Vestel Promega Mavi ekran hatası çözümü

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Vestel Promega MSI 661FM3-V (MS-7103) modelli ana kartı tam bir baş belasıymış.

Neden mi?
Full SATA entegreli XP+SP3 ile format atmak istedim tüm denemelerim başarısız oldu.
CD ve USB ile format işlemi ayrı ayrı defalarca denedim sonuç vermedi.
Kendi SATA sürücülerini Diskete attım format atmak istedim XP yüklenirken F6 basıp Disketten okuyor sözde yükleniyor disk bölümleri geliyor biçimlendiriyorsun dosyalar ön yükleme aşamasında sisraid.sys, property.dll, SISRaid.INF gibi dosyalar yüklenemiyor şeklinde hata veriyor. "Bu dosyaların CD sürücünde emin olduktan sonra tekrar deneyin" diyor.
Kendi SATA sürücülerini nLite ile CD entegre ettim gene bana mısın demedi.
Hasari hocam BİOStan SATA özelliğini kapatmak aklına gelmedi dediğinizi duyar gibiyim evet BİOS'u allak bullak ettim böyle bir ayar yok S-erial ATA diye bir menüsü var bunu kapatınca HDD hiç görmüyor.
Peki kendi Recover CD sini denemedin mi? Onuda denedim sonuç başarısız.

Çözüm olarak ya IDE harddisk takıp formatlamak lazım yada aynı sistem özelliklerine sahip sağlam kurulu bir bilgisayar lazım. En sonunda çalışan bir sisteme Acronis True İmage 2014 kurdum o bilgisayarın yedeğini aldım ardından Flash Diskimi aynı bilgisayarda Acronis ile bootlu hale getirdim daha sonra buradaki yedeği "Local_disk_(C).tib" gene aynı flash içerisine attım. Ardından flashı, kurulum hatası veren bilgisayara taktım ve buradan Flashı boot ettim.
Boot ettikten sonra Acronis açılıyor geri yükleme menüsünden yedeğin yolunu F:/Local_disk_(C).tib (Flasha kopyalamış olduğum yedek) yolunu gösterdim bir kaç dakika sonra yepyeni ve sorunsuz çalışan bir işletim sistemim oldu.
:)
Öğrencilerin bilgisayarlarının hepsi XP bu sebeple Win7 hiç denemedim. XP kurmak istiyordum. Kurmak istesem de Onboard ekran kartı ve 512 MB ram ile verim alamazdım.

Şimdiye kadar format atarken hiç bu kadar uğraşmamıştım. Burada paylaşmamın nedeni okuduğum yorumlardan sizlerinde bu sorunla karşılaşmış olmanız.
Çözüm ya IDE harddisk yada diğer bilgisayardan aldığınız yedek. Eğer bu yedeğiniz yoksa buyurun sizinle onuda paylaşıyorum.

Vestel Progmega MSI 661FM3-V (MS-7103) modelli anakartın Acronis True İmage yedeğidir.
İndir(Yedeğin boyutu yaklaşık 2 GB):
https://yadi.sk/d/eHWZ-JllbVu4h

Dipnot:Serverdan yedek paylaşımını kapattım talep halinde erişime açacağım.
NOT:Güvenlik kartı sorunlara sebep olduğundan çıkarmıştım.Bu image bire bir cihazın yedeği olduğundan sürücüleri fulldur.

Hasari hocam "Full SATA entegreli XP+SP3" ünüzün kaynağı neresidir bilmiyorum.
Hazır indirdiyseniz beta sürüm sata sürücüleri ekli paketler olabiliyor bunlarda sorun olabiliyor.
Stabil sata peketi kullanılmış bir cd de sorun çıkacağını sanmam.
Tabii cd yi hazırlayan kişi modifiye işini biraz abatrınca da sorun olabiliyor.
Msdn xp sp3 üzerine Driver packs base ile kendiniz sata sürücülerini entegre ederseniz sorun yaşamazsınız.
Tabii entegre işlemini, ayarlarını doğru yapmanız da çok önemli.
Nlite de tek pc sata driverleri için sorun olmaması lazım.

Eğer pclerin ram'i 1 gb yaptıysanız ya da yapacak olursanız win8 lite versiyon güzel çalışıyor.

kalelibilişim' Alıntı:
Hasari hocam "Full SATA entegreli XP+SP3" ünüzün kaynağı neresidir bilmiyorum.
Hazır indirdiyseniz beta sürüm sata sürücüleri ekli paketler olabiliyor bunlarda sorun olabiliyor.
Stabil sata peketi kullanılmış bir cd de sorun çıkacağını sanmam.
Tabii cd yi hazırlayan kişi modifiye işini biraz abatrınca da sorun olabiliyor.
Msdn xp sp3 üzerine Driver packs base ile kendiniz sata sürücülerini entegre ederseniz sorun yaşamazsınız.
Tabii entegre işlemini, ayarlarını doğru yapmanız da çok önemli.
Nlite full sata da sorun verebiliyor. Tek pc sata driverleri için sorun olmaması lazım.
Aynı CD ile sayısız bilgisayarı dorunsuz formatlamıştım ama genede haklılık payınız yok değil. :)

the_korsan' Alıntı:
Eğer pclerin ram'i 1 gb yaptıysanız ya da yapacak olursanız win8 lite versiyon güzel çalışıyor.
O iş şimdilik zor dostum bu sene BT sınıfına çok masraf ettim. Sonraki senelerde belki artırırm ama şimdilik bilgisayar sayısını artırmaya çalışıyorum. :)

btogretmeni34' Alıntı:
Sadece işletim sistemimim yoksa office vb. gibi gerekli programlarda yüklü mü?
Full yedek değil ama temiz bir sistem ile üzerine yüklü temel araçlarla birlikte.
Office 2003, Winrar, Avira Anti-Virüs, USB Disk Security ve tüm sürücüler. :)

kalelibilişim' Alıntı:
Sanırım anakart bu.
http://tr.msi.com/product/mb/661FM3-V.html

Vestelin destek sayfasında bu anakart hangisi acaba? Alttaki yolla bulunan mı? Elimde anakart olmadığı için seri numaraya göre arama yapamıyorum.
ANAKART --> MSI --> M/B SIS661FX UATX 6CH LAN MS-7103 MSI
http://driver.vestel.com/AllDrivers.aspx

Elime bu anakarttan geçerse özel olarak incelemek istiyorum.
Evet anakart o vestel sayfasında da en altta. Bu da sistem özelliklerinin ekran görüntüsü.

Ekli dosyalar

• ekran.jpg
    ekran.jpg
    204.9 KB · Görüntüleme: 1,247
Sistem özelliği olarak aygıt yöneticisinden IDE ATA /ATAPI denetleyicilerinin ne olduğunu tam olarak bilirsek sataf6 sürücüsünü net olarak tesbit edebiliriz.
Zahmet olazsa aygıt yöneticisinden IDE ATA /ATAPI denetleyicileri açık olarak bir ekran alıntısı ekleyebilirmisiniz.

Exper lab pclerde satayı kapatmak için :
Bios’ta “Advanced --> Peripheral Configuration --> Ata Controller Config” kısmındaki değerler aşağıdaki gibi olacak şekilde değiştirilir
S-ATA Mode = Compatible
P-ATA Maps To = Secondary
• Bios’ta yapılan değişiklikler, “Exit --> Save Changes&Exit ” kısmına basılarak kaydedilir.

Vestel promegaların bioslarını bilmiyorum. Experlerinki gibi olabilir mi? Experler için klavuz dosyasını da ekleyeyim inceleyebilirsiniz.

Ayrıca bu tip bilgisayarlara imzamdaki yöntemle hazırlanan bir Evrensel PC imajı da yüklenebilir. İlgili yöntemde sata sürücüleri de otomatik olarak kurulur.

Ekli dosyalar

kalelibilişim' Alıntı:
Sistem özelliği olarak aygıt yöneticisinden IDE ATA /ATAPI denetleyicilerinin ne olduğunu tam olarak bilirsek sataf6 sürücüsünü net olarak tesbit edebiliriz.
Zahmet olazsa aygıt yöneticisinden IDE ATA /ATAPI denetleyicileri açık olarak bir ekran alıntısı ekleyebilirmisiniz.
Faydası olacaksa onunda ekran görüntüsü.

Ekli dosyalar

• ekran2.jpg
    ekran2.jpg
    190.4 KB · Görüntüleme: 1,221
MSI sunucularından indirilen sata dosyasının içinde srv2003, win2000, winxp, WS03XP64 olmak üzere dört adet klasör var.
nlite ile entegre işleminde de görülüyor. Yalnızca winxp için sata sürücülerini eklediğinizde olmuyor mu?
Tümünü eklerseniz farklı işletim sistemlerine ait dosyalar olduklarından sorun verebilir. Farkında olmadan tüm sürücüleri eklemiş olabilirmisiniz.

kalelibilişim' Alıntı:
MSI sunucularından indirilen sata dosyasının içinde srv2003, win2000, winxp, WS03XP64 olmak üzere dört adet klasör var.
nlite ile entegre işleminde de görülüyor. Yalnızca winxp için sata sürücülerini eklediğinizde olmuyor mu?
Tümünü eklerseniz farklı işletim sistemlerine ait dosyalar olduklarından sorun verebilir. Farkında olmadan tüm sürücüleri eklemiş olabilirmisiniz.
Yok hocam o kadar acemi değilim. :)

Geri