Veri Kurtarma programına ihtiyacım var!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BaRaNaY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

BaRaNaY

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar forumda arattım birkaç konu buldum ama linkler kaldırılmış... Sizden ricam şu bana cd den veri kurtarma yapan programı verbilirmisiniz...
Aslında bilgisayarım tam çökmedi ama hiç bir işlem yapmıyor ghost u kullandım ama image alırken hata veriyor....
Hani bir cd yapıyordukda direkt bilgisayar cd üzerinden çalışıyordu ve bilgilerimizi flash belleğe kayıt ediyorduk işte o programlazım çok acilll lütfen bilgilerinizi esirgemeyin.... Teşekkürler...

arkadaşalr galiba ismi portable xp idi yokmu kimsenin bilgisi çok lazıımm lütfen yardım cı olunn...

1. http://www.slax.org sitesinden USB için slax indirilir. Sıkıştırılmış dosya açılır. iki dosya çıkar boot ve slax.. bu iki dosya flasha atılır.. boot klasörünün içindeki bootinstall.sh yada windows için bootinstall.bat dosyası çalıştırılır. bilgisayar yeniden başlatılırken USB flash'dan boot etmesi sağlanır. Slax Linux açılır .. istenilen Win bölümüne girilip veriler flasha yada D E F bölümlerine kopyalanır.

2. Herhangi bir Linux Live cd si ile aynı işlem yapılabilir...

3. testdisk programı veri kurtarma için birebirdir.(windows sürümüde var.)
"testdisk": partition table'ı kurtarırken testdisk içinde gelen "photorec" programı veri kurtarıyor. onlarca kez format atılmış bir bilgisayardan photorec ile kurtarma yapılabilir.(denendi)

4. Linux altında ileri düzey veri kurtarma metodları da var: foremost, sleuthkit gibi programlarla ama ona google'dan aramak lazım.. e-bergi.org dergisinde bir yazı vardı..

Geri