VGA ÇOKLAYICI SORUNU

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
VGA Çoklayıcı aldım.Aynı anda monitör ve projeksiyona görüntüyü aktaramadım.Bununla ilgili ayar yapmak gerekiyorsa nasıl biir ayar yapabilirim.

nasıl bir şey aldınız bilmiyorum ama ayarlanacak bir şeyi yok hocam onun. aşağıdaki resimdeki gibi bir çoklayıcı kullanıyoruz biz de, bir problem yaşamadık. tek uç bilgisayara, ikili uç monitör ve projeksiyona..

vga%20y%20kablo-500x500.jpg

loperselim' Alıntı:
nasıl bir şey aldınız bilmiyorum ama ayarlanacak bir şeyi yok hocam onun. aşağıdaki resimdeki gibi bir çoklayıcı kullanıyoruz biz de, bir problem yaşamadık. tek uç bilgisayara, ikili uç monitör ve projeksiyona..

vga%20y%20kablo-500x500.jpg
Aynı üründen aldım.Daha önce bir kaç sınıfa aldığımızda problam çıkmadı.Ancak yeni 2 tane daha aldım.Monitör ve projeksiyon takılı olduğu zaman monitörde görüntü yok.Projeksiyon kablosu çıkartıldığında monitöre görüntü geliyor.

Ekran kartı ayarlarından kaynaklanıyor gibi görünüyor sorununuz,aynı anda hem projeksiyon cihazına hemde monitöre aktarmayı yani clonlamayı seçmelisiniz...

üstteki resimdeki çoklayıcının aynısından 2 sınıfa aldık ikisinde de arkadaşın bahsettiği aynı sorun çıkardı.

hocam bende kullanıyom. LG lcd de sorun çıkardı görüntüyü bir türlü aktarmadı. Benq ye taktım sorun yok çalışıyor. Bendeki gibi monütörle alakalı bir sorununuz olabilir.

ekran kartı ayarlarından clone seçmen lazım
ekran kartınız atimi nviidiamı
sgörev çubuğunda sağ altta ati yada nvidia simgesini bulun displayden clone seçin...

Bizde resmini gönderdiğiniz üründen 10 un üzerinde var. Hocam o sorun ekran kartından kaynaklanıyor. Herhangi bir ayarı yok. Şöyle ki, ekran kartınızdan çıkan görüntü sinyalleri tek bir kablodan geçip hedefe ulaşacak güçtedir. Siz bu akımı 2 ye böler ve iki hedefe dağıtmaya çalışırsanız ya hiç sonuç alamazsınız, ya da görüntünüz olması gereken netlik ve parlaklıkta olmaz. Tabi burada hedefin gelen sinyali işleme kapasitesi de önemlidir. Elektronik bilgisi yüksek arkadaşlar daha net bilgi verebilirler sanırım.
Sonuç olarak, aynı kabloyu farklı monitör, projeksiyon veya farklı bilgisayar ile denerseniz farklı sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. Benim acizane tavsiyem ise şu resimdeki ürün. Bu 8 çıkışlı ama bunların iki çıkışlılarını piyasada bulabilirsiniz kolaylıkla. Biraz fiyat farkı var ama sorun yaşamazsınız.
vga_8splitter-2.jpg

hocam bu kablo ile ilgili bir ayara gerek yok en az 20 tane alıp takmısımdır hepsindede sorunsuz calıstı ayara gerek yok yani

Geri