VERİTABANI ORGANİZASYONU

Kodla Büyü
Eğer bahsettiğiniz ders web programcılığı içindekiyse: veritabanı tasarım, oluşturma, sorgular, yönetimsel fonksiyonlar (vt içinde prosedürler) gibi konuları var ve oldukça basit. Açın accessi, basitten oluşturun. internette de birçok kaynak var.
Eğer bunun dışındaysa içerik verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Hocam, teşekkür ederim.
Aslında ben bu dersi daha önce verdim. Ancak ders içeriğine bakınca bi anda çelişkiye düştüm, yanlış yapmak istemedim.

Tekrar teşekkür ederim

Ben de bu dersi bu sene ilk defa anlatacağım. Bu dersi nasıl anlatacaksınız, hangi programları kullanacaksınız, elinde döküman olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

bende ilk defa bu dersi anlatacağım, yıllık planı olan varsa alabilirmiyiz

ders içeriklerini inceledim ve her ne kadar access anlatacaksak da kaynak büyük bir sorun. bu konuda bilgisi olan veya elinde döküman olan arkadaşların düşüncelerini ve varsa paylaşımlarını bekliyorum. konuda yıllık plan soran arkadaşlar için hazırladığım yıllık planı paylaşıyorum. umarım faydalı olur.

Ekli dosyalar

Hocam plan kaç saat derse göre ayarlandı. Birde kasımın ilk haftasında kurban bayramı var o bölüm tatile denk gelmiyormu

biz bu dersi haftada 3 saat işliyoruz ve planı hazırlarken kurban bayramı, yarıyıl tatili ve Atatürkçülükle ilgili olan haftalar dikkate alınarak hazırlanmıştır. dersi salı günleri işlediğimiz için haftaları buna göre ayarladım. diğer günlerde işleyenler için haftalık ders günü sorun olabilir. buna da dikkat etmek gerekiyor.

Fener09' Alıntı:
ders içeriklerini inceledim ve her ne kadar access anlatacaksak da kaynak büyük bir sorun. bu konuda bilgisi olan veya elinde döküman olan arkadaşların düşüncelerini ve varsa paylaşımlarını bekliyorum. konuda yıllık plan soran arkadaşlar için hazırladığım yıllık planı paylaşıyorum. umarım faydalı olur.

bu derste sql anlatacaz hocam sadece kullanıcı yapılandırılması ve sql serverin yapılandırılması yok diger veritabanı dersinden farkı budur...

megep de Veri Tabanı modülleri var ama hala VERİTABANI ORGANİZASYONU dersi yayınlanmamış. bu dersin modüllerini veri tabanı dersinin içindeki modüllerden mi anlatıyoruz (yıllık plana göre bazı modüllerin adı aynı)

Veri tabanı dersinde ne anlatıyorsunuz arkadaşlar.
Access mi sql mi?

arkadaşlar access mi sqlmi demenin bi anlamı yok bence. öğrencilere lazım olan sql diye düşünüyorm.

Bazı arkadaşlar access ile genel bilgi verip sql anlatıyorlar. Access hakkındada bilgileri oluyor

sql ile ilgili elinde güzel kaynağı olan var mı arkadaşlar. Paylaşırsanız memnun olurum.

kaynak olarak ne kullanıyorsunuz? daha modül de yok ortada arkadaşlar, siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

arkadaşlar veri nedir veri tabanı nedir, genel bi giriş yapın derse. ben de ilk defa anlatıcam bu dersi. hatta meslek lisesinde ilk yılım. microsoft access ile başlamayı düşünüyorum. tablolar sorgular falan. sonra sql e geçerim. şimdilik planım bu.

access anlatan sunu var mı elinizde arkadaşlar.
ben bu dersi ilk defa veriyorum ve de access derli toplu anlatan dökümana ihtiyacım var.
yardımcı olursanız memnun olurum.
iyi çalışmalar.

genels2010' Alıntı:
access anlatan sunu var mı elinizde arkadaşlar.
ben bu dersi ilk defa veriyorum ve de access derli toplu anlatan dökümana ihtiyacım var.
yardımcı olursanız memnun olurum.
iyi çalışmalar.

Guncelll.

481BB0123 Veri Tabanı Hazırlama Hazır / İndir 22.05.2012 Modülü Değerlendir
481BB0124 Veri Tabanı Tasarımı Hazır / İndir 22.05.2012 Modülü Değerlendir

İlk iki mödül yazılmış ama Veri tabanında Sorgular Veri tabanı Yönetimsel Fonksiyonları modülleri hala yok. Yeni yıla yetişir inşallah...

SQL yi anlatırken hangi programı kullanıyorsunuz?

ben WampServer kullanıyordum, bozulmuş, :(

link verirmisiniz, program için. mySQL

Geri