vista ve win7 de bir düzey yukarı butonu yokmu

Kodla Büyü

SoftGe

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar bilirsiniz xp ye kadar var olan windowsun explorer pencesesinde geri ilerinin yanıda bir üst dizne çıkmak için bir düzey yukarı butonu vardı.
şimdi win 7 kullanıyorum vistada olduğu gibi buradada bu butonu bulamadım maalesef .kısayol vermişler ama alt+yukarı diye tutmuyor yerini. elim ayağım yok gibi geliyor bana
sırf bu yüzden vista kullanmıyordum ama win 7 ye geçeceğiz artık bu butonun nerede olduğu veya olup olmadığı konusunda bilgisi olan varmı arkadaşlar.

Bir düzey yukarı çıkmak için adres çubuğundaki klasörün ismini tıklamak yeterli.

teşekkürler hocam onu biliyorum ama örneğin arama sonucunda bulduğumuz bir dosyanın üst dizinine çıkacak olursak adres çubuğunda sadece arama sonucu yazıyor
neticede o butonuna ihtiyaç oluyor. zaten klavye ksayolunu koymuşar ama buton yok ortada neyse

Geçin win XP ye kurtulun dertten.
Harddiskte WİN - 7 daha sıfır ilk kurulumdan sonra baktım 8 GB yer kaplıyor .
XP ise 2 GB (office dahil) civarı hemde açılış daha hızlı .
neden bu kadar yük bindireyim dedim ya sizce ?
Siz neden yeni olan iyidir diyorsunuz.Herşey ağır açılıyor gereksiz süsler içinde bulamıyorsunuz hiçbirşeyi.

yeni olan iyidir deği de hocam biz bilişim öğretmeni olarak yeni olanı herksten önce öğrenmeliyiz.
bir de artık görünen o ki xp dönemi kapanıyor
tamam vista berbat bi sistem ancak win7 ye şans veriyorum şu anda

Valla ben win 7 ultimate yi denedim .
Daha berbat.
Vistaya göre tek artısı hızlı açılış WİN 7 nin geri kalan kısmı aynen xp.

Hiç olmassa vista nın aero temasında 32 renkte pencereler arası mause-roller geçişi vardı .

Ama sizde haklısınız yeni olan kötüde olsa bilmeniz lazım en azından menüleri işlevleri.Buda kullanmakla olur.

İKİ MESAJ ÜST ÜSTE OLMUŞ.
DÜZENLE BUTONU İLE ALINTI BUTONU BİRİ ÜSTTE BİRİ ALTTA OLMALI .yanlışlıkla alıntıya basınca ayrı mesaj oluşmuş......

celikumit' Alıntı:
teşekkürler hocam onu biliyorum ama örneğin arama sonucunda bulduğumuz bir dosyanın üst dizinine çıkacak olursak adres çubuğunda sadece arama sonucu yazıyor
neticede o butonuna ihtiyaç oluyor. zaten klavye ksayolunu koymuşar ama buton yok ortada neyse
Bulunan sonuçlardan birine sağ tıklayıp dosya konumunu aç diyebilirsiniz.

Ben ise vistayı çok sevenlerdenim. :D Bilgisayarım çalıştırmakta zorluk çekmedi, DirectX10 desteği ile oyunlarda daha güzel performans alabildim. Masaüstü görüntü kalitesi ise XP'den kat be kat üstün.

Geri