vestelin garanti harici işlemler ve fiyat listesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilisim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilisim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar,
bi kaç gündür servisi arıyordum, arızalı olan tahtalar vardı. dün gelmişler nihayet( ben de okulda değildim aksilik gibi). giderken okula bi bülten vermişler. tahtalardaki sorunlardan garanti harici işlemlerin neler olduğu ve bunlardan alınacak malzeme ve işçilik ücretleri diye. listeyi inceledim, nerdeyse tüm sorunlarda-arızalarda ücret talebi var. işçilik ücreti 20-30-40 tl zaten. sizden de isteniyor mu ücret?

geçen bizim öğrenciler üst kilidi kırmışlar, servis bundan 30 tl kilit parası istedi. Yani kullanıcı hatalı, darbeyle oluşan bir sorunda garantiye girmiyor doğal olarak. Bir tahtamızında harddiski yanmış, ondan ücret istemediler tabi.

hocam bildiğim kadarıyla ve bizlere söylenene göre usb girişleri ve tahtaların stop özellikleri hariç 5 yıl garantiliydi neyin ücretini alıyorlar?

hocam bülteni tarıyorum, bitince yükleyecem. dediğiniz gibi kilit kırıldı 5tl verilir, kullanım hatası garantiye girmez. ama her işlem için işçilik en az 20 tl yazıyor. servisle ne iş yaparsanız yapın para isteyecekler sanırım...

isteyemez hocam bildiğim kadarıyla. yapılan anlaşmaya göre.Ankara da bize böyle dediler siz dokunmayın servisi çağırın 5 yıl garantisi var usb girişleri ve stop özelliği hariç.ama siz bariz bir kullanıcı hatası yaptıysanız tabiki oda garantide değildir ama dokunmatik bozuldu yada donanım arıza veriyor çağırın servisi yapsın işini

acaba vestel bu ücretlendirmeyi neye dayanarak yapıyor? garantinin neyi kapsayıp neyi kapsamadığına dair sözleşme , şartname elinde olan var mı?

Bence normal bi durum sen kır parçala ıslat çiz garantiye girsin. Ben olsam bende yapmam bu tür sorunları.

iyi oldu bu. ne dahil ne dahil değil bilelim. Teşekkürler yükleyen arkadaşımıza. :alkis:

İmajı geri yüklemek serbest mi peki?

Et üzerinde hangi prgramla imaj almışlar?

ne garantili ben anlamadım?
usb girişi için bizden 950 tl talep ettiler. komple en baba anakartı ben dışardan alsam en fazla 500 dür. vestel naturlich diyorum.

Bunların söyledikleriin dışında bir arıza olabilir mi ki?
Her şeyi garanti dışına çıkarmışlar...

Bence bu proje bu garanti şartlarında çöpe gider, buraya yazıyorum. Tamam Vestel haklı olabilir kullanıcı hatası ama okullar sürekli bu masrafları karşılayamaz, özellikler ileri dönemde ilkokul-ortaokul hiç karşılayamaz. Bakanlık bu şartları biraz ağırlaştırmalı idi.

bizden usbsi kırıldı diye 950tl istediler bu listeyi gönderen arkadaştan allah razı olsun. anladığım kadarıyla komple pc modülü 500 küsür liraymış.

Tahtaları teslim alırken tam garanti veriyorlardı, kırılsada çatlasada patlasada 5 yıl boyunca tam garanti her türlü sorunu halledeceğiz diyorlardı. (Hatta çok net hatırlıyorum tahtanın sağlamlığının reklamını yapmak için gelen görevli 1-2 yumruk atmıştı tahtaya) Daha 6 dolmadan su koyuverdiler, daha altyapı yapılmamışken artık çoğu şeye kullanıcı hatası deyip para istiyorlar.

Şu güç kablolarını da yapamamışlar doğru düzgün çocuklar sürekli çıkartıyorlar, takmak içinde tahtanın sökülmesi lazım ama artık para istiyorlar bunun... Anlaşılan bizim vergiler yine çöpe gidiyor...

Olacağı söyleyeyim okullardan para çıkmayacak dolayısı ile bozulan tahta bizler müdahele ettiğimiz kadarıyla edicez olmaz ise tahta kilitli kalacak...

Geri