Virüslere Karşı Çare?

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar virüsle dolmuş bir bilgisayara antivirüs kurmak istediğimizde antivirüs programının kurulumu ekrana çıkar çıkmaz kurulum ekranını kapatan virüsler var. O tür durumlarda ne yapmamız gerekiyor? Format harici bir çözüm öneriniz var mı?

şu anda aynı durumla karşı karşıyayım - katılımsız avira yükledim ancak o da kurulumda başarısız oldu.. Format tan başka çare kalmadı

msconfig ten başlangıçtaki herşeyi iptal edin. ve görev yöneticisinden yabancı virus vb. şeyleri durdurup deneyin inşallah olur.

hocam öncelikle görev yöneticisinden explorer.exe yi kapatın. daha sonra görev yöneticisi -- dosya --yeni görev i seçin. gözattan yolu gösterip antivirüsü öyle kurun. ben denedim bende olmuştu.

milkay' Alıntı:
hocam öncelikle görev yöneticisinden explorer.exe yi kapatın. daha sonra görev yöneticisi -- dosya --yeni görev i seçin. gözattan yolu gösterip antivirüsü öyle kurun. ben denedim bende olmuştu.
UMARIM İŞE YARAR

milkay' Alıntı:
Bunu deneyeceğim hocam, sağolun.

Hocam formata gerek yok. format atmadan da bilgisayarınızı temizleyebilir ve hızlandırabilirsiniz. kaspersky remove tool aracını indirin(kurulmayan antiviruslerin kurulmasını sağlar.),bilgisayarınıza kurun daha sonra tarama yaptırın ve bulduğu virusleri silin.Daha sonra kasperskyı antiviru veya başka bir virus programını kurup tekrar tarama yaptırın bulunan virusleri silin bilgisayarınız temizlenecektir. :)

Alternatif olarak antivirüs firmalarının sitelerinde online virüs arama bölümlerini kullanabilirsiniz...

drweb cureit dene hocam bu durumlarda gayet başarılı, kurulumsuz direk çalışır
yada sistemi açılışta tarayan yazılımları chip geçen ay vermişti, programların adını hatırlamıyorum, oradan indirip boot cd oluşturabilirsin

En iyi yol deep freeze.

Tabi virüssüz bilgisayar için korunma yolu olarak.

Labdaki bütün bilgisayarlarda var. Evdeki 2 bilgisayarda da var.

bilgisayarı cd'den çalışan xp ile açıp antivirüs programı ile taramıştım.uğraştırmıştı ama bilgisayarı böyle kurtarmıştım...

farklı bir yöntem olarak hocam benim daha çok yaptığım güncellenmiş ve sağlam olan bir bilgisayarlarla ağ kurmak ve virüslü bilgisayarın sürücülerini açmadan taratıp temizlemek....
yada combofix deneyebilirsiniz. tamamını temizleyemesede senin yeni antivirüs kurduracak kadar zayıflatır....

Geri