Vestel Lab Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan i_ersen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

i_ersen

Aktif Üye
bu dönem geldiğim okulda vestel lab kurulu. bilgisayarları açtığımda şok yaşadım ne kadar gereksiz oyun varsa hepsi yüklü bende hepsini formatlayıp sistem kurdum. ama kendi CD'leri ile değil. tüm bilgisayarlarda şöyle bir hata var. Ağ balantısı sınırlı olarak gözüküyor. Öğretmen bilgisayarında iki bağlantı yapılmış. birisi internete bağlanıyor diğeri labdaki ağa. labdaki ağa bağlanan ağ bağlantısında yine sınırlı bağlatı var hatası veriyor. ama diğeri sıkıntısız nete bağlanıyor. müdür yardımcısına sordum daha önce nete nasıl bağlanıyordu diye. Öğretmen bilgisayarı açıkken hepsi bağlanıyormuş. amna şimdi hiçbiri bağlanmıyor. bunun nedeni ne olabilir? bir çözüm yolu var mı düzltmek için.

hocam anladığım kadarı ile kontorolü sağlamak için adsl modemden gelen kablo bilgisayara, bilgisayardan da switch e bağlanmış ve ethernet bağlantıları köprülenmiş. bunun yerine adsl modem den gelen kabloyu bilgisayar yerine direkt switch e takarsanız ve ordan dağıtımı yaparsanız sorun çözülür

Hocam sana tavsiyem labdaki bilgisayarlara el ile ip adresi vermen ve öğretmen bilgisayarındaki ethernet kartlarından birinide öğrenci bilgisayarlarına verdiğin ip ler için alt ip vererek öğretmen bilgisayarının diğerlerini görmesini sağlamak. Daha sonra ise öğretmen bilgisayarının diğer ethernet kartına ise modemle aynı alt ağı taşıyan ip vererek neti paylaştırman. Sanırım bu şekilde yaparsan sorunun kalmaz.

Yani kısaca şöyle

Öğrenci bilgisyarı 1 için ip adresi 192.168.10.50
alt ağ için ise ip adresi tüm öğrenci bilgisayarları için 192.168.10.10 olsun

Öğretmen bilgisayarında öğrenci bilgisayarlarını görmek için ip adresini 192.168.10.10 ver

öğretmen bilgisyarından internete girmek için ise modemle aynı alt ip taşıyan adresi ver. Yani modemin kurmak için girdiğin adres 192.168.1.1 ise vereceğin adres 192.168.1.250 alt ağ için ise 192.168.1.1 olacak.

Umarım kafanı çok karıştırmamışımdır. Kolay gelsin.

Geri