VESTEL LABARATURI'mda 3 PC de aynı sorun ???? İşlemci fanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan egotry
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

egotry

Site Gezgini
Arkadaşlar vestel Labaratuarımda 3 bilgisayarımdada işlemci fanları PC açılırken çalışıyor, 10 sn geçmeden duruyor. RAM,Ekran Kartı, Güç kaynağı,, hepsini değiştim yine aynı hata.. Anakarta elektrik veren küçük güç kablosunu çıkarınca tam randımanlı çalışıyo fanlar. BİŞE ANLAMADIM..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

ayn sıkıntı bendede var hocam
anladığım kadarıyla anakart yanmış.
bende elektirkler gitti geldiğinde bu hale geldi bilgisayar o yüzden yandığına yordum bende:)

Benimde aklıma geldi de.. sanırım inanmak istemededim.. Garantisi yeni bitti.. yollarsak yaparlar mı acaba

dene istersen ama zannetmiyorum yapacaklarını :) en azından ücretsiz yapmazlar :mrgreen:

dene istersen ama zannetmiyorum yapacaklarını :) en azından ücretsiz yapmazlar :mrgreen:

egotry' Alıntı:
Anakarta elektrik veren küçük güç kablosunu çıkarınca tam randımanlı çalışıyo fanlar. BİŞE ANLAMADIM..

4 pinli güç kablosunu çıkarınca mı çalışıyor?

hocam benim labaratuvarımda aynı sorun var yalnızca bir bilgisayarımda var... bazı günler bilgisayar açılıyor.bazı günler bilgisayar açınca fanlar çalışıyor 10 sn sonra duruyor... ben power sup. ile ilgili olduğunu düşünüyorum onu değiştireceğim bakalım... ama bazı günler çalışıyor ya ondan kafam karışıyor. bazen bios pilini çıkartıyorum bekliyorum çalışıyor...ama bazen hiçbir şey fayda etmiyor. Elektrik fişini takınca kasaya güç direk geliyor ondan dolayı power supply den şüpheleniyorum...Bir de ACABA kısa devre mi var anakartta? anakartın vidalarını gevşettim ama tam sökmedim.. herkesin başına geldiğine göre bence de anakart ile ilgili bir problemdir.... p.tesi haledebilirsem yazarım...

bilgisayar parçalarında herhangi bir elektrik arızası varsa garantisi olsa bile garanti kapsamı dışında değerlendiriliyor... ücretsiz yapılmaz...

söylediklerinizi okuduğum kadarıyla bu genel bir sorun... uyumsuzluk sorunu var bence... farklı bir işlemci fanı denemekte fayda var... aynı marka olmamasına özen gösteriniz...

dervisahmet' Alıntı:
egotry' Alıntı:
Anakarta elektrik veren küçük güç kablosunu çıkarınca tam randımanlı çalışıyo fanlar. BİŞE ANLAMADIM..

4 pinli güç kablosunu çıkarınca mı çalışıyor?

evet hocam aynen öyle..
umarım çözümü bulunur. bulan buraya yazarsa makbule geçer

arkadaslar power-up tan kaynaklanıyor olabılır bırde topraklama ıyı olmayabılır o nedenle kondansatorler doludur. dusuk elektrık geldıgınde olabılıyor

ben kasayı acıp fan kablosunun takıldıgı bolgeye kontrolkalemı ıle dokunup almaya calışıyorum bırde power up un kablosunu cıkarıp oraya aynı seyı yapıyorum

Geri