xp cdlerini hiçbir cdroma okutamadım. Bu nedenden ötürü imajı usb bellek üzerinden yüklemeyi deniyorum.

Acronis programıyla ağ üzerinden yüklemeyi bile denemiştim , ama elimdeki imaj dosyası ghost olunca şimdilik başka çıkar yol görünmüyor.

Saygılar

DotCom' Alıntı:
Bir bilgisayarı maalesef adam akıllı kuramadım. Elimdeki xp cdlerini hiçbir cdroma okutamadım. Bu nedenden ötürü imajı usb bellek üzerinden yüklemeyi deniyorum.

Acronis programıyla ağ üzerinden yüklemeyi bile denemiştim , ama elimdeki imaj dosyası ghost olunca şimdilik başka çıkar yol görünmüyor.

Saygılar

usb bellek uzerinden yuklenir hocam ama bilgisayar da ya acronis olacak yada boot acronis cd si olacak bildiğim kadarı ile. acronis ile ag uzerinden kurulabiliyor diye biliyorum.Forumda bir sayfada okumustum ama daha denemek nasip olmadı.Hocam size bir tavsiye eger evinizdeki makina masaustu ise okuldan çalışan bir harddisk i getirin evde kurmayı deneyin yada evdeki dvd romu okula getirin :D Tabi ghost la yapabilirken...... ben bu iş gohst ta nasıl olur bilmiyorum bilen arkadaşlar yazacaktır buraya

saygılarımla

Bilgisayarlarımız maalesef usb üzerinden boot edilemiyor.

Ağ üzerinden imaj yüklemeyi acronis ile tek seferliğine başarabildim ama ondan sonra hep corrupted file uyarısıyla karşılaştım.

Evde dizüstü bilgisayar olduğu için optik sürücü ya da diskleri değiştirme şansım olmuyor maalesef.

Ghost ile yapabilmeyi deniyorum.

Saygılar

DotCom' Alıntı:
Bilgisayarlarımız maalesef usb üzerinden boot edilemiyor.

Ağ üzerinden imaj yüklemeyi acronis ile tek seferliğine başarabildim ama ondan sonra hep corrupted file uyarısıyla karşılaştım.

Evde dizüstü bilgisayar olduğu için optik sürücü ya da diskleri değiştirme şansım olmuyor maalesef.

Ghost ile yapabilmeyi deniyorum.

Saygılar

hocam problemi cozunce kısa surede cozersiniz umarım. Bilgileri de burada baylaşabilirseniz çok sevinirim.Birde merak ediyorum deneme fırsatınız var muhtemelen sizin. sonucta gohst ta olsa tib yada iso artık hangi uzantı olursa olsun yedek dosyası bunu acronis ile açmayı hiç denediniz mi? bir ihtimal ama belki olabiliyordur.Tabi programların çalışma mantıklı aynı mı bilmiyorum aynı olsa bile muhtemelen bazı farklılıklar olabilir gibime geliyor.

cozum uretemediğim için ve bos yazılar yazıyorsam kızmayın :(
saygılarımla

"kısa" süre ne göreceli bir kavram , olabildiğince kısa sürede çözmeyi deniyorum. Çözdüğüm zaman tabiki tecrübelerimi aktarırım. Acronis ile maalesef v2i imaj dosyasını yükleyemedim tanımlanamayan imaj dosyası mealinde bir hata vermişti. Çalışma mantıkları aynı olmakla birlikte , çalışma biçimleri farklı olduğu için birbirlerinin dosyalarına pek müdahele edemiyorlar maalesef.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Kızılacak bir durum yok :)

Saygılar

DotCom' Alıntı:
"kısa" süre ne göreceli bir kavram , olabildiğince kısa sürede çözmeyi deniyorum. Çözdüğüm zaman tabiki tecrübelerimi aktarırım. Acronis ile maalesef v2i imaj dosyasını yükleyemedim tanımlanamayan imaj dosyası mealinde bir hata vermişti. Çalışma mantıkları aynı olmakla birlikte , çalışma biçimleri farklı olduğu için birbirlerinin dosyalarına pek müdahele edemiyorlar maalesef.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Kızılacak bir durum yok :)

Saygılar

benim kısa sure anlayısım pc yi camdan dısarı atma noktasına gelmeyene kadar.Bu kişiye gore değişir bende 1-2 gun felan surer bu :D

soyle bir sayfada bir sey buldum ama anakartın usb den boot edilebilmeyi desteklemesi gerekiyor diyor.Bende boyle bir sey arıyorum aslında ama yazan arkadas sunuda demiş belki yardımcı olur size;

Bios desteklemiyordu onu da güncelleştirdim. USB HDD olarak açılışı gösterdim ve hallettim bu meseleyi. Teşekkürler...

bu arada ben bakınayım anakartım destekliyor mu diye bir yerlerden :D

saygılarımla

Bilgisayarlarımızdaki biosları güncelleme işlemine hiç sıcak bakamıyorum , imaj yükleme noktasında bu kadar problem yaratabilen bilgisayarda bios güncelleme sırasında neler olur allah bilir :lol:

Bütün bilgisayarın bios pilleri bitmiş durumda. Bi yereinden tutsak diğer yerden sallanıyorlar yani. 1998 model olunca böyle oluyor naparsınız.

Saygılar

DotCom' Alıntı:
Bilgisayarlarımızdaki biosları güncelleme işlemine hiç sıcak bakamıyorum , imaj yükleme noktasında bu kadar problem yaratabilen bilgisayarda bios güncelleme sırasında neler olur allah bilir :lol:

Bütün bilgisayarın bios pilleri bitmiş durumda. Bi yereinden tutsak diğer yerden sallanıyorlar yani. 1998 model olunca böyle oluyor naparsınız.

Saygılar

ahhaha hocam Allah hepimize gani gani kolaylık versin ne diyeyim baska.Buldum ben bir seyler ihtiyacımı gorur ama bakıcaz artık bir ara.
saygılarımla

Allah hepimizin yâr ve yardımcımız olsun..

Kolay gelsin.

Saygılar

Bu tip imajı yüklemek için windows üzerinden ghost mu çalıştırmak gerekiyor , bootable cd ile açıp yapma şansımız var mı?

Hangi versiyonu kullanmak gerekir?

Önerileriniz için teşekkürler , 14 ve 15 versiyonlarla denemeye çalışacağım.

Geri