vga çoklayıcı

Kodla Büyü

theghost83

Süper Üye
Süper Üye
arkadaslar vestel pormega bilg. vaga coklayıcı aldım projeksiyon ve monitoru aynı anda kullanmak için.
fakat ikisndede goruntu alamadım. 4 vga normal giriş. erkekuclu kablo ile birde dişi uclu kablo girişi var.

bilgisayardan vga coklayıcıya girişi nasıl yapıcam. yani vga dişi uclu kablo ilemi. ben bilgisayardan vga coklayıcıya ordanda projeksiyon ve monitore aynı tip iki ucu erkek vga kabloyusla bagladım calısmadı dgl olarak. sorun şu ki bir ucu erkek bir ucu dişi vga kablosu bulamıyorum.

çözüm önerisi olan... böyle bir kablo varmı???

theghost83' Alıntı:
şu ki bir ucu erkek bir ucu dişi vga kablosu bulamıyorum.
çözüm önerisi olan... böyle bir kablo varmı???

Bilgasayarınızın vga çıkışından çoklayıcıya; çoklayıcıdan monitörler,projeksiyon vs. dağılıyor. Bazı marka çoklayıcılarda dediğiniz gibi çıkışlar birbirini tutmuyor.
İki seçeneğiniz var.Yeni bir kablo yaptırmak ya da 5 lira civarı dönüştürücü almak. Dönüştürücü daha ucuza geliyor.Kolay gelsin.

dvi_erkek_vga_disi_cevirici_adaptor_1.jpg

1 giriş 4 çıkışınız var. ya arkadaşın dediği gibi dönüştürücü kullanacaksınız ya da tüm pc marketlerde 1,5-2 m. lik uygun kablolardan bulabilirsinzi.
Bende sizin tarif ettiğiniz şekilde çoklayıcı kullanıyorum uzun zamandır.

resimdeki vga dişi tamamda dvi bilgisayarda girişi yok.
dvia yerinede erkek vga lazım. kablo yaptırmada bulundugum yerde zor ya..almasam daha imiş vga coklayıcı:(

theghost83' Alıntı:
dvia yerinede erkek vga lazım. kablo yaptırmada bulundugum yerde zor ya..almasam daha imiş vga coklayıcı:(
hepsiburada.com'da vardı diye hatırlıyorum. oradan sipariş verebilirsiniz.

arkadaşım bir bilgisayarcı varsa yakında oradan iki tane dönüştürücü al. kablolarının ucuna katıver dönüştürücüleri. benim lab'da da benzer durumda. kablolarımın her iki ucu da dişiydi erkek gerekiyordu, dönüştürücü kullandım. problem de olmadı

Hocam vga çoklayıcı ortalama 50 tl kadar. İlk porta kasadan gelen kabloyu diğer portlara monitör ve projeksiyonu bağlıyorsun görüntü güzel. Ben okuluma 25 adet sınıflara alacaktık biraz pahalı geldi onun yerine bir elektronikcide bir kablo buldum 15 tl ye. gayet güzel verim aldım. bir ucunu kasaya diğer ucu ikiye ayrılıyor birini kasaya bağladım diğerini projeksiyona. bu arasa projeksiyondan gelen erkekdi uyuşmuyordu bunuda 2 tl dönüştürücüler var onunla hallettim gayat güzeldi
ayrıca unutmayalım bil paylaştıkçaa artar ve paylaştıkça değerlidir

hocam senin işini görecek en iyi çözüm aşağıdadır bunların birde sarı uçluları var altınkaplam diyorlar daha iyi oluyor görüntü kaybı olmuyor. dişi erkek uyuşmazlığını projeksiyonun yanında gelen vga kablosu ile giderirsin olmadı o kablonun uyuşanını bulabilirsin ben sınıfımda sarı uçlulardan aldım gçen yıl 20tl idi kullanıyorum tavsiye ederim kolay gelsin.
http://urun.gittigidiyor.com/VGA-COKLAY ... ZZ20450256

alideniz2000' Alıntı:
o senin diploman geçmiyor işte.

alideniz hocam bize verilen diploma bilgisayar teknik servis elemanı diploması değil zaten. Üzerinde Öğretmen yazıyor diplomamızın. Sıradan teknik-meslek lise öğrencileri bile bilebilir, çünkü onlar piyasada ara eleman olarak nitelendirilen teknik servis çalışanı olmak için lisede okuyorlar.

Gereksiz gerginliklere sataşmaların lüzumu yok. Birbirimizi kırmayalım.

theghost83' Alıntı:
Arkadaşım parça buna benziyor.Bir tarafı dişi diğer tarafı erkek vgadır. Elektronik parça satan dükkanlarda bile mevcut.
HD-Vga-15-Pin-E-E-Cevirici_LiV.jpg

Geri