VESTEL MARKA BT BİLGİSAYRALARI İLE İLGİLİ SORUN

Kodla Büyü

netkurdu42

Üye
Slm arkadaşlar bt sınıfımda vestel marka bilgisayarlar var bunlara format atamıyorum kendi cd leri ile.Birde disket var raid sürücü yani.Şimdi format başlarken f6 basıp disketi takıyorum ama yine de hard disk bulunamadı diye hata veriyor yardım lütfen.Windows 7 kurdum ancak öğretnciler aşina olmadıklarından tekrar xp ye dönecm:bu hard disk bulunamadı hatas ne olabilir yardım .

bende 2008 ubak projesiyle gelen vestel bilgisayarlardan birisine kendi geri yükleme cd'si ile format atamıyorum, güvenlik kartını söktüm yine atamıyorum forumda verilen bios ayarlarıda bu bilgisayarların biosunda yok ne hikmetse advenced dan legacy diye bi bölüm varmış benim bilgisayarlarda yok... Lütfen yardım... :cry: :cry: :cry:

kardeş aynı sorun bende sadece 2 makinede oluyo. ne hikmetse bir türlü çözemedim. diğer makinalarda bi sorun yok. güvenlik kartlarını sökünce şahane çalışıyolar. o iki makinanın hdd sini söküp başka kasaya takıyorum. orada görüyo (ama nedenini hala bilmiyorum). yüklemeyi yapıp tekrar kendi kasasına takıyorum.

kardeş aynı sorun bende sadece 2 makinede oluyo. ne hikmetse bir türlü çözemedim. diğer makinalarda bi sorun yok. güvenlik kartlarını sökünce şahane çalışıyolar. o iki makinanın hdd sini söküp başka kasaya takıyorum. orada görüyo (ama nedenini hala bilmiyorum). yüklemeyi yapıp tekrar kendi kasasına takıyorum.
hocam bu vestel makineli BT sınıfında her an herşey olabilir. ben şimdiye kadar başıma gelenler için hiçbir mantıklı açıklama bulamadım. herşey rastlantısal olarak çözülüyor :)

netkurdu42' Alıntı:
Slm arkadaşlar bt sınıfımda vestel marka bilgisayarlar var bunlara format atamıyorum kendi cd leri ile.Birde disket var raid sürücü yani.Şimdi format başlarken f6 basıp disketi takıyorum ama yine de hard disk bulunamadı diye hata veriyor yardım lütfen.Windows 7 kurdum ancak öğretnciler aşina olmadıklarından tekrar xp ye dönecm:bu hard disk bulunamadı hatas ne olabilir yardım .

Hocam orbim firmasının gönderdiği bilgisayarların hepsinde bu raid sorunu var....size tavsiyem kurulu olan bir tanede norton ghost 2003 kurun sonra onu bootable dvd ile ghostlayın,ve diğer hepsine bu şekilde kurun...
2003 ü öneriorum çünkü başka sürümleri bootable dvd yapmıyor

birde ghostla yüklemeden önce güvenlik kartnı kaldırıp kople HD ye format atıp silin yoksa ghost hata veriyor bilginize :tr: :tr: :tr:

hocam bu vestel makineli BT sınıfında her an herşey olabilir. ben şimdiye kadar başıma gelenler için hiçbir mantıklı açıklama bulamadım. herşey rastlantısal olarak çözülüyor :)
:+1: :D

Hocam öncelikle bilgisayar açılışta " Home " tuşuna bas gelen menüden " Kartı sistemden kaldır " de sonra bilgisayar kapanacaktır. Kapanınca kasayı aç "Güvenlik kartını yerinden sök" sonra yeniden başlat cd yi tak çek formatı. Kolay gelsin 8)

teşekkürler denyeceğim ama tayinim başka yere çıktı artık yeni gelem öğretmene allah sbaır versin tab i gittiğim yerdede bana saözleşmeden kadroya geçtim bu arada

Geri