Vista ağ yazıcısı çok yavaş

Kodla Büyü

Tarik_Turan

Aktif Üye
Herkese merhabalar...
Arkadaşlar sorunum şu ; yeni alınmış bir laptop da Windows Vista Home yüklü ve ağı falan tamamen ayarlayıp ağ yazıcısını tanımladım ve iş çıktı almaya gelince eski laptopta 10 saniyede alınan çıktı vista da 2 dakika sürüyor !!! Birçok şey denedim ama çözemedim.Bunun nedeni ne ya da neler olabilir.

Not: Windows Defender falan kapattım, Windowsun kendi antivirüs programı olan windows security essentials yüklü pc de...

Sanırım benzeri bir sorun yaşayan ya da sorunun kaynağını tahmin edebilen kimse yok şu an !!!
Bulunduğum yerde ağ yazıcısını başka laptoplardan da kullanabiliyoruz ve sorunsuz ve de çok beklemeden çıktı alabiliyoruz...Ama sorun yaşadığım pc de uzun süre bekletebiliyor bazen !!!

Peki şöyle birşey yapsam ; bilindiği gibi Vista bir kod yığını olduğu için çok yavaş çalışan Microsoft'un bile kısa süre sonra gözden çıkardığı bir sürüm...Elimdeki laptop yeni sayılır ve içinde Windows Vista Home ile geldi...Ben sorun yaşadığımız laptopa Windows 7 kursam ağ ile ilgili bu yazıcı problemi açısından bir faydası olur mu? Bunu sormamın nedeni elimde windows 7 cd si var fakat tembelliğimden ötürü henüz yüklemedim ve kullanmadım. Birçok arkadaşım da Windows 7 nin Vistadan çok daha hızlı çalıştığını ve sistemi daha az kastığını söylüyorlar... Başka bir önerisi olan var mı arkadaşlar? Sizce sorun ne olabilir ?

Kulllandığınız yeni laptopun anakartı eskisinden iyi olmayabilir. Genellikle bunlar chipsetlerle ilgili oluyor ama genede vistanın sorunlu olduğu gerçeğini göz ardı etmemek lazım. En garantili yol win7 kurup birde ordan denemektir.

Geri