vga çoklayıcı

Kodla Büyü

salih225

Seçkin Üye
Seçkin Üye
pc'yi hem monitöre hem de projeksiyona bağlamak için vga çoklayıcı almak istiyoruz tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı veya farklı bir düşüncesi olan?

İş görüyor hocam. Fyat olarak da çok makul.
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektro ... nformation

VGA-Coklayici-VGA-Spiltter-Y-Kablo__55327204_0.jpg

@miraz hocam önermiş. Kablo çok daha kullanışlı oluyor görüntü çoklayıcı spliter çok bulanık gösterir.

gittigidiyordan aldım, 5 lira falandı heralde, gayet güzel iş görüyor.

miraz hocamın önerdiği kablo gerçekten splitterlardan daha mı iyi? Ben y kablolar çok fazla işe yaramıyor diye biliyordum?

Eğer öyleyse O zaman ben de hemen bir kaç tane ondan sipariş edeyim. Okulda sınıflara hep splitter alınmış daha önce. Yok adaptörleri bozuluyor, yok kendileri bozuluyor derken epey can sıkıcı oluyorlar. Onların yerine alayım. Hem de çok ucuz.

Y kablolar giren frekansı bölerek gönderdiği için titreme yaptırıyor , splitter her çıkışa aynı frekansı gönderebildiği için görüntü daha net oluyor... O yüzden splitter 50-60 TL iken Y kablolar 5 TL dir. Tabi splitter kaliteli birşey ise, bazı dandik splitter lar Y kablo mantığıyla çalışıp splitter ücretini alabiliyor. O yüzden kaliteli birşey almaya çalışın...

Bu çoklayıcı enerji sorunu yaşayan power lu PC lerde ve tam topraklama olmayan lablarda kullanıldığı zaman sisteme aşırı yük (akım kW) dolmasına ve dolayısı ile ya görüntünün parlaklığının azalmasına ya da ekran kartının arızalanmasına neden oluyor. 2 defa yaşadım.

Arkadaşlar Y kablo, dediğiniz gibi titreme yapıyor. Sürekli kullanılan bilgisayarlar ve projeksiyonlar için uygun değil bence de. Ama çok nadir kullanılıyorsa, idare eder. Splitter'ların da canı çıksın çok pahalılar.

S-link SL-152C 2 VGA Switch

tarzı manuel mi önerirsiniz, prizle gücü çoğaltanlardan mı veya y kablo mu bizim okulda y kablolar sürekli sorun çıkarıyor titreme felan ne önerirsiniz

vedat' Alıntı:
S-link SL-152C 2 VGA Switch

tarzı manuel mi önerirsiniz, prizle gücü çoğaltanlardan mı veya y kablo mu bizim okulda y kablolar sürekli sorun çıkarıyor titreme felan ne önerirsiniz
eğer kablo uzun ise VGA Y kablo işe yaramaz, kablolardan birisi 10-15 metre ise hiç yaramayabilir.
Elektiği prizden alan bir çoklayıcı, yukarıdaki s-link gibi hayli işinizi görür.

tahtakama' Alıntı:
miraz' Alıntı:

Elektronikçilerde bulunuyor 7-8 tl civarı, bir de 20-25 tl lik farklı modelleri var. okulumuzda en az 20-25 tane var kullanıyoruz
hocam bu ürünün her markasını denedik y kablo 15m ve üzerinde işe yaramıyor . spliterların powerlı ve manuel olanları var manueller 10tl ye kadar var acaba kullanan varmı işe yararmı diğerleri pahalı

Yine elektronikçilerde 20-25 tl arası powerlı daha ili şu ürün var. 8-10 tane de bundan kullanılıyor okulda. Bilgisayar projeksiyon bağlantısı okulumda 12-15 metre falan kablo kullanılıyor ama daha fazlasında sorun çıkarmaz diye tahmin ediyorum.

263416_k.jpg

Ekli dosyalar

• 263416_k.jpg
    263416_k.jpg
    9.6 KB · Görüntüleme: 2,973
schumix' Alıntı:
Y kablolar giren frekansı bölerek gönderdiği için titreme yaptırıyor , splitter her çıkışa aynı frekansı gönderebildiği için görüntü daha net oluyor... .
katılıyorum arkadaşlar..Bende de y kablo var ve hiç memnun değilim.Bazen iyi çalışıyor bazen titreme yapıyor.Kullandığınız,tavsiye edebileceğiniz bi splitter markası varsa ben de almayı düşünüyorum .

miraz' Alıntı:
Arkadaşlar Y kablo, dediğiniz gibi titreme yapıyor. Sürekli kullanılan bilgisayarlar ve projeksiyonlar için uygun değil bence de. Ama çok nadir kullanılıyorsa, idare eder. Splitter'ların da canı çıksın çok pahalılar.
Gerçekten titreme yapıyormu . bende vga Y kablosu almayı düşünüyordum.
bir uç monitöre diğer uç projeksiyon için.

vga kabloyu Y kablo ile ikiye böldüğünüzde sinyal kalitesi azalacağından görüntüde bozulmalar olur, uzun kablolarda da sinyal sıfıra kadar düşebilir.

Adaptörlü çoklandırıcılar ise bu sinyal kaybını önlemeye çalışır. Elektronik çoklandırıcılar eğer arızalı değil sağlıklı çalışıyorsa kesinlikle net görüntü çıktısı verir. Yukarıda bazı kullanıcıların görüntüden memnun olmamalarının sebebi sahip oldukları elektronik aygıtların arızalı çalışmasıdır.

En fazla verdiği arıza da içeriden oluşan elektrik kaçağıdır.

Çoklayıcı ile görüntü kalitesi az da olsa düşer. Eğer tek projeksiyon ve monitöre çıkış alacaksanız, dvi çıkışlı (express olanların hepsi öyle sanırım) ekran kartı takıp(pc nize takılabiliyorsa tabi, anakarta göre değişir) dvi çıkışına vga dönüştürücü ile monitöre çıkış alıp, diğer vga portundan da(onboard olandan) projeksiyona -tersi de olabilir- çıkış alırsınız. Ekran ayarlarından da görüntüyü çoğaltacaksınız. Bu şekilde hiç kalite düşmüyor. Her yöntemi denemiş tecrübeli bir kardeş tavsiyesidir.
Farklı bir çözüm önerim daha var. Porjeksiyonunda hem giriş(computer) hem de çıkış portu(monitor) varsa tabi. Projeksiyona bir vga kablosu daha çekeceksin. Bu kablonun bir ucu dişi olacak. monitörün kablosunu bunun ucuna takacaksın. Bu yöntemde kalite düşebilir yalnız.

10 - 15 tl ye piyasada çoklayıcılar var ... İşimize yarıyor ... Okulda kullanıyoruz bolca

Geri