Vestel Promega Bilgisayar Sorunu?

Kodla Büyü

sedatcan63

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar benim bts sınıfım vestel promega bilgisayarlardan oluşuyor. Bilgisayarlarımdan bir tanesi sabah şalterleri açınca kendiliginden açılıyor ve bu açılışta bilgisayar sorunsuz çalışıyor ancak bilgisayarı başlattan kapattıktan sonra bir daha ki açılışta kasa çalışıyor, fanlar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. bazen belli bir süre sonra kasa çalışırken kendiliğinden görüntü ekrana geliyor ama çoğu zaman dersin sonuna kadar görüntü gelmiyor dolayısıyla öğrenciler bilgisayarı kullanamıyor. bu konuda bilgisi veya çözüm önerisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Her ne kadar Vestel bilgisayarların uyduruk bilgisayarlar olmasından kaynaklandığını söylemek istesem de belki şunları deneyebilirsiniz; bilgisayarların bağlı bulunduğu elektrik prizi ve hattında problem olabilir, yerini değiştirerek deneyebilirsiniz. BIOS'ta Power Management bölümünde elektrik kesildiğinde ne yapmasını istediğinize dair bir ayar olabilir (elektrik kesilip, geldiğinde bilgisayarı aç gibi) onu kontrol edin. Bir dahaki açılışta kasanın power kablosunu çıkarıp, taktıktan sonra bilgisayarı açın.

O bilgisayarların monitörleride emanet bişey olduğu için monitörün açma kapama düğmesi kendiliğinden off olma olasılığı yüksek.Bi kaç bilgisayarımda aynı sorunu yaşıyorum.Benim sorunum bu.Düğmeler içine göçmüş zaten.arada bir hepten gidiyor :)

Monitörü kasaya bağlayan kablodada sorun olabilir.yada monitörle priz arasındaki kablodada sorun olabilir.Gerçi tek tek denemişsiinizdir ama bunlar çözüm değilse başka bi monitörü tüm gün açık tutarak denemek en garantisi.en azından uğraşmaz başka bi monitör kullanırsınız

Bios'ta elektirik gidip gelmesinden sonra bilgisayarın nasıl davranacağını belirleyen güç seçenekleri vardır. Bios'tan bios'a İngilizce ifade değişebilir. İster bilgisayarı açılmaya, ister kapalı kalmaya ayarlayabilirsiniz. Mesela server bir bilgisayar elektirik gidip geldikten sonra açılmalıdır. Ama evinizdeki pc açılmamalıdır; siz evde yokken elektirik gidip gelirse açık kalır. Bu bahsettiğiniz bilgisayarın bios'undan bu ayar değiştirilmiş olabilir.

Görüntünün gelip gitmesi konusunda bir tahmin yürütemedim. :)

Öncelikle cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Sitelerde hocam bende bios ile biraz uğraştım dediğin seçeneği değiştirdim bilgisayar artık kendiliğinden açılmıyor ama görüntü hala ekrana gelmiyordu. (Bu arada monitör çalışıyor Hatice hocam denedim. Bildiğim bütün yolları denedim ama olmadı.) Acronis ile boot etmeye çalıştım olmadı ama şu anda en azından acronis arayüz görüntüsü ekrana geliyor. yanımda xp cd si yoktu yoksa format atacaktım. Büyük ihtimalle format attıktan sonra düzelir en azından öyle umuyorum :roll:
Artık pazartesi ilk işim format olacak inşallah düzelir. Formatın sonucunda düzelip düzelmediğini burda sizlerle paylaşırım belki aynı dertten muzdarip olan arkadaşların işine yarar. tekrar teşekkürler.

hocam ben elektronik öğretmenliği kökenliyim. ve benzer sorun 2 sene önce benimde başıma geldi.
sorun %99 ihtimalle monitörde.
yanlış hatırlamazsam monitörün içinde ısıyı kontrol eden elemanlar vardı. (PTC) bunlar biryerin ısısını ölçüp belli sıcaklıkta ekranın açılmasını sağlıyorlardı
(not: bilgisayar öğretmeni olduktan sonra çoğu bildiğimi unuttuğumdan saçmalıyor olabilirim :) )
bu yüzden ilk etapta odanın sıcaklığı soğuk olduğundan öğrenciler varken dahada ısındığından daha sonra ekran açılıyor. ben net olarak problemin monitörün neresinden kaynaklandığını anlamasamda tamirciye götürdüğümde 15 liraya tamir etmişlerdi.
yani kasayla fazla uğraşmatın bence.
1dk boşuna yazdım bunca şeyi. başka bir monitör takıp deniyormusunuz :D

Geri