veri tabanı organizasyon dersi??

Kodla Büyü

melanik

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bu ikinci dönem için veri tabanı org. dersini nasıl işleyeceksiniz.sql gösterilio plana göre.ben access ile başladım.şimdi karar veremiyorum acaba access ilemi devam etsem sql komutlarını access içerisindemi göstersem? yoksa direk sql i ayrımı anlatsam? programı falan ayrıca kurup? sizler ne yapıosunuz:?:

bu nedir ya? modül modül yok.dersle ilgili döküman, bişey yok.nasıl işleyeceğimiz belli değil.hadiiii...veri tabanı organizasyonu diye bi ders kondu.nasıl işlersen işle.niye diğer branşlarda böyle değil de bizde böyle? :verymad: pat bi ders değişio.haberimizde olmuo üstelik.dönem başında değişio dersler genelde.bu kadar sistemsizlik başka hangi branşta var? hadi ilk seneler modüler sistem yeni dedik sesimizi çıkarmadık ama yeter artık ya bi otursun bişeyler yerine.daha bide öğretmen henüz kabullenemio,kaldıramıo bu kadar yeniliği,öğrenciye nasıl verimli olsun??????????

Access'in dışına çıkarsan öğrenciler hiç bir şey anlamaz. Herşeyi access üzerinde göster. Kursiyer net içinde access 2003 eğitimi var. Oradaki videoları seyrettir ve uygulat. Sınavda da sorumlu oldukları yer orası olsun. Videoları indir, çocuklara ver. Deki sınavda bunlar var.

halk' Alıntı:
Access'in dışına çıkarsan öğrenciler hiç bir şey anlamaz. Herşeyi access üzerinde göster. Kursiyer net içinde access 2003 eğitimi var. Oradaki videoları seyrettir ve uygulat. Sınavda da sorumlu oldukları yer orası olsun. Videoları indir, çocuklara ver. Deki sınavda bunlar var.

sağolun hocam başka fikri olan???

bence SQL anlatın.
sql server express edition kurun.
bunun management programını kurun.
sql komutlarını anlatmaya başlayın derim.

Amacın SQL deyimlerini öğretmen ise kullandığın vertabanını okadarda önemli değil . MS SQL server kurup çocukların kafasını karıştırma hiç , anlat işte access üzerinden, bağlandığın - kullandığın vertabanının ne önemi var.

hatta Visual Studio üzerinde anlat ki soyut olarak kalmasın öğrenci somut olarak da kullanabilsin. VS üzerinden SQL komutları ile önce access sonra mssql veritabanına bağlanmayı göster. sql komutlarını kullaranak kayıt eklet, çıkart, arat, vs.. yapabildikleri herşeyi yaptır.

hocam modül yok birşey yok. sene sonuna kadar access te anlatacak konu bulamam. plana bağlı kalığ sql anlatıcam. en azından sorgu mantığı ve komutlarını öğrenmiş olurlar...

BaRBaRYaN' Alıntı:
hatta Visual Studio üzerinde anlat ki soyut olarak kalmasın öğrenci somut olarak da kullanabilsin. VS üzerinden SQL komutları ile önce access sonra mssql veritabanına bağlanmayı göster. sql komutlarını kullaranak kayıt eklet, çıkart, arat, vs.. yapabildikleri herşeyi yaptır.
hocam visual studio üzerinde kolay çalıştırabiliomuyuz sql komutlarını?açıkçası ilk kullanıcağım için çok bilmiyorum.hani v.s u kurmamız yeterli olurmu sizce? bi de şu var access te de sanırım sql komutlarını kullanabilioruz.ya da en azından access te sorguları kullandığımızda sql komutları karşılığını da görebiliyoruz. böyle işlesem daha mantıklı değilmi? sonuçta access le başladık. yani hem access hem de sql karşılığını görmüş olur çocuklar.

ben ilk dönem tüm sql kodlarını access üzerinde uygulamalı olarak, değişik veritabanları üzerinde anlattım.
ikinci dönem de hızlı bir tekrar yapıp mysql üzerinde aynı örnekleri anlatacağım. sonra dönem sonuna doğru web tasarımı dersinde asp.net access'e ve php ile mysql veritabanı üzerinde işlemler yapmayı göstermeyi düşünüyorum.ikinci dönem asp.net ile başlayıp dönem sonuna doğru php ile bitireceğim.

melanik' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam visual studio üzerinde kolay çalıştırabiliomuyuz sql komutlarını?açıkçası ilk kullanıcağım için çok bilmiyorum.hani v.s u kurmamız yeterli olurmu sizce? bi de şu var access te de sanırım sql komutlarını kullanabilioruz.ya da en azından access te sorguları kullandığımızda sql komutları karşılığını da görebiliyoruz. böyle işlesem daha mantıklı değilmi? sonuçta access le başladık. yani hem access hem de sql karşılığını görmüş olur çocuklar.
..
http://www.erkeml.k12.tr/tr/Programlama/ana/
..
bizim öğrenciler için hazırladığımız döküman (10. sınıf Prog. Temelleri için hazırlanmıştır) bilgi vermesi açısından bi giriş olur sanırım. Bu şekilde vs üzerinden access e bağlantı yapar vt kullanan basit örneklerle işi somutlaştırabilirsiniz.

Geri