Vestel Fatih Projesi İçin Akıllı Tahta Üretti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Vestel akıllı tahtaya kaldıracak

VESTEL, Türkiye’deki 600 bin sınıfı bilişim teknolojileriyle donatmayı hedefleyen FATİH Projesi’ne akıllı tahta sistemleriyle aday oldu. Vestel İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, “Bu iş milli bir proje. Eğer ihaleyi alırsak, akıllı sınıflar için geliştirdiğimiz akıllı tahta sistemlerini en fazla bir ayda üretiriz” dedi.

Türkiye çapında tebeşir tozunu tarihe karıştıracak olan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi için çalışmalarını tamamlayan Vestel, Hannover’de düzenlenen CeBIT Fuarı’nda akıllı sınıf çözümleri sistemlerini tanıttı. Yaklaşık 1.5 milyar TL’ye malolması beklenen FATİH Projesi’ndeki akıllı sınıflarda akıllı tahta sistemleri ile yeralmak istediklerini belirten Vestel İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, “FATİH Projesi’ne akıllı tahtalarımızla adayız. Bu projeye yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ile geliştirdiğimiz öğrenci bilgisayarlarını da sisteme entegre ettik” diye konuştu. İlk etapta 600 bin sınıf ve 3 milyon öğrenciyi kapsayan projenin şartname çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Vestel olarak TV üretim kapasitemiz 15 milyon ve şu anda üretimimiz 8 milyon. Bu yüzden eğer ihaleyi alırsak, akıllı sınıflar için geliştirdiğimiz sistemi en fazla bir ayda üretebiliriz.”

video aşağıdaki linkte
http://www.techno-labs.com/8/23396/1/Özel_Haber:_Okullara_Akıllı_Tahta_Projesi.html

hocam vestelin bu ürün tanıtımını izlemiştim daha önce..bilmiyorum arkadaşlar arasından izleyenlerde olmuştur..benim şahsi fikirlerimi sorarsanız; vestel bu olaya bir lcd tv gözüyle bakıyor ve sonuç HÜSRAN olur...bir çok dezavantajı var, şuan aklıma gelenlerden bazılarını sıralayayım;

-- bizler tavana sabitlediğimiz projeksiyon cihazlarının bile güvenliğini zor sağlarken düşünsenize sınıfta en az 117 ekran belki daha büyük bir lcd...hadi o ekranı sapasağlam koruyun bakalım..nasıl mı? çıkmayın tenefüse, çocuk eline aldığı birşeyleri vurmasın ekrana, zarar vermesin başında nöbet bekleyin...haa diyelim ki zarar verdiler KİM ÖDEYECEK..bu teknoloji kime ZİMMETLENECEK..sizce kime? kim sorumlu olur sizce??
-- okulumda iki tane çalışır vaziyette akıllı tahta mevcut..28derslikli 1000 mevcutlu okula yetiyorda artıyor neden?reabet yok..kullanmak isteyen yok..UZMAN öğretmenlerimize pek beğendiremedik teknolojiyi, acaba ANKARA bunun farkında mı?
-- onlar akıllı tahta istemiyorlar ki, sadece projeksiyonu bilgisayarı ses sistemi çalışsın bir çok öğretmenimiz işini rahatça görüyor..ekranın dokunmatikliği pek önemli değil yani!..
-- hadi bunları aştık, gelelim öğrenci pc lerine..her öğrenciye de pc hazırlamış vestel..arkadaşlar bunların kontrolü zimmeti güvenliği çalışırlığı..yani daha ne diyeyim..
-----belki bunları yazmak tartışmak konuşmak için erken olabilir..ama bu proje kapsamında üçer beşer laptop projeksiyon alan okullar var..hele bi üç tane gönderelim sonrasına bakarız:))
hadi hayırlısı....

Vestel bu ürünü yaparken sanırım hiç sınıflara uğramamış..zaten sınıflarda labtopları kullanarak tv ler kullanıyorduk...
bence fiyasko bir proje...öğretmen arkadaşlar koskoca tahtalara bazen sığdıramazken vestel tv den farksız küçük bir ekranla bu işi halletmeye çalışmış.
ama gerci bizim bakanlık bunu büyük bir proje diye karşımıza çıkarırsa da şaşırmam...nede olsa birileri zengin olması lazım

ahahah bu boyutla kahvede maç izlenmez be.
ulan bikaç sınıf öğretmeni alıp "hocam böyle bişi yapmayı düşünüyoruz bi fikrinizi alalım" demezsen ortaya bu çıkar. yakından bakınca gözlerine çok büyük gelmiştir. en arkadaki nasıl görecek düşünmek akıllarına gelmemiş.

md342' Alıntı:
hocam vestelin bu ürün tanıtımını izlemiştim daha önce..bilmiyorum arkadaşlar arasından izleyenlerde olmuştur..benim şahsi fikirlerimi sorarsanız; vestel bu olaya bir lcd tv gözüyle bakıyor ve sonuç HÜSRAN olur...bir çok dezavantajı var, şuan aklıma gelenlerden bazılarını sıralayayım;

-- bizler tavana sabitlediğimiz projeksiyon cihazlarının bile güvenliğini zor sağlarken düşünsenize sınıfta en az 117 ekran belki daha büyük bir lcd...hadi o ekranı sapasağlam koruyun bakalım..nasıl mı? çıkmayın tenefüse, çocuk eline aldığı birşeyleri vurmasın ekrana, zarar vermesin başında nöbet bekleyin...haa diyelim ki zarar verdiler KİM ÖDEYECEK..bu teknoloji kime ZİMMETLENECEK..sizce kime? kim sorumlu olur sizce??
-- okulumda iki tane çalışır vaziyette akıllı tahta mevcut..28derslikli 1000 mevcutlu okula yetiyorda artıyor neden?reabet yok..kullanmak isteyen yok..UZMAN öğretmenlerimize pek beğendiremedik teknolojiyi, acaba ANKARA bunun farkında mı?
-- onlar akıllı tahta istemiyorlar ki, sadece projeksiyonu bilgisayarı ses sistemi çalışsın bir çok öğretmenimiz işini rahatça görüyor..ekranın dokunmatikliği pek önemli değil yani!..
-- hadi bunları aştık, gelelim öğrenci pc lerine..her öğrenciye de pc hazırlamış vestel..arkadaşlar bunların kontrolü zimmeti güvenliği çalışırlığı..yani daha ne diyeyim..
-----belki bunları yazmak tartışmak konuşmak için erken olabilir..ama bu proje kapsamında üçer beşer laptop projeksiyon alan okullar var..hele bi üç tane gönderelim sonrasına bakarız:))
hadi hayırlısı....

Çok erken bir değerlendirme yapmışsınız. Öyle olunca da yargısız infazı yapıp işi bitirmişsiniz. Öncelikle ekranlar LCD LED ve 65 inch (165 cm) olacak.
ekranın ön kısmında 4 mm'lik temperli cam bulunacak ve ekran dokunmatik olacak. Ekrana bir bilgisayar gömülü olacak sökülüp takılabilir veya değiştirilebilir (standart pinli). Hemen tüm standart giriş çıkış portları bulunacak. Tahtanın ön kısmındaki kayar bord maker ekranın önünde kilitlenebilir özellikte olacak. sistem üzerinden öğrenci tabletlerini kapatma, internete bağlanma izni verme (wireless) ve bağlantıyı kesme özelliği bulunacak. radyasyon, toz, sıvı vb. testleri yapılıp belli standartlarda olması istenecek.
Uzun lafın kısası ben bizzat kullandım ve çok beğendim. inşallah memlekete hayırlı olur...

Yerli üretim yapan bir markayı eleştirmek istemem ama ''Vestelin geliştiriği'' tanımlamasına takıldım.
Atom işlemcili Netbook'a kocaman bir ekran bağla al sana vestelin atom işlemcili akıllı tahtası.
Vestel malesef yabancı tv üreticileri ile lcd ve led TV de yarışamıyor, satamıyor..
İhaleyi Vestel kazandığına göre akıllı tahta adı altında okullara netbook entekre edilmiş monitör gelecek.
Akıllı tahta da sergiledikleri şey painte yazı yazmak mı? Aklı buradan geliyor olsa gerek.
Zaten Windows yazılımları dokunmatikte sınıfta kalmış durumda. Windows 8'le çözeceklerini umuyoruz.

İlgili haberler:
http://www.guncelegitim.com/haber/4442- ... landi.html
http://www.guncelegitim.com/haber/4486- ... ahtas.html

Arkadaşlar bize izeltmişlerdi vesteli sınıf ortamına göre yapıyorlar, önünde kalın cam (kırılmaz) vardı... MErak etmeyin milli gururumuz olur adamlar tsk'ya insansız hava aracı üretiyor şu an..İçimizde ki enver paşaları atmalıyız artık...

ALPONLINE' Alıntı:

Yerli üretim yapan bir markayı eleştirmek istemem ama ''Vestelin geliştiriği'' tanımlamasına takıldım.
Atom işlemcili Netbook'a kocaman bir ekran bağla al sana vestelin atom işlemcili akıllı tahtası.
Vestel malesef yabancı tv üreticileri ile lcd ve led TV de yarışamıyor, satamıyor..
İhaleyi Vestel kazandığına göre akıllı tahta adı altında okullara netbook entekre edilmiş monitör gelecek.
Akıllı tahta da sergiledikleri şey painte yazı yazmak mı? Aklı buradan geliyor olsa gerek.
Zaten Windows yazılımları dokunmatikte sınıfta kalmış durumda. Windows 8'le çözeceklerini umuyoruz.

İlgili haberler:
http://www.guncelegitim.com/haber/4442- ... landi.html
http://www.guncelegitim.com/haber/4486- ... ahtas.html

Hocam adamlar tv satıyor cidden ve bende tvlerini kullanıyorum ve cidden çok memnun kaldım tabiki eksik yönleri var ama emin olun ki gözünüze çok batmaz....

Geri