Gelir vergisi indirimlerinden faydalanmak için hukuksal hak olarak neler yapıyorsunuz? (Hayat sigortası vb)
tamamlayıcı sağlık sigortası herkes için ayrı ayrı yapılıyor hocam. aile olarak yaptıracaksan paket gibi yapabiliyor firmalar. ödeme belgelerini mutemete veriyorsunuz onlar düşülecek miktarı ayarlıyor.hayat sigortası yapınca nasıl indirim oluyor ev kredisi çekmiştim her yıl hayat sigortası yenileniyor benim bir şey yapmam gerekiyor mu ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum tüm aileye bu etki ediyor mu
hayat sigortası içinde geçerli mitamamlayıcı sağlık sigortası herkes için ayrı ayrı yapılıyor hocam. aile olarak yaptıracaksan paket gibi yapabiliyor firmalar. ödeme belgelerini mutemete veriyorsunuz onlar düşülecek miktarı ayarlıyor.
Nasıl yani? Memur olarak faturaları alıp gider gösterebilir miyiz? Herhangi ekstra birşeye gerek var mı?Gittiğiniz özel hastanelerden yapılan tüm tetkikler için fatura alın. Bu faturaları gider olarak gösterin.
Ne kadar faydası oluyor, örneğin ben yıllık 10 bin tl ödüyorsam, vergiden ne kadar kârım oluyor tahmini?tamamlayıcı sağlık sigortası herkes için ayrı ayrı yapılıyor hocam. aile olarak yaptıracaksan paket gibi yapabiliyor firmalar. ödeme belgelerini mutemete veriyorsunuz onlar düşülecek miktarı ayarlıyor.
Evet gittiğiniz hastaneden fatura alın. Gelir vergisini hesaplarken ben internetten kendim yaptım. Faturaları gider bölümüne ekleyin.Nasıl yani? Memur olarak faturaları alıp gider gösterebilir miyiz? Herhangi ekstra birşeye gerek var mı?
Sevkle mi gitmiş olmak gerek yoksa normal tedavi de oluyor mu?Evet gittiğiniz hastaneden fatura alın. Gelir vergisini hesaplarken ben internetten kendim yaptım. Faturaları gider bölümüne ekleyin.
Özel hastane faturası alırken herhangi bir özel bilgi gerekiyor mu? Yoksa normal fatura yeterli mi? Tamamlayıcı sağlık sigortası olmadan özel hastane faturası kira gelir vergisinde indirime olanak sağlar mı?Bende tamamlayıcı sağlık sigortası var özel hastaneye normal olarak gidiyorum. Faturalarımı alıyorum. Kira gelir vergisi ekranında gider bölümünde bu faturaları giriyorum indirim oluyor.
Evet sağlar. Siz fatura isteyin onlar verir. Özel bilgiye gerek yok. Normal fatura yeterliÖzel hastane faturası alırken herhangi bir özel bilgi gerekiyor mu? Yoksa normal fatura yeterli mi? Tamamlayıcı sağlık sigortası olmadan özel hastane faturası kira gelir vergisinde indirime olanak sağlar mı?
Sayın hocam hastanede 15tl ödeyip geçiyoruz. Gerisini malum tss karşılıyor. O yüzden az daha detay verebilir misin?Bende tamamlayıcı sağlık sigortası var özel hastaneye normal olarak gidiyorum. Faturalarımı alıyorum. Kira gelir vergisi ekranında gider bölümünde bu faturaları giriyorum indirim oluyor.
Bu kira ve bunun gibi giderleri sisteme nereden giriyoruz? E devletten mi?
Kirada oturuyorum.Bunu gider olarak göstermek için sordum.