ve açık lise koordinatörlüğü geri gelir :)‏

Kodla Büyü

yenersonmez

Seçkin Üye
Seçkin Üye
.

Ekli dosyalar

• imgCA0AD1MV.jpg
    imgCA0AD1MV.jpg
    285.6 KB · Görüntüleme: 876
  • imgCAV9SRZI.jpg
    imgCAV9SRZI.jpg
    137.8 KB · Görüntüleme: 875
kelime oyunu var arkadaşlar.yazı ne diyor baksanıza.ödeyin ancak,15 madde(ekders esasları):
İşletmelerde meslek eğitimi MADDE 15- (1) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır. (2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada; a) Meslekî eğitim merkezlerinde; 1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati, 2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati, b) Diğer okul ve kurumlarda; 1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati, 2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati, geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir. (3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezinde yeterli sayıda işletme bulunmaması halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamında belirlenir.

burda sıkıntı yok.ama 8.maddeye atıfta bulunarak.peki 8.madde ne:
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında,
burada okulda verilen fiili dersler için denmektedir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi
MADDE 88
......
(5) Koordinatörlük görevi, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 8 inci maddesi kapsamında yapılan faaliyetler için verilmez.
---------------------------------------
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları
MADDE 8
......
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında, görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar

bu madde değişmeden açık lisede koordinatörlük ücreti alamayız.

arkadaşlar yanlış yorumluyorsunuz.

ön sayfada gerekçesini açıkladıkdan sonra,
ek ders yönetmeliğinin 15.maddesi (İşletmelerde meslek eğitimi
MADDE 15
-
(1)
İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve
öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek,
programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî
rehberlikte
bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.
(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve
işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstas
lar esas
alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce
onaylanacak programlara göre haftada;
a) Meslekî eğitim merkezlerinde;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,
b) Diğer okul ve kurumlarda;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,
geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.
(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezi
nde yeterli sayıda işletme bulunmaması
halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan
öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu
maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsam
ında belirlenir) der.

burada toplam koordinatörlük ücretinin istanbul da max 20 saat ile sınırlandırmıştır.

8.maddede ise:(Yetiştirme, okuma
-
yazma ve uyum kursları
MAD
DE 8
-
(1)
Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders
saatleri dışında olmak üzere;
a) Ders yılı içinde;
1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler
için dönem içinde veya dön
em sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme
programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için
düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında,
2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik o
kul ve kurumlarda bu programlar için,
3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan
soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan
kurslarda,
4) Okuma-
yazma kurslarında,
5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim
programlarında,
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze
eğitim uygulamalarında,görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere
haftada 10 saate kadar,
b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,
2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde
sayılan eğitim faaliyetlerinde
,
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği
olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,
ek ders görevi verilebilir.
(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar g
ünleri ile
yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında
verilir.
(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev
yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen
görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek
ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim
görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.)
demektedir.

15/11/2013 tarihinde yayınlanan yazıda bu iki maddeye bir düzeltme getirilmiş
açık liseden alınacak ek ders 10 saat ile sınırlandırılmış FAKAT KOORDİNATÖRLÜK ALINABİLENECEĞİ açıklanmıştır.

dikkat edilmesi gereken örgün eğitimde haftada 24 saate giren 20 saat koord. alan arkadaşlar ancak 10 saat fiili derse girerek alabileceklerdir.
fakat benim gibi alan-atölye şefleri 20 saat ders+10 saat şeflik+14 saat koord. aldığı için eksiği olan arkadaşlar eksik koordinatörlüklerini buradan tamamlayabileceklerdir.

yazım incelemeye ve yoruma açıktır.

saygı ve sevgilerimle

:?: :?: :?:

Yahu bu bakanlık ne yapıyor böyle. Dediğini anlamak için illa Bakan'mı olmak lazım. Hoş o da anlamıyordur da.. :P

hocalarım devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatları bakanlar kurulunca belirlenir.
yenersonmez' Alıntı:
arkadaşlar yanlış yorumluyorsunuz.

ön sayfada gerekçesini açıkladıkdan sonra,
ek ders yönetmeliğinin 15.maddesi (İşletmelerde meslek eğitimi
MADDE 15
-
(1)
İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve
öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek,
programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî
rehberlikte
bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.
(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve
işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstas
lar esas
alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce
onaylanacak programlara göre haftada;
a) Meslekî eğitim merkezlerinde;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,
b) Diğer okul ve kurumlarda;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,
geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.
(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezi
nde yeterli sayıda işletme bulunmaması
halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan
öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu
maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsam
ında belirlenir) der.

burada toplam koordinatörlük ücretinin istanbul da max 20 saat ile sınırlandırmıştır.

8.maddede ise:(Yetiştirme, okuma
-
yazma ve uyum kursları
MAD
DE 8
-
(1)
Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders
saatleri dışında olmak üzere;
a) Ders yılı içinde;
1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler
için dönem içinde veya dön
em sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme
programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için
düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında,
2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik o
kul ve kurumlarda bu programlar için,
3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan
soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan
kurslarda,
4) Okuma-
yazma kurslarında,
5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim
programlarında,
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze
eğitim uygulamalarında,görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere
haftada 10 saate kadar,
b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,
2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde
sayılan eğitim faaliyetlerinde
,
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği
olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,
ek ders görevi verilebilir.
(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar g
ünleri ile
yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında
verilir.
(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev
yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen
görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek
ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim
görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.)
demektedir.

15/11/2013 tarihinde yayınlanan yazıda bu iki maddeye bir düzeltme getirilmiş
açık liseden alınacak ek ders 10 saat ile sınırlandırılmış FAKAT KOORDİNATÖRLÜK ALINABİLENECEĞİ açıklanmıştır.

dikkat edilmesi gereken örgün eğitimde haftada 24 saate giren 20 saat koord. alan arkadaşlar ancak 10 saat fiili derse girerek alabileceklerdir.
fakat benim gibi alan-atölye şefleri 20 saat ders+10 saat şeflik+14 saat koord. aldığı için eksiği olan arkadaşlar eksik koordinatörlüklerini buradan tamamlayabileceklerdir.

yazım incelemeye ve yoruma açıktır.

saygı ve sevgilerimle
bu hüküm ekder esaslarında da değişmiş mi,
yoook
o zaman teziniz iflas
bakanluktan oaldığım duyumlara göre yakında bunların hepsi yeniden düzenlenecekmiş

Geri