vestelPromega ekran kartı ati? nvidia?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bogrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar,
ben vestel promega öğretmen bilgisayarının ekran kartını bir türlü kuramıyorum.
markası modeli ne tam anlayamıyorum da.. :(
marka/model öğrenmek için 2 yol denedim, beceremedim:
1) everest gibi donanım bilgilendirme yazılımı çalıştırıp rapor almaya çalıştım. normal bilgisayarlarda "Görüntü Birimi: " başlığı altında markasını-modelini öğrenebiliyorum ama okuldaki vestel öğretmen bilgisayarının donanım raporunda "Görüntü Birimi: " diye bir başlık yok bile.. şöyle başlık var:
Kod:
Unknown:  
   Video Denetleyicisi (VGA Uyumlu)
2) kasayı açtım baktım. (diğer arkadaşlar vestel promega öğretmen bilgisayarının ekran kartının çoğunlukla nvidia olduğundan bahsediyor-eğer sonradan biri değiştirmediyse burdakini benimki farklı) ekran kartı entegredelerinde "ati" ile başlayan uzuunca numara var. modelini anlamak istiyorum ama anlamak ne mümkün, seri numarası galiba bu.
forumda arkadaşların önerdiği o ekran kartlarını(hem nvidia hem ati olanını) kurdum bir türlü kabul etmedi ya da kabul eder gibi oldu-yeniden başlat dedi- sonuç yine aynı; tanımadı..
güvenlik kartı sıkıntı çıkarıyor mu deseniz, şu an pasif durumda-koruma yok(diğer değişiklikleri kaydettiğinden biliyorum)
napsam ben?.. ha akran kartı driver ını kurmasam olmaz mı? herşey normal çalışıyor ama bi yerde eksikliği ortaya çıkar diye - ya da kurmak takıntı oldu(2de 1 uyarı veriyo ya)
işte böyle durum..(bu arada şimdiye kadar birçok bts sıkıntısını siz değerli bilgisayabilişimcilerle atlattım, çok teşekkür ederim.siz de olmasanız napardım bilmiyorum.. :roll:)

sonunda problemi hallettim ve sizle paylaşayım istedim:
everest yazılımındaki bilgilerde:
[ Unknown / Video Denetleyicisi (VGA Uyumlu) ]
Donanım Kimliği PCI\VEN_1002&DEV_954F&SUBSYS_0E13174B&REV_00
gibi bir bilgi vardı. PCI\VEN_1002&DEV_954F&SUBSYS_0E13174B&REV_00 gibi bir donanım ID'si ile arayıp driverını indirdim.(ati'miş marka). demekki bu donanım kimliği denen şey, mac adresi gibi benzersiz ve sadece o marka-modeli ifade eden bir numaraymış. yani illa ki driver indirirken marka-model ismi bilmek gerekmiyormuş. bi şey daha öğrenmiş oldum. bilmeyenler varsa da bu forum aracılığla öğrenirse ne mutlu bana.. :)
demek ki insanın başına sorunlar geldikçe yeni şeyler öğreniyor. yıllar ilerledikçe hamdım, pişiyorum.. :)

üstünden 1 yıl geçmiş ama... hocam verdiğiniz bilgiler çok güzel, yalnız ben yine de bulamadım yaa, bulup da indiremedim maalesef...

Donanım kimlikleri:
PCI\VEN_8086&DEV_2582&SUBSYS_42578086&REV_04
PCI\VEN_8086&DEV_2582&SUBSYS_42578086
PCI\VEN_8086&DEV_2582&CC_030000
PCI\VEN_8086&DEV_2582&CC_0300

yadımcı olabilir misiniz acaba?

Geri