VESTEL Monitör Adaptörü

Kodla Büyü

bahhele

Süper Üye
Süper Üye
şimdi bu adaptörlerin amperleri var malum..elektirik işinden anlamıyorum.üzerinde 12 V 5 A yazan lcd ye 12 V 4A lik taksak nolur? yada amperi fazla olan fakat voltu 12 v olan taksam nolur? monitöre zarar veriyormu bu amper olayı?

Adaptör voltajı 12V olmalı, ampere gelince düşük amperli takarsanız adaptörünüz aşırı ısınır. Yanma ihtimali var. Yüksek amperli takarsanız sıkıntı yok, gayet güzel çalışır.

ben tam tersini düşünmüştüm.yüksek amper yakabilir diye:) amperin maksadı ne oluo burda hocam?

unknownrealmman' Alıntı:
Adaptör voltajı 12V olmalı, ampere gelince düşük amperli takarsanız adaptörünüz aşırı ısınır. Yanma ihtimali var. Yüksek amperli takarsanız sıkıntı yok, gayet güzel çalışır.
hocam güzel açıklamış.. amper yüksekliği ne anlama gelir onu da ben izah etmeye çalışayım.. güç; akım ile gerilimin çarpımıdır.. örneğin 12 Volt 1 Amper'lik bir adaptör 12x1=12 Watt güce sahipken, 12 Volt 2 Amperlik bir adaptör 12x2=24 Watt güce sahiptir.. Gücü düşük olan adaptör hocamın da dediği gibi zorlanır ve ısınır.. Gücü yüksek olan adaptör ise rahat rahat cihazınızı çalıştırır..

gerilimin sabit olduğu durumlarda akım yükseldikçe güç de artar.. bir başka deyişle akımla güç doğru orantılıdır..

çoooooook saolun hocalarım.cehaletimi giderdiğiniz için.araştırmaya bile fırsatım yok inanın.en kolayı sormak sonra okumak.evet bencilce ama zaman yok ne yapayım.bt öğretmenlerini bu hale getirenleri Allaha havale ediyorum.

Geri