vestel prmega harici ekran kartı

Kodla Büyü

aakcakaza

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaslar gül gibi çalışan ana makinama goruntu gelmez olmustu. Harici ekran kartını söktüm onboard vga ile çalıyordu ama bana harici vga lazım olduğu için (soktugumun bozuk oldugunu dusunerek) yeni pci e kart aldım. Ama Makina hala harici kartla çalışmıyor ama onboard ekran kartıyla çalışıyor. Denediklerim;

1- BİOS ayarımın doğru oldugunu dusunuyorum,
2- ramleri kontrol ettim sorun yok.
3-bios pilini değiştirdim

var mı önerisi olan?

yeni aldığın akrtı aynı slotamı takıyorsun nhocam , belki slot da problem vardır.

dervisahmet' Alıntı:
yeni aldığın akrtı aynı slotamı takıyorsun nhocam , belki slot da problem vardır.

Hocam bende öyle dusundum ama yeni aldıgım kartı öğrenci pclere (anakartlar aynı) takıyorum onlarda da çalışmıyor, fakat başka makinaya takıyorum ekran kartı çalışıyor, sağlam.

çok nadir de olsa bazı kartlar bazı boardlarda çalışmayabiliyor.özellikle yeni yongalı olanlar yada pcie 2.0 uyumlu olanlarda sorun çıkabilir.anakartınızın çok yeni olmadığını varsayarak tercihen daha eski yongalı başka bir ekran kartı denemenizi öneririm.

sinaaat' Alıntı:
çok nadir de olsa bazı kartlar bazı boardlarda çalışmayabiliyor.özellikle yeni yongalı olanlar yada pcie 2.0 uyumlu olanlarda sorun çıkabilir.anakartınızın çok yeni olmadığını varsayarak tercihen daha eski yongalı başka bir ekran kartı denemenizi öneririm.

tek ihtimal bu kalıyor galiba hocam zaten ama daha eski bir boardla aldıgım kartı deniyorum onunla çalışıyor, ne kadar ilginç.

.Yukarda yazdıklarım bios ayarlarında bir sıkıntı yoksa geçerli.
Bios ayarlarında first vga aygıtı olarak pcie seçili olması yada auto olması gerekli. Varsayılan ayarlamalarda bir pcie kart takıldığı zaman direk karttan açılacak şekilde bir uygulama vardır ama siz genede bu bölümü kontrol edin.Aynı zamanda ekran kartını taktığınızda onboard çııkışta görüntü olmaması lazım bunuda kontrol edin.Eğer görüntü varsa bios ayarlarını tekrar gözden geçirin.

sinaaat' Alıntı:
.Yukarda yazdıklarım bios ayarlarında bir sıkıntı yoksa geçerli.
Bios ayarlarında first vga aygıtı olarak pcie seçili olması yada auto olması gerekli. Varsayılan ayarlamalarda bir pcie kart takıldığı zaman direk karttan açılacak şekilde bir uygulama vardır ama siz genede bu bölümü kontrol edin.Aynı zamanda ekran kartını taktığınızda onboard çııkışta görüntü olmaması lazım bunuda kontrol edin.Eğer görüntü varsa bios ayarlarını tekrar gözden geçirin.

Hocam kartı taktıgımda görüntü olmuyor aynen dediğiniz gibi. Bios ayarlarımda bir sorun olmaması lazım, keza defalarca kontrol ettim.

Geri