Virüsler nasıl yok edilir?

Kodla Büyü
Kasanın güç kablosu takılı mı kontrol etmekle başlayabilirsin :wink:
Format atabilirsin
Antivirüs taraması yapabilirsin

Daha net durumu açıklayabilirsin 8)

Elektrikler kesilmiştir fişi takıp bekleyin açılır. :idea:

bilgisayarın açılmaması çok açıklayıcı değil. işletim sistemi mi yoksa bilgisayar mı açılmıyor. yani kasa çalışıyor mu? bir sürü sebep olabilir. daha ayrıntılı anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Değerli öğretmenim.Güç kablosunu kasadan çıkarın.Kasadaki güç kablosunun takıldığı yerde bulunan 3 girişide kısa devre yaptırın.Ya da RAM leri sökün slota takılan yerini baş ve işaret parmaklarınızla sıkıştırarak silermiş gibi yapın.Bende işe yarıyor.Böyle yaptığımda olumsuz bir durumla şimdiye kadar karşılaşmadım.Bir deneyin bakalım.

teteni' Alıntı:
Değerli öğretmenim.Güç kablosunu kasadan çıkarın.Kasadaki güç kablosunun takıldığı yerde bulunan 3 girişide kısa devre yaptırın.Ya da RAM leri sökün slota takılan yerini baş ve işaret parmaklarınızla sıkıştırarak silermiş gibi yapın.Bende işe yarıyor.Böyle yaptığımda olumsuz bir durumla şimdiye kadar karşılaşmadım.Bir deneyin bakalım.
Hocam sağolun ciddi bir cevap verdiğiniz için.
Gelelim işin aslına,
Ben tabiki bunu biliyorum.Derste öğrencilere forum sitesine üye olma,konu açma,yorum yapma gibi şeyleri gösterirken çocuklara sordum aklınıza takılan bişey varsa soralım diye.Onlar da bu konuyu merak etmişler ben de yazdım yani amaç uygulamalı eğitimdi:)) cevap veren herkese teşekkürler

Uygulamalı şekilde saçma soruların nasıl sorulacağını mı anlattınız.

Bence forumlara soru sorarken önce arama yapmaları gerektiğini, sormak istedikleri konuyu detaylı bir şekilde anlatmalarının daha hızlı cevap almalarına yardımcı olacağı gibi mevzulardan da bahsetmeniz isabetli olurdu.

Yoksa sadece foruma girip mesaj atmayı, eninde sonunda öğrenecekler.

obsearchverim' Alıntı:

Bence forumlara soru sorarken önce arama yapmaları gerektiğini, sormak istedikleri konuyu detaylı bir şekilde anlatmalarının daha hızlı cevap almalarına yardımcı olacağı gibi mevzulardan da bahsetmeniz isabetli olurdu.

:+1:

o değil de 2010da son kez mesaj yazılmış ve unutulup gitmiş bir konuyu 2 sene sonra gecenin bi yarısı hortlatmaya sizi sürükleyen neydi çok merak ettim :?

obsearchverim' Alıntı:

Hocam açıklama yaptım suçlu mu oldum şimdi? Ayrıca her yiğidin farklı yoğurt yiyişi vardır.Ben önce soru sormayı, sonra arama yapmayı, yorup yapmayı vs. öğretmeyi seçmişimdir belki.Sorulan soruysa öğrencilerimden birine aitti."Dur bu soru saçma, sorma" mı diyecektim? Neyse tartışmayı uzatmak istemiyorum.Bu site beğendiğim, sevdiğim ve bana çok faydası olan bir site.Sizler de değerli çalışma arkadaşlarımsınız. Eleştirilere açığım ama kırıcı olmamak kaydıyla :+1:

Parhelion' Alıntı:
o değil de 2010da son kez mesaj yazılmış ve unutulup gitmiş bir konuyu 2 sene sonra gecenin bi yarısı hortlatmaya sizi sürükleyen neydi çok merak ettim :?

Merakınızı gidereyim:) Bu konu 2 yıl önce değil 1-2 hafta önce açıldı.O gün foruma üye olmayı da gösterecektim ama geçici olarak durdurulduğu belirtiliyordu.Tarih nasıl 2010 atılmış anlayamadım.Siteden kaynaklanan bir problemdir belki.Anlayacağınız ortada 2 yıl sonra hortlatılan bir konu yok, beni konuyu hortlatmaya sürükleyen bir seber de yok:)))

nilbilgi' Alıntı:
obsearchverim' Alıntı:

Hocam açıklama yaptım suçlu mu oldum şimdi? Ayrıca her yiğidin farklı yoğurt yiyişi vardır.Ben önce soru sormayı, sonra arama yapmayı, yorup yapmayı vs. öğretmeyi seçmişimdir belki.Sorulan soruysa öğrencilerimden birine aitti."Dur bu soru saçma, sorma" mı diyecektim? Neyse tartışmayı uzatmak istemiyorum.Bu site beğendiğim, sevdiğim ve bana çok faydası olan bir site.Sizler de değerli çalışma arkadaşlarımsınız. Eleştirilere açığım ama kırıcı olmamak kaydıyla :+1:

Başlık "virüsler nasıl yok edilir?"

öğrencilere başka sorusu olan yok mu diye sorabilirsiniz, ille her öğrencinin söylediği değerli ve geçerli ve doğru değildir ki, çocuk da, arkadaşları da böyle bir sorunun uygun olmadığını anlamış olurlardı.

Mesela "tamam o zaman şöyle soralım soruyu" diye soruyu biraz daha düzeltip, geliştirebilirdiniz.

Geri