video formatı ile ilgili

Kodla Büyü

processor

Aktif Üye
Merhaba, içinde eğitim videolarının bulunacağı bir DVD hazırlamam gerekiyor. Bu DVD yi 4 ayrı ülke kullanacak. Hangi formatta yapmam daha uygun sizce. Ulkeler İspanya, Romanya, Norveç ve biz. Hem kapasite ve görüntü kalitesi hem de uluslararası kullanılan bir format gerekiyor sanırım. Tavsiyede bulunursanız sevinirim...

Herhale PAL yada NTSC şeklinde bir seçim yapmak istiyorsunuz öylemi...şayet öyle değilse MPEG bence de uygundur.

mpeg2 katılıyorum. bu zaten dvd formatıdır. dvdlerde vob uzantısı mpeg2 formatıdır.

Aslında soruyu degistirelim hocam, dvd ye atacagınız videolar hazır mı yoksa çekecek misiniz? çekecekseniz eger kayıt cihazınız (kamera vs..) hangi formatta kayıt yapıyor ?

Bu aralar After Effects olayındayım. Okuduğum ve izlediğim derslerden çıkardığım sonuca göre NTSC olarak yapınız ki avrupa ülkeleri için tv gösterimine uygun. Yok sadece bilgisayarda izlenecekse kaliteli MPEG olması yeterli.

the_korsan' Alıntı:
mpeg2 katılıyorum. bu zaten dvd formatıdır. dvdlerde vob uzantısı mpeg2 formatıdır.

Aslında soruyu degistirelim hocam, dvd ye atacagınız videolar hazır mı yoksa çekecek misiniz? çekecekseniz eger kayıt cihazınız (kamera vs..) hangi formatta kayıt yapıyor ?

Hocam vobdaki görüntüleri corel da düzenlerim. Ama aynı zamanda elimde diğer ülkülürin avi ve wmv videoları da var. Sizce hepsini mpeg e mi çevirmeliyim?

hocam hepsine bilgisayarda bakılacak nasıl olsa bence çevirmenize gerek, bu çeviri nasıl olsa video kalitesini artırmayacak

Geri