Vga uç kırıklarına son-duvar vga prizi

Kodla Büyü

the_korsan

Site Admin
Yönetici
Merhabalar;

Fatih projesi gelenler kurtuldu ama gelmeyenlerin başına bela bir olay VGA uçlarının kırılması..
Yeni kablo alsak yine kıracaklardı, ayrıca sadece uç kırık diye kabloyu komple değişiyorduk bunun yerine alternatif çözüm olarak aşağıdaki yolu bulduk böylece yeni kablo çekmeden olan kabloyla işi @ghost ve kayseri Necip Pc'den soner hocam yardımıyla işi hallettik, maliyet fazla olmadığı için bizi üzmemiş oldu, kırık uçlu kablosu olan arkadaşların kullanabileceği bir yol.. inşallah bunları da kırmayı başarmazlar.. @ghost ve Soner hocam tekrar yardımlarınız için teşekkürler..

Ekli dosyalar

• 01.jpg
    01.jpg
    364 KB · Görüntüleme: 2,105
  • 02.jpg
    02.jpg
    318.1 KB · Görüntüleme: 2,107
  • 03.jpg
    03.jpg
    369.6 KB · Görüntüleme: 2,106
  • 04.jpg
    04.jpg
    546.5 KB · Görüntüleme: 2,093
Sağlam ve tasarruflu bir yöntem. iyilik yap sınıfa at. öğrenciler ve öğretmenler bilmezse idare bilir :)

Prize arkdan bağladığınız kablo vga kablo mu?
Pinleri kırılan uç kısmı kesip prize mi bağlıyorsunuz?

fernandito' Alıntı:
benim de vga kablolarıyla başım dertte o prizi nereden temin edeceğiz?
bozo0660' Alıntı:
hazir kablonun ucunu keserekmi monte ediyorsunuz, cat5 gibi ucsuz vga kablo varmi?

duvar vga prizi diye aratabilirsiniz, almak isterseniz benim aldığım yer kayseri necip bilgisayar.
bozo hocam kırık kablo ucunu kesipte yapılıyor, kesip açıyoruz 8 uç çıkıyor ama 6 sını kullanıyoruz. Güzel yanı lehim filan yok.

zzeytinci' Alıntı:
Prize arkdan bağladığınız kablo vga kablo mu?
Pinleri kırılan uç kısmı kesip prize mi bağlıyorsunuz?
Evet hocam bildiğimiz vga kablo, aynen kırık ucu kesip prize bağlıyoruz.

bağlama şeklinide anlatırsanız çok büyük sevaba gireceksiniz hocam.çok iyi oldu bu priz işi ...teşekkürler

bahhele' Alıntı:
bağlama şeklinide anlatırsanız çok büyük sevaba gireceksiniz hocam.çok iyi oldu bu priz işi ...teşekkürler

hocam 6 tane giriş ucu var, vgadan 8 tane çıkıyor 2 si kullanılmıyor.
3 tanesi zaten rgb kalın olanlar, 1 tanesi şase, kalan 4 tanesinden de kahverengiyi biz hiç kullanmadık, diğer renkler kablodan kabloya değişiyor. hangisi kullanacağımızı nasıl tespit edeceğiz sorusu geliyor ?
biz ilk başta denemeyle yapalım demiştik baktık olmuyor ölçü aleti getirdik onunla yaptık.
13. pin 5.nolu girişe, 14.pin 6. nolu girişe takılacak.
rgbleri soyduğunuzda onlarında içinden şaşeleri ayırıp kesin öyle bağlayın. normalde bize ana şase kablosuyla rgbden çıkanları birleştirip takın demişlerdi ama biz birleştirmeden de yaptık çalıştı..

:+1: valla eğer olursa çok iyi olacak benim için. iyice renkler kaydı 8)
bu arada maliyeti ne kadar ?

mr3555' Alıntı:
:+1: valla eğer olursa çok iyi olacak benim için. iyice renkler kaydı 8)
bu arada maliyeti ne kadar ?

prizin tanesi faturasız 35 TL ama bu fiyat montaj dahil fiyatı. fatura istenirse 40 tl. yapan firma arkadaşımız olduğu için ghostla beraber c.tesiyi feda ettik ve kayseride ilk kez yaptıkları için denene yanılmayla yaptık ve öğrendik :)

bbneet02' Alıntı:
hocam senin icadınsa patent al derhal :)

yok hocam nerde bizde o kafa :( kayseri'de birkaç yere sordum ama arkadaşın dükkan haricinde görmedim, onlarda firmalarının ankara şubesine bu prizin üretimi için eleman almışlar ona ürettiyorlarmış.

prizin birkaç çeşidi var, ucu sağlam vga ile bağlanan var (vga chancerin prizli hali), lehim ile bağlanan var birde bu var. bunun fiyatı diğerlerine göre yüksek ama kablo değişim masrafından 5-10 tl yüksek ama en azından daha kalıcı.

kablolarının uçları sağlam olan arkadaşlara tavsiyem uçlarına 2 tl ye vga chancer takın kırılıyorsa da o kırılsın.

hocam dediğinizden hiç bişey anlamamam tamamen elektirikle alakalı hiç bişeyi bilmememden kaynaklı.video çekerseniz başka bi zaman çok makbule geçer herkes için.teşekkürler.şimdilik çözümümüz changer lar.. :)

Arkadaşlar bende kullanıyorum onlardan Ankara'da Ulus Konya caddesinde necip bilgisayardan tanesini 15TL civarı bi fiyata aldım. adı vga duvar prizi bende makası uptech.

Geri