virtual pc internet yardım..

Kodla Büyü

kurnazf

Aktif Üye
arkadaşlar win7 üstüne virtual pc de xp kurdum her şey iyi güzel hoş da internete bağlanamıyorum. Aygıt yöneticisinde ethernet kartını tanımıyor. Netten driverını yükledim. yüklüyor ama ethernet hala tanınmıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.

Ben de ilk defa kullanıyorum ve aynı sorun bende de var. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçer, saygılar.

gececiler' Alıntı:
vmware deneyin hocalarım o sorunsuz

Sayın Hocam, ben VirtualBox programı ile Windows Xp kurdum. Ne yaparsam yapayım ethernet driver'ını kuramadım. Bunu çözebilirsem de herkese faydalı olur sanırım. Saygılar.

hyper v de oluşturulan sanal makina için sanal ethernet ile sizin ethernet arasında bridge kurarak halledilebiliyordu. acaba sizde deneseniz işe yarar mı???

McRAM' Alıntı:
hyper v de oluşturulan sanal makina için sanal ethernet ile sizin ethernet arasında bridge kurarak halledilebiliyordu. acaba sizde deneseniz işe yarar mı???

Açıkçası hocam, yazdıklarınızdan pek birşey anlayamadım, benim eksikliğim ( kusura bakmayın ). Nette köprü ile ilgili birşeyler gördüm ancak, windows 7 işletim sistemi kullanıyorum, ve burada nasıl köprü oluşturabilirim bilmiyorum.Saygılar.

neverjealous' Alıntı:
McRAM' Alıntı:

Açıkçası hocam, yazdıklarınızdan pek birşey anlayamadım, benim eksikliğim ( kusura bakmayın ). Nette köprü ile ilgili birşeyler gördüm ancak, windows 7 işletim sistemi kullanıyorum, ve burada nasıl köprü oluşturabilirim bilmiyorum.Saygılar.

Şimdi windows 7'de görünen VirtualBox Host-Only Network ile Yerel Ağ Bağlantısı arasında köprü kurdum hocam, ancak ben bir türlü driver tanıtamadım VirtualBox'ta :!:

hocam bende 1,5 yıl öncesinde wmware diye bi program kurmuştum.Xp içinde pardus çalıştırıp ram üzerinde çalışştığı için virüse karşı korumalı olur niyetiyle ama dediğiniz problem başıma geldi.Başta ethernet kartı olmak üzere çoğu sürücüsü eksikti.Bu konuda size yardımcı olabilecek birini tanıyorum.Bölüm hocamızdı kendisi.Kendini fizik dışında bu işlere de adamıştır.Adı:
TANER TANRISEVER
Tel : 0 266 612 10 00 - 1008
e-posta : taner@balikesir.edu.tr

gules84' Alıntı:
hocam bende 1,5 yıl öncesinde wmware diye bi program kurmuştum.Xp içinde pardus çalıştırıp ram üzerinde çalışştığı için virüse karşı korumalı olur niyetiyle ama dediğiniz problem başıma geldi.Başta ethernet kartı olmak üzere çoğu sürücüsü eksikti.Bu konuda size yardımcı olabilecek birini tanıyorum.Bölüm hocamızdı kendisi.Kendini fizik dışında bu işlere de adamıştır.Adı:
TANER TANRISEVER
Tel : 0 266 612 10 00 - 1008
e-posta : taner@balikesir.edu.tr

Çok teşekkür ederim sayın hocam. Çözüm bulamayınca ben de içerisinde driver paketi olan bir windows xp kurdum, sorunu bu şekilde aştım. Yine de çok çok teşekkürler. Saygılar.

Hocam ben şu an w7 üzerinde Virtual Box kullanıyorum içinde de ligt Xp kurulu hiç bir sorun yok. virtual box u kurduktan sonra aygıtlar menüsünden misafir eklentilerini yükle ile kurulumu yapın bu şeklide tanınmayan bazı aygıtlar tanınıyor galiba bende öyle olmuştu.

birde ağ bağdaştıeıcısı olarak şu ayarı yapın

Bağdaştırıcı 1:

PCnet-FAST III (NAT)

misafir eklentilerini yüklemeniz gerekiyor.
misafir eklentilerinin içinde ses kartı, ethernet kartı gibi sanal makinanın sürücüleri var.
bunları kurup yeniden başlatınca direk nettesiniz.

neverjealous' Alıntı:
neverjealous' Alıntı:
McRAM' Alıntı:

Şimdi windows 7'de görünen VirtualBox Host-Only Network ile Yerel Ağ Bağlantısı arasında köprü kurdum hocam, ancak ben bir türlü driver tanıtamadım VirtualBox'ta :!:

benim dediğim server 2008 de sanallaştırma ile ilgiliydi. orada ethernet virtual olduğunda sürücü yüklemiyoruz. virtual ethernet ile oluşturulan sanal yerel ağ ile yerel ağ bağlatınızı beraber seçip bridge oluştur seçilerek yapılıyordu. biraz kafa karışıklığı yarattım galiba ....özür dilerim... :?

Geri