VErgi Muafiyeti

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar okul aile birliğine yapılan bağışlarda vergi muafiyeti oluyor mu oluyorsa nasıl oluyor ne yapmak gerekiyor?
İşletmeler vergi dairesine ödeyecekleri tutarı okula bağış yapıp makbuzu beyan i bir yazı var mı?edebilirler diye duydum, araştırıyorum bu konuda bilginiz var mı? Bununla ilgili resm

Sanırım 2020 ye kadar devam edecek. Sadece bilişim malzemelerinde muafiyet var. Önce alacağınız şeylerin listesini çıkartıp ilden onay alıyorsunuz. Sonra bu onayın birisini alışveriş yaptığınız yere verince vergisiz ödeme yapıyorsunuz.

Aşağıdaki eklediğim şekilde bir onay alın.

KDV muafiyeti değil Hocam bir de vergi muafiyeti varmış maliyeye sorduk evet var dediler işletmeler yıllık gelirlerinin %5 ini ödeyebiliyorlarmış okullara ama bunu yapan idareci bulamadık:(

Hocam ben okula temizlik malzemesi konusunda bağışta bulunması için fabrikanın birinde istekte bulundum. Onlarda size faturayı göndereceğiz imzalayıp kaşaleyip bize tekrar faturayı gönderin dediler. Öyle yaptık onlar vergilerinden düştüler galiba. Yarım kamyon temizlik malzemesi geldi:)

Fabrikayı neye göre seçtin Hocam ben de Yapı Krediden pc istedim henüz ses seda yok bir de nasıl istedin resmi yolla mı?

Geri