Vergi yükünü azaltmak için neler yapıyorsunuz?

Kodla Büyü

Mesut AKGÜN

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Gelir vergisi indirimlerinden faydalanmak için hukuksal hak olarak neler yapıyorsunuz? (Hayat sigortası vb)

İstanbul'da yaşarken aile boyu herkese tamamlayıcı sağlık ypaıyordum. Biraz da zorunluluktu. Orada devlet hastanelerinde tedavi olmak saatler sürüyor. Tamamlayıcı olunca kolayca özel hastanelerden yararlanılıyor. Şimdi Anadolu'nun küçük bir ilçesindeyim. Yakınlarda özel hastane yok. Zaten devlet hastaneleri burada çok iyi. Yakın mesafelerde bir sürü devlet hastanesi bulunuyor.

Hayat sigortası konusunda da geri ödemeli dolara endeksli hayat sigortası yaptırmayı düşünüyordum ancak ekonomik olarak şu ara uygun değilim. Biraz düzlüğe çıksam kenarda garanti olsun diye cüzi bir miktarla onu da yaptıracağım.

hayat sigortası yapınca nasıl indirim oluyor ev kredisi çekmiştim her yıl hayat sigortası yenileniyor benim bir şey yapmam gerekiyor mu ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum tüm aileye bu etki ediyor mu

hayat sigortası yapınca nasıl indirim oluyor ev kredisi çekmiştim her yıl hayat sigortası yenileniyor benim bir şey yapmam gerekiyor mu ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum tüm aileye bu etki ediyor mu
tamamlayıcı sağlık sigortası herkes için ayrı ayrı yapılıyor hocam. aile olarak yaptıracaksan paket gibi yapabiliyor firmalar. ödeme belgelerini mutemete veriyorsunuz onlar düşülecek miktarı ayarlıyor.

tamamlayıcı sağlık sigortası herkes için ayrı ayrı yapılıyor hocam. aile olarak yaptıracaksan paket gibi yapabiliyor firmalar. ödeme belgelerini mutemete veriyorsunuz onlar düşülecek miktarı ayarlıyor.
hayat sigortası içinde geçerli mi

Gittiğiniz özel hastanelerden yapılan tüm tetkikler için fatura alın. Bu faturaları gider olarak gösterin.

Ne kadar faydası oluyor, örneğin ben yıllık 10 bin tl ödüyorsam, vergiden ne kadar kârım oluyor tahmini?

3-4 yıldır yaptırmıyorum hocam son durumundan tam emin olmamakla birlikte sanırım 1500 tl kadar bir indirim olur vergiden.

Bende tamamlayıcı sağlık sigortası var özel hastaneye normal olarak gidiyorum. Faturalarımı alıyorum. Kira gelir vergisi ekranında gider bölümünde bu faturaları giriyorum indirim oluyor.

Bende tamamlayıcı sağlık sigortası var özel hastaneye normal olarak gidiyorum. Faturalarımı alıyorum. Kira gelir vergisi ekranında gider bölümünde bu faturaları giriyorum indirim oluyor.
Özel hastane faturası alırken herhangi bir özel bilgi gerekiyor mu? Yoksa normal fatura yeterli mi? Tamamlayıcı sağlık sigortası olmadan özel hastane faturası kira gelir vergisinde indirime olanak sağlar mı?

Özel hastane faturası alırken herhangi bir özel bilgi gerekiyor mu? Yoksa normal fatura yeterli mi? Tamamlayıcı sağlık sigortası olmadan özel hastane faturası kira gelir vergisinde indirime olanak sağlar mı?
Evet sağlar. Siz fatura isteyin onlar verir. Özel bilgiye gerek yok. Normal fatura yeterli

Cahilligime verin ilk defa duyuyorum tam açabilir misiniz. Misal maaş %20 vergi diliminde 49 bin aliyorsak bunun maaliyeti nedir maaşa neler oluyor?

Sayın hocam hastanede 15tl ödeyip geçiyoruz. Gerisini malum tss karşılıyor. O yüzden az daha detay verebilir misin?

Geri