Görevlendirildiğim okul bu sene yeni binasına geçti.Yeni binada projeksiyon cihazları için kutu içinde hazır güç kablosu ve ethernet kablosu bırakmışlar.Binayı yapan elektrikçiler ile konuştuğumda görüntü duvardaki rj45 socket aracılığı ile tavana (projeksiyona) taşınacağını söylediler.Araştırdım hazır çeviriciler 150-200$ 10 tane sınıf için varın siz hesaplayın.Birazcık araştırdım ve aşağıdaki gibi dişi VGA ya kabloları lehimledim.Ucuna da duvardaki rj45 socket taktım.
Ardından duvardaki kablo uçlarına rj45 jak takıp hepsini birbirine bağladım görüntü aktarımı çok iyi oldu.Umarım sizlere faydası olur.
Kabloların VGA'ya lehimlenme sırası 1-TURUNCU 2-YEŞİL 3-MAVİ 4-BOŞ 5-BOŞ 6-TURUNCU/BEYAZ 7-YEŞİL/BEYAZ 8-MAVİ/BEYAZ 9-BOŞ 10-BOŞ 11-BOŞ 12-BOŞ 13-KAHVERENGİ 14-KAHVERENGİ/BEYAZ 15-BOŞ RJ45 sockete bağlantıyı ise standart-B tipi bağlıyoruz.
Ardından duvardaki kablo uçlarına rj45 jak takıp hepsini birbirine bağladım görüntü aktarımı çok iyi oldu.Umarım sizlere faydası olur.
Kabloların VGA'ya lehimlenme sırası 1-TURUNCU 2-YEŞİL 3-MAVİ 4-BOŞ 5-BOŞ 6-TURUNCU/BEYAZ 7-YEŞİL/BEYAZ 8-MAVİ/BEYAZ 9-BOŞ 10-BOŞ 11-BOŞ 12-BOŞ 13-KAHVERENGİ 14-KAHVERENGİ/BEYAZ 15-BOŞ RJ45 sockete bağlantıyı ise standart-B tipi bağlıyoruz.